Informatie nodig of uw partner of relatie?

Hoe je relatie te veranderen

Wilt u uw relatie redden, maar vermoedt u dat u meer van uw partner houdt dan hij of zij van u? Soms lijkt het alleen maar dat we meer van onze partner houden dan dat er van ons gehouden wordt, maar soms is er echt sprake van ongelijke liefde. Het kan moeilijk zijn om ons hart te openen en liefde te blijven geven wanneer we er geen vertrouwen in hebben dat onze liefde in natura zal worden ontvangen.

Het is niet ongewoon om cliënten te hebben die een ongelijke liefdesmogelijkheid hebben gemanifesteerd. Zij kunnen zich intenser voelen en naast het feit dat zij hun partner emotioneel meer steunen, kunnen zij zelfs financiële of andere steun bieden of verlenen. Geven zonder in natura te ontvangen kan een energetische onevenwichtigheid creëren.

Niemand van ons heeft altijd onbeperkte energie. We bouwen energie op of kweken energie door voeding, lichaamsbeweging en door stimulerende of verjongende ervaringen, zoals rusten en ontspannen, lezen, films kijken, tuinieren of kunst maken. Wat ons energie geeft is heel persoonlijk.

Soms, als we merken dat we in een liefdesrelatie zitten waarin we meer geven dan we ontvangen, kunnen we ons leeggezogen of leeggezogen voelen. Het kan lijken alsof onze partner een energievampier is. We kunnen deze persoon onbewust de schuld geven van onze verminderde energie. We kunnen ons boos, gefrustreerd of gestoord voelen, en wantrouwig.

Erich Fromm, een internationaal bekende sociaal psycholoog en humanistisch filosoof, schreef:

Liefde betekent dat je je zonder garantie toewijdt, dat je jezelf volledig geeft in de hoop dat onze liefde liefde zal voortbrengen bij de geliefde persoon. Liefde is een daad van geloof, en wie weinig geloof heeft, heeft ook weinig liefde.

Ik weet uit mijn werk met cliënten en uit mijn eigen liefdesleven dat het een uiterste daad van moed kan zijn om te kiezen voor liefde, om jezelf volledig te geven in een daad van geloof, in de overtuiging dat de geliefde onze liefde zal beantwoorden.

Wanneer onze partner weerstand lijkt te bieden aan onze uitingen van liefde, of wanneer we het niet eens zijn over een bepaalde kwestie en we maar geen oplossing lijken te vinden, kan het nodig zijn om onze aandacht van de relatie en onze partner af te halen en ons op onszelf te richten. Onze relatie kan op dit moment bijzonder vastgelopen, ondraaglijk pijnlijk of frustrerend lijken.

Zelfs als je denkt dat er geen hoop meer is, is die er waarschijnlijk wel.

Er is altijd innerlijk werk dat je kunt doen; journaling, tekenen en meditatie kunnen je helpen om in contact te komen met en te werken aan je eigen kwesties over geliefd zijn en van je partner houden.

Je partner kan je eigen zorgen over de relatie of over geliefd zijn weerspiegelen. Als je partner afstandelijk en onbereikbaar is, vraag jezelf dan af of je een weerstand hebt om dieper in de liefde te gaan. Was liefde en verbondenheid met anderen een bron van pijn in uw familie?

Of misschien koestert u behoeftigheid en angst voor verlating en verlies van liefde. Duwt u en je partner pushen en pushen voor meer intimiteit, om gedachten en gevoelens te delen en voor meer nabijheid? Wordt u extreem emotioneel, angstig en jaloers, behoeftig en onzeker? Misschien bent u in het verleden verraden, of misschien heeft u deze persoon nooit echt vertrouwd. Wat er ook met je aan de hand is, het is jouw probleem. Uw problemen moeten door u worden aangepakt.

Een goede paragnost zou u moeten kunnen vertellen of uw partner vreemdgaat of niet. Als deze persoon ontrouw is, zult u waarschijnlijk de relatie willen verlaten. Als uw partner trouw is, kunt u uw relatie waarschijnlijk omkeren door uw energie op uzelf te richten en uw problemen te genezen ... in plaats van u te blijven richten op de partner en het partnerschap.

Woede, wantrouwen, paniek, angst, jaloezie, achterdocht, onzekerheid en andere uit de hand gelopen emoties maken uw partner alleen maar gek en triggeren de eigen relatieproblemen van die persoon. Het leren gebruiken van hulpmiddelen en technieken voor zelf-ontdekking, transformatie en heling zal je in staat stellen het downloaden van negativiteit en te directief zijn naar je partner te vermijden. Wanneer je in je relatie contact maakt en communiceert vanuit een kalme en liefdevolle plek, kan je partner zich ontspannen om je heen. Hij of zij kan zich vredig en zorgeloos voelen.

Voor veel mensen is er alleen nu. Dit betekent dat als je je op een overspannen en negatieve manier gedraagt, je onaangenaam bent om bij in de buurt te zijn en dat je partner je zal zien als een overspannen, emotioneel en negatief persoon. Als je voortdurend of vaak zo bent, zal het voor je partner bijna onmogelijk zijn om te onthouden dat je eigenlijk een leuke en interessante persoon bent van wie hij of zij houdt en om wie hij of zij geeft.

Zoek en gebruik de hulpmiddelen die je nodig hebt voor je eigen genezing. Neem de tijd om je onzekerheden en angsten te helen, en je zult in staat zijn om je relatie rond.