Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Vind je centrum: welzijn door de dierenriem

Welzijn is veel meer dan alleen fysieke gezondheid; het houdt ook in dat je je gecentreerd en sterk voelt op emotioneel en spiritueel niveau. Je hebt misschien gemerkt dat een fysiek ongezond gevoel of zelfs een laag energieniveau de balans van je hele systeem kan verstoren, en hetzelfde geldt voor emotionele depressie en spirituele ontkoppeling. Dus, het bereiken van een staat van welzijn hangt af van ons evenwichtig voelen op alle gebieden van ons leven. Gelukkig heeft de dierenriem de sleutel in handen om dat harmonieuze gevoel van stabiliteit te creëren. Op basis van het element van je zonneteken - je bent een vuurteken, aardeteken, luchtteken of waterteken - en andere specifieke kenmerken van je teken, kun je belangrijke manieren leren om een groter en meer geïntegreerd gevoel van welzijn in lichaam, geest en ziel te bevorderen.

Ram, Leeuw en Boogschutter - de vuurtekensDe drie vuurtekens zitten van nature vol met vitale energie en hebben daarom minder moeite met ziekte dan andere tekens. In feite, als je een Ram, Leeuw of Boogschutter bent, lijkt het alsof je koorts, verkoudheid en andere fysieke kwalen gewoon weg kunt branden. Maar hoe harder je je lichaam en jezelf pusht, hoe sneller je je opgebrand kunt voelen. Als je merkt dat je agressiever of prikkelbaarder bent dan normaal, of je voelt je ongewoon somber, zie het dan als een teken dat je innerlijke vuur laag brandt en bijgetankt moet worden. Yoga, meditatie en andere kalmerende en centrerende oefeningen kunnen essentieel zijn voor de vuurtekens als het gaat om in topvorm te blijven, zowel geestelijk als lichamelijk. Ongeduldige Rammen hebben het moeilijkst met dit soort langzamere, geest-en-lichaam oefeningen; Boogschutter, aan de andere kant, staat het meest open voor de geestverruiming die uit zulke disciplines voortkomt. Onthoud dat meditatie niet hoeft te betekenen dat je alleen maar stil hoeft te zitten en je te concentreren op je ademhaling. Ritmische of zich herhalende lichamelijke oefeningen zoals tuinieren, hardlopen, fietsen en baantjes trekken kunnen vergelijkbare voordelen opleveren. Holistische gezondheid kan niet bereikt worden zonder de nodige aandacht te besteden aan emotioneel welzijn. Veel vuurtekens hebben de neiging tot prikkelbaarheid, agressie en een snel humeur. Eenvoudige praktijken zoals diep inademen wanneer ergernis begint op te komen kunnen helpen om dat vuur op afstand te houden. Hetzelfde geldt voor een dagelijkse inspanning om anderen vriendelijk en medelevend te behandelen (of ze dat nu verdienen of niet!).

Een ander belangrijk aspect van welzijn is voeding. Voor vuurtekens helpt verkoelend voedsel, zoals yoghurt, komkommers en kruidenthee, om het innerlijke vuur te temperen. Zorg ervoor dat je regelmatig water drinkt, zodat je innerlijke vuur niet uit de hand loopt. Als je vuur begint te sputteren, wat wordt aangegeven door weinig energie of slepende ziekte, probeer dan de vlam aan te wakkeren met stimulerende voedingsmiddelen en kruiden zoals knoflook, kaneel en gember. En zorg ervoor dat u vis- of lijnzaadolie in uw normale dieet opneemt om de hersenen en het hart te versterken.

Elk dierenriemteken wordt geassocieerd met bepaalde lichaamsdelen, en men moet zich bewust zijn van de mogelijkheid van gerelateerde ziekten. De Ram wordt geassocieerd met het hoofd en kan vatbaar zijn voor spanningshoofdpijn. Als dat zo is, probeer het dan te bestrijden met ontspanningstechnieken; ook hier kunnen diep ademhalen en meditatie heel nuttig zijn. Een andere effectieve techniek is om bij de eerste tekenen van spanning of pijn een ijskompres op de basis van de nek aan te brengen. Omdat Leeuw wordt geassocieerd met het hart, zal een gezond dieet en regelmatige cardio-oefeningen een lange weg te gaan naar het houden van jou sterk. Ten slotte wordt Boogschutter geassocieerd met de heupen, dijen en lever, dus zorg ervoor dat je squats en lunges in je trainingsschema opneemt, en blijf uit de buurt van giftige stoffen zoals te veel alcohol en vet voedsel dat de lever overmatig kan belasten.

Stier, Maagd en Steenbok - de aardetekensNatuurlijk geduldig, geaard en met een groot uithoudingsvermogen, zetten aardetekens zich vaak door blessures of ziektes heen, zelfs als ze dat niet zouden moeten doen. Het is belangrijk voor Stieren, Maagden en Steenbokken om binnen een soort routine te leven als het gaat om regelmatige lichaamsbeweging, voedsel, slaap en vrije tijd. Vooral Steenbokken zullen lichamelijke signalen zoals honger en vermoeidheid, of emotionele zoals eenzaamheid, negeren ten gunste van een overvolle agenda; maar alle drie de Aardetekens kunnen zichzelf te veel opjagen, gewoon omdat ze dat kunnen. Flexibiliteit, evenwicht en stretching zijn Vooral voor deze tekens zijn deze belangrijk, dus neem ze op in je training om stijve gewrichten en pijnlijke spieren te helpen voorkomen.

Holistische gezondheid kan niet worden bereikt zonder de nodige aandacht te besteden aan emotioneel welzijn. Veel aardetekens neigen naar koppigheid en weerstand tegen verandering, dus maak van langzaam, diep en bewust ademhalen een dagelijkse oefening om koppigheid en spanning los te laten. Diep ademhalen helpt ook om je geest open te stellen voor nieuwe structuren, ervaringen en perspectieven. Dagelijks yoga doen of stretchen kan ook helpen om je lichaam en kijk zo flexibel mogelijk te houden.

Een ander belangrijk aspect van welzijn is voeding. Van de drie aardetekens is Stier het meest vatbaar voor lusteloosheid en te veel eten, maar Maagd en Steenbok kunnen hier ook last van hebben. Aardetekens hebben meestal de traagste stofwisseling van de dierenriem, dus probeer je te houden aan de regel van matiging. Kleinere porties helpen je gewicht onder controle te houden, samen met je bloedsuiker en andere fysieke factoren. Voor een optimale gezondheid moet je veel groenten, bladgroenten, granen, gezonde vetten zoals avocado's en olijfolie, en soep op basis van bouillon in je dieet opnemen.

Elk dierenriemteken wordt geassocieerd met bepaalde lichaamsdelen, en je moet je bewust zijn van de mogelijkheid van gerelateerde ziekten. Stier wordt geassocieerd met de keel en de nek; bescherm deze door warme thee te drinken en sjaals te dragen als het weer koel is. Thee met citroensap en honing kan een effectieve behandeling zijn voor keelontsteking of een pijnlijke keel. keel. Spanningshoofdpijn ontstaat vaak in de nek; als je hier gevoelig voor bent, probeer dan diep adem te halen of leg een ijspakking op de basis van de nek bij het eerste teken van pijn. Omdat Maagd wordt geassocieerd met het zenuwstelsel en de spijsvertering, zijn probiotica bijzonder belangrijk voor de spijsvertering van dit teken. Eet regelmatig yoghurt, of gefermenteerde voeding zoals kombucha of misosoep, en blijf uit de buurt van voedsel dat het systeem van streek maakt, zoals vette of zware dingen. Meditatie, diepe ademhaling en regelmatige lichaamsbeweging kunnen allemaal helpen om angst te verzachten, net als het opbouwen van een ondersteunend netwerk van goede vrienden en vertrouwelingen. Ten slotte wordt Steenbok geassocieerd met de knieën, tanden, gewrichten en botten, dus zorg voor voldoende calcium via sesamzaad, zuivelproducten en donkere bladgroenten. Ga ook regelmatig naar de tandarts en houd je botten sterk door gewichtdragende oefeningen zoals joggen of wandelen.

Tweelingen, Weegschaal en Waterman - de LuchttekensAls de intellectuele tekens van de dierenriem leven de Luchttekens in hun hoofd. Hun gedachten gaan snel, en contact maken met andere mensen, en vooral met andere briljante geesten, is een grote bron van plezier en motivatie voor Tweelingen, Weegschalen en Watermannen. Natuurlijk, wanneer je geest begint te racen of je denken troebel of onsamenhangend wordt, zijn focus en aarding nodig. Om dit belangrijke effect te bereiken, moet u uit uw hoofd en in uw lichaam komen, wat meestal betekent dat u zich bezighoudt met uitdagende fysieke lichaamsbeweging. Krachttraining, hardlopen, dansen, vechtsporten en skiën zijn allemaal perfecte keuzes voor Air Signs, vooral als je deze doet met een vriend of workout buddy, zodat je kunt praten terwijl je elkaar scherp houdt. De liefde bedrijven is ook een heel effectieve manier om niet alleen opnieuw contact te maken met je partner, maar ook met je fysieke zelf.

Holistische gezondheid kan niet worden bereikt zonder de nodige aandacht te besteden aan emotioneel welzijn. Centrerende activiteiten zoals yoga, tuinieren, vissen en breien kunnen rusteloze gedachten helpen verlichten en uw geest herstellen tot een staat van kalmte en helderheid. Counseling en meditatie kunnen je ook helpen je emotionele aard te omarmen, wat vooral belangrijk is voor Luchttekens, omdat deze tekens hun gevoelens vaak intellectualiseren.

Een ander belangrijk aspect van welzijn is voeding. Hersenstimulerende voeding zoals noten, vis en lijnzaad, samen met ginkgo biloba en andere supplementen, helpt je denken en geheugen in goede vorm te houden. Yoghurt, komkommers en andere kalmerende voedingsmiddelen helpen ook om de geest tot rust te brengen en het lichaam in goede vorm te houden. Luchttekens moeten zich verre houden van vet, zwaar en rijk voedsel, dat zowel de geest als het lichaam verzwaart. Het is ook een verstandige keuze om vaker kleinere porties te eten in plaats van minder, grotere maaltijden.

Elk dierenriemteken wordt geassocieerd met bepaalde lichaamsdelen, en moet zich bewust zijn van de mogelijkheid van gerelateerde ziekten. Tweelingen wordt geassocieerd met de longen, waardoor regelmatige cardiovasculaire lichaamsbeweging belangrijk voor uw gezondheid. Rook niet en vermijd alles wat uw longen kan beschadigen; zingen daarentegen is geweldig voor het bevorderen van gezonde longen en evenwichtige gedachten en gevoelens. Tweelingen wordt ook geassocieerd met de handen en armen, dus verwen die van jou met krachttraining en dagelijks gebruik van lotion en nagelverzorging. Weegschaal wordt geassocieerd met de huid en de nieren, dus is het vooral belangrijk dat je regelmatig ontgift door water te drinken, vooral met citroensap, om je systeem gespoeld te houden, en dagelijks zonnecrème te gebruiken. Tenslotte wordt de Waterman geassocieerd met de kuiten en enkels; regelmatig wandelen helpt om deze gebieden sterk te houden.

kreeft, Schorpioen en Vissen - de watertekensAangezien watertekens bijzonder gevoelig zijn voor andere mensen en hun omgeving, kan het voor Kreeften, Schorpioenen en Vissen lastig zijn om een holistische staat van welzijn te handhaven. In een omgeving verkeren waar veel stress heerst - relaties vol woede bijvoorbeeld, lawaaierige mensenmassa's, of een veeleisende werkplek - kan leiden tot allerlei fysieke en emotionele symptomen die wijzen op een systeem dat uit balans is. Het zal je misschien niet verbazen dat de Watertekens veel baat hebben bij alles wat met water te maken heeft, zoals een vermercuriuskende duik, een dagje vissen, of een ontspannende duik in bad, zwembad of hot tub. Maar als je je ziek voelt of gewoon uit je evenwicht, lichamelijk, geestelijk of emotioneel, bedenk dan dat deze systemen met elkaar verweven. Holistische gezondheid kan niet bereikt worden zonder de nodige aandacht te besteden aan emotioneel welzijn. Vooral bij Watertekens zijn veel lichamelijke aandoeningen nauw verbonden met de emoties; ongelukkig zijn en stress kunnen zich bijvoorbeeld in het lichaam manifesteren als spierspanningen, hoofdpijn of spijsverteringsproblemen. Om een zo volledig mogelijk beeld van je gezondheid te krijgen, is het dus belangrijk om niet alleen naar individuele fysieke of emotionele klachten te kijken, maar ze als onderling verbonden te zien. Veel gevoelige Watertekens kunnen wat humeurig zijn, dus zoek een uitlaatklep voor je emoties, of dat nu betekent dat je een goede vriend of therapeut in vertrouwen moet nemen, of dat je regelmatig een dagboek moet bijhouden. Kreeft en Schorpioen zijn het meest geneigd om gekwetste of boze gevoelens op te kroppen tot ze overkoken of gewoon stagneren in je ziel. Vissen, aan de andere kant, hebben de neiging om zich overweldigd te voelen door de intensiteit van gevoelens zoals verdriet of woede. Voor alle drie de tekens is het belangrijk om eerlijk over deze emoties te schrijven of te praten om ze te verwerken en hun kracht te verminderen.

Een ander belangrijk aspect van welzijn is voeding. Veel water drinken helpt je systeem door te spoelen en te ondersteunen. Als je uitgedroogd bent of slaapproblemen hebt, kun je meloenen, komkommers, druiven of ander voedsel met veel water drinken om je te helpen. Aan de andere kant van het spectrum kan overtollig slijm in het systeem verergeren door te veel water te consumeren; krachtige lichaamsbeweging kan uw metabolisme en helpen de onevenwichtigheid te corrigeren. Watertekens moeten vooral op hun hoede zijn voor emotioneel eten - ongezond voedsel gebruiken om gevoelens van verdriet, woede, eenzaamheid of stress te bestrijden.

Elk dierenriemteken wordt geassocieerd met bepaalde lichaamsdelen, en moet zich bewust zijn van de mogelijkheid van gerelateerde ziekten. Kreeft wordt geassocieerd met de maag en de borst, dus blijf uit de buurt van vettig, zwaar of rijk voedsel dat de spijsvertering kan verstoren. Krachttraining is ook belangrijk om de buik, rug en borst sterk te houden. Omdat Schorpioen wordt geassocieerd met de voortplantingsorganen, is het voor dit teken vooral belangrijk om een gezonde seksuele relatie te onderhouden met zowel jezelf als je partner. Ten slotte wordt Vissen geassocieerd met de voeten, dus draag ondersteunende schoenen, maak regelmatig een wandeling en neem evenwichtsoefeningen op in je trainingsschema.

Gerelateerde artikelen