Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Is je hart gebroken?

Op een bepaald moment in het leven breekt ieders hart. Dat kan zijn door de dood van een geliefde, het verlies van een belangrijke relatie of zelfs het verlies van een baan. Wat de oorzaak ook is, de weg terug van liefdesverdriet is lang en vaak pijnlijk, maar de astrologie heeft een aantal nuttige inzichten over dit proces.

De astrologische stadia van rouw

Hoewel we gewoonlijk het woord rouw gebruiken na een overlijden, is er ook een rouwproces dat we moeten doorlopen na eender welk liefdesverdriet, inclusief relatieverlies of verlies van zelfrespect.

De eerste fase van rouw is meestal schok, of ontkenning. Er zijn maar weinig momenten in het leven waarop we een gebroken hart verwachten - de meeste van dit soort incidenten komen uit het niets, vaak vergezeld van sterke Uranus-transits; Uranus is de planeet van de schok en ontreddering. Zelfs als we het probleem verwachtten, bijvoorbeeld wanneer een geliefde eindelijk overlijdt na een lange ziekte, komt het eigenlijke moment van liefdesverdriet nog steeds als een soort schok.

De tweede fase van verdriet is woede, en tijdens deze periode staat de planeet Mars centraal. Bij een Mars-transit in je geboortehoroscoop zul je soms woedend reageren en je ex-geliefde of je overleden geliefde de schuld geven van de pijn die hij je heeft aangedaan. Mars zal je aanmoedigen om Op andere momenten kan Mars echter uw redding zijn en u in staat stellen uw emoties in lichamelijke activiteit te steken of in een nieuw, allesverslindend project.

Volgende stap in de rouwcyclus is onderhandelen. Hier proberen we te rationaliseren wat er is gebeurd, en Mercurius regeert dit deel van het proces. Door optimaal gebruik te maken van Mercurius' transits in uw geboortehoroscoop kunt u beginnen uw verdriet onder woorden te brengen. U had geen schuld aan wat er is gebeurd, maar het is een deel van het genezingsproces voor u om zich af te vragen of u dat wel was. Dit is het moment om alle "als dat maar" gedachten in de open lucht te brengen. In het geval van een relatiebreuk helpt Mercurius ons in deze periode om waardevolle lessen te leren, omdat we erachter komen dat we misschien toch niet helemaal schuldeloos waren in de breuk.

De meest voorkomende volgende fase van rouw is depressie. Voor sommigen beheerst Neptunus dit proces, omdat we in een fantasiewereld vluchten of ons te buiten gaan aan drank en andere negatieve escapismogelijkheden. Voor anderen zijn het de baby-uit-met-het-badwater-aspecten van Pluto die deze fase overheersen; voor weer anderen is het de pijnlijke, eenzame, isolerende depressie van negatieve Saturnus-aspecten.

Als we al deze fasen, komen we uiteindelijk tot aanvaarding van het liefdesverdriet. De Zon is de belangrijkste planeet in dit stadium en helpt ons om weer vrede te vinden en ons te richten op een nieuw begin. Het kan natuurlijk jaren duren om dit pad te bewandelen na een belangrijk sterfgeval, maar het kan voor sommige mensen ook maar een paar korte weken duren om een minder blijvend liefdesverdriet te boven te komen.

Astrologische counseling

Als je om wat voor reden dan ook met verdriet worstelt, kan astrologische of paranormale counseling helpen. Een goede astroloog of paragnost kan je laten zien in welke fase van het proces je je bevindt en hoe de dagelijkse bewegingen van de planeten je de weg wijzen die voor je ligt.

Je astroloog zal aan de hand van je geboortehoroscoop ook begrijpen hoe je persoonlijkheid je rouwproces beïnvloedt. Aardse en vaste tekens hebben bijvoorbeeld de neiging om het meest te worstelen met de veranderingen die liefdesverdriet met zich meebrengt. Watertekens zijn het meest gevoelig, in staat om vrijelijk emoties te uiten, maar missen de kracht om door de andere kant te komen. Luchttekens kunnen op het eerste gezicht het beste met verdriet omgaan, maar dat komt meestal omdat hun emoties worden opgekropt - om er jaren later op dramatische wijze uit te komen vallen.

Hoe het ook zij, een goede astroloog of helderziende kan je bondgenoot zijn bij liefdesverdriet. Wat de oorzaak ook is, en Hoe lang je eigen persoonlijke reis naar herstel ook zal duren, de planeten bieden begeleiding en paden om te volgen, als we maar omhoog kijken en opletten.

Gerelateerde artikelen