Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Vriend of vijand? de tarot onthult de waarheid over barbara's bff

Wanneer je het geluk hebt een vriend te hebben op wie je in elke situatie kunt rekenen - iemand die er altijd is als je een schouder nodig hebt om op uit te huilen; die blij is met je overwinningen; iemand die doordacht advies geeft als je in de war bent, of gewoon naar je luistert als je je wilt afreageren; die in elke strijd aan jouw kant staat en je grootste fan is; die alles doet om je op te vrolijken als je een blauwtje loopt - dat is echt een zegening.

Barbara en Claire hadden al sinds de middelbare school zo'n relatie. Ze waren door dik en dun bij elkaar gebleven. Ze spraken elkaar urenlang aan de telefoon, spraken over afspraakjes en klaagden over scheidingen op afstand tijdens hun studie. Na hun afstuderen bleven de twee dicht bij elkaar en deelden ze hun hoop en dromen voor de toekomst.

Je agenda wordt zichtbaar

Toen Claire ging solliciteren voor de baan van haar dromen, leende Barbara haar de beste outfit die ze had. Beiden hadden journalistiek gestudeerd op de universiteit, zij het op verschillende scholen, dus Barbara was in de wolken toen haar vriendin de felbegeerde baan van hoofdredacteur bij een hoog aangeschreven regionaal tijdschrift in de wacht sleepte.

Barbara's carrièrepad had minder verstrekkende gevolgen, maar ze was vastbesloten haar droom na te jagen om ooit een gerespecteerd verslaggever en schrijfster te worden. Ze werkte al een jaar bij de lokale krant als verslaggeefster toen kreeg ze een telefoontje van Claire die haar vertelde dat ze gepromoveerd was tot Senior Redacteur, en dat ze Barbara al had aanbevolen voor de positie van medewerker als ze die wilde. "Ik was dolblij!" Barbara was niet alleen blij met de volgende stap in haar carrière, ze was ook dolblij met de gedachte hoe fantastisch het zou zijn om met Claire samen te werken... maar na een paar maanden waren de zaken lang niet zo rooskleurig als ze had gehoopt. Het bleek dat ze eerder voor Claire werkte dan met haar, en "werk-Claire" was heel wat anders dan het meisje waarmee Barbara was opgegroeid.

De wind waait

Het duurde niet lang voordat ze doorhad dat Claire ambitieus was - niet dat er iets mis mee was om vooruit te willen komen, maar Claire leek het middelpunt van de belangstelling te willen zijn en haar ideeën moesten het zijn die door de machthebbers werden goedgekeurd. Toch was Barbara blij met de kans om haar vak bij te schaven bij zo'n prestigieus tijdschrift. Toen Barbara hoorde dat een grote theaterster naar de stad zou komen om een zomersessie te geven aan de plaatselijke universiteit, haar alma mater, nam ze contact op met zijn publicist om te zien of hij haar misschien een interview wilde geven. Het was een kleine kans, maar er was altijd een kans Tijdens de ochtendvergadering van de redactie kon Barbara zich nauwelijks inhouden. Toen de hoofdredacteur de discussie opende voor nieuwe ideeën, maakte Barbara haar coup aan de medewerkers bekend, maar toen ze iedereen op de hoogte wilde brengen, onderbrak Claire haar. "Ik ben zo blij dat je die tip van mij hebt opgevolgd,' zei ze. "Heb je al een tijd en plaats voor het interview geregeld?"

Barbara kon haar oren niet geloven. Claire was niet alleen met de eer gaan strijken voor de 'vangst', ze was ook nog eens het interview aan het afsnoepen! Later riep Claire Barbara naar haar kantoor. "Het spijt me dat ik dat moest doen," zei ze sussend, "maar ze laten nooit iemand in een lagere functie zo'n grote ster interviewen. Het is te veel verantwoordelijkheid voor een groentje. Ik dacht dat het makkelijker zou zijn om het nieuws van mij te horen dan van de baas."

Wat de kaarten onthulden

Hoe moeilijk het ook was om te accepteren, Barbara slikte haar trots in en plande het interview in. Ze moest toegeven dat Claire bewonderenswaardig werk had verricht, maar vanaf dat moment veranderde er iets tussen hen. Ze spraken nog steeds over romantisch vuil en gingen na het werk met elkaar om, maar Barbara vreesde dat haar jarenlange vriendschap niet opgewassen was tegen de ambitie van haar vriendin. Toen ze me belde over haar zorgen, werd de waarheid pijnlijk duidelijk.

We concentreerden ons allebei op de relatie die zij en Claire deelden. "Laten we denk na over hoe het begon, en krijg een gevoel voor de basis. " Voor deze kaart heb ik de Drie bekers getrokken, die een trio vrouwen afbeeldt, gelukkig elkaars gezelschap vierend. Het is duidelijk dat de vrouwen op gelijke voet staan. Elke figuur is even belangrijk in het tafereel als de anderen. Dit is een kaart die spreekt van zusterschap en eenvoudige vreugde, en vertegenwoordigt een moment in de tijd dat bestaat in het hier en nu als iets om te koesteren. Barbara had gelijk. Zij en Claire deelden een stralend begin, maar de centrerende invloeden waren sindsdien tenietgedaan.

"Nu wil ik dat je nadenkt over wanneer de dingen tussen jullie beiden begonnen te veranderen," instrueerde ik haar. Hier onthulde de Zeven van Zwaarden een verontrustende waarheid. In deze kaart sluipt een heimelijke figuur achter de schermen. Achter hem wapperen felle tenten met hun banieren. Misschien is er een veldslag op komst, maar deze persoon is van plan de wapens van zijn landgenoten te stelen, zodat ze slecht voorbereid en weerloos ten strijde kunnen trekken. Of hij een spion is of uit is op persoonlijk gewin is niet meteen duidelijk, maar hij is zeker iemand die niet te vertrouwen is. "Ik denk dat je heel goed op Claire moet letten," zei ik tegen haar. "Ze heeft beslist haar eigen agenda."

"Laten we eens naar de toekomst kijken," zei. "Concentreer je op de gevolgen als je op je huidige koers blijft. De Tien van Zwaarden onthulde verraad op het diepste niveau. Op de kaart ligt een figuur met zijn gezicht naar beneden op de bebloede aarde, dodelijk gewond. Hij is wreed en herhaaldelijk in de rug gestoken. De betekenis was maar al te duidelijk. "Barbara,' zei ik, 'wat je vroeger met Claire had, is weg, of in ieder geval zo diep begraven dat ze de waarde van je vriendschap niet meer inziet. Ik weet niet of je de relatie wilt redden of niet, maar als je met Claire blijft samenwerken, wordt het alleen maar erger."

"En tot slot," zei ik, "laten we eens kijken op welke kracht jij je kunt concentreren om in je leven te brengen die kan helpen om de situatie zo goed mogelijk af te ronden." Toen de Justice kaart verscheen, wist ik dat Barbara een keuze moest maken, en snel. Hier zit de figuur van de geklede Justitie op zijn bank. In zijn ene hand houdt hij een zwaard dat daadkrachtig optreden voorspelt; in de andere hand de weegschaal der gerechtigheid, die aangeeft dat helderheid van denken en moed van geweten moeten worden ingeroepen.

"Doe wat goed is voor jezelf," zei ik tegen Barbara, "maar houd je karma schoon. Als je je tot haar niveau verlaagt, maakt dat alles alleen maar erger." Ik stelde Barbara voor om een papier bij te houden... spoor. "Zet alles wat belangrijk is, vooral je ideeën, in een memo aan Claire, en CC je redacteur. Op die manier weet hij tenminste van wie de ideeën zijn."

Toen ik Barbara voor het eerst hoorde, vertelde ze me dat ze mijn advies had opgevolgd. De reactie van Claire was kil, maar professioneel. "Ik heb een andere baan aangeboden gekregen en die neem ik aan," vertrouwde ze me toe. "Ik realiseer me nu dat Claire zich bedreigd voelde en zich afreageerde, maar ik moet zeggen dat ik veel meer van haar had verwacht."

"Denk je dat de vriendschap nog te redden is?" vroeg ik.

"Ik mis wat we hadden, maar het zal nooit meer hetzelfde zijn," gaf Barbara verdrietig toe. "Als ze ooit kan toegeven wat ze heeft gedaan, wil ik dat best proberen, maar ik ga mijn adem niet inhouden. "

"Nou," zei ik tegen haar, "waarom geef je het niet wat tijd. Bel me over een maand of zo en we zullen zien of een verzoening mogelijk is."

Bent u bezorgd dat iemand die u vertrouwt het misschien niet verdient? Raadpleeg een KEEN-adviseur om uit te zoeken of de privé-agenda van uw boezemvriend voorrang heeft op uw vriendschap.