Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Voorbij de rider waite tarot: het kiezen van het juiste deck voor u

Als je begint met het lezen van de Tarot of een veteraan op zoek om uit te breiden, wilt u een dek dat natuurlijk opwindt u te vinden. Gelukkig (of helaas, voor de besluiteloze), de keuzes zijn duizelingwekkend. Het gaat niet alleen om het kiezen van je favoriete kunstwerk: net als een doordacht literair werk, biedt een goed deck genoeg duidelijke symboliek om je interpretaties eenvoudig te houden, maar ook een aantal prikkelende, mysterieuze details die je naar diepere openbaringen leiden. Hoe weet je nu welke stijl voor jou geschikt is?

Klassieke aantrekkingskracht: The Original Rider Waite Deck

Is traditioneel echt het beste? Het meest iconische - en populaire - deck is de (soms ook wel Rider Waite Smith genoemd), gemaakt in 1910. De naam komt van de makers: occultist A.E. Waite, die de begeleidende tekst over het ontcijferen van de kaarten schreef, kunstenares Pamela Coleman Smith, die werd geselecteerd vanwege haar vaardigheden in zowel schilderen als helderziendheid, en de Britse uitgever van het deck, de Rider Company. Het Rider-Waite deck bevat veel Egyptische symboliek (kijk niet verder dan The Chariot om het zelf te zien) en christelijke beeldspraak (The Hierophant is ongetwijfeld een pauselijke figuur). Vanwege zijn prominentie en historische betekenis, zijn veel eerste Tarot dekken Rider-Waite. Maar ten goede of ten kwade, het dek van de leeftijd is duidelijk - wat betekent dat de overvloedige religieuze en occulte symbolen kan voelen gedateerd en uitdagend te ontcijferen voor de lezer van vandaag. Waite's oorspronkelijke gids is ook naar moderne maatstaven erg langdradig. Hoewel er zeker veel te houden is van de beroemdste incarnatie van de Tarot, moeten nieuwe gebruikers zich niet gedwongen voelen om ermee te beginnen. Net als bij het leren waarderen van klassieke muziek of film, kan het zelfs gunstig zijn voor Tarotlezers om het Rider-Waite deck in een gevorderd stadium van hun ontwikkeling te ervaren.

Mythologische Decks: Perfect voor de literaireAls u het soort persoon bent dat veel leest en overal een verhaal in ziet, kan een Tarotdeck geïnspireerd door mythologische overlevering uw ideale keuze zijn. Getrainde Tarotlezers zijn het er over het algemeen over eens dat er een verhalende structuur (zij het een ingewikkelde) ontstaat wanneer je het deck in volgorde doorbladert. Bepaalde personages komen naar voren: De nar, de keizer, de ridders van de Kleine Arcana, bijvoorbeeld. Vanwege deze literaire lay-out hebben talloze kunstenaars andere mythologieën (Griekse en Keltische, bijvoorbeeld) geprojecteerd op de archetypen die in de Tarot worden gevonden. Dit betekent dat wanneer u een kaart trekt, uw interpretatie niet alleen wordt geleid door de traditionele betekenis en associaties, maar door het verhaal dat op de voorkant is afgebeeld. Er komen parabels, boodschappen en nieuwe betekenissen naar boven, waardoor dit deck ideaal is voor geleerden, of ze nu in een leunstoel zitten of niet.

Engel en feeën: Decks for the MagicalDe meeste aanbieders van Tarotkaarten bieden tegenwoordig een paar variaties op het thema van magische wezens. Of het nu engelen, heksen, demonen, of fey, deze dekken te gebruiken suggestieve beelden van een aantal bovennatuurlijke ras te herkaderen traditionele interpretaties. Als je iemand bent die regelmatig zoekt naar een engelbewaarder of altijd al een affiniteit heeft gehad met nimfen en dryaden, kun je er zeker van zijn dat een prachtig geïllustreerd themadeck je intuïtie en innerlijke wijsheid zal wekken. Zorg ervoor dat je een deck kiest waarvan de kunst overeenstemt met je opvatting over magie en persoonlijk resoneert voor een optimaal inzicht.

Abstracte Kunst: Een hulpmiddel voor de intuïtiefSommige decks beelden zelfs geen scènes met mensen af - ze gebruiken symbolen, kleuren en abstracte vormen om de boodschap over te brengen. Voor sommige lezers zijn deze decks frustrerend. Het is alsof ze volledig voorbijgaan aan het verbale deel van onze hersenen, en ons weinig aanwijzingen geven voor een onderliggend verhaal of betekenis. Maar andere lezers beschouwen raadselachtige illustraties als een grote stimulans voor hun intuïtieve vermogens. Door de lezer te dwingen anders over de kaarten te denken, kunnen ze tot nieuwe betekenissen en verstrekkende verbanden komen. Als je getraind hebt op een meer traditioneel kaartspel en nu overweegt om een meer abstract kaartspel te proberen, wees dan bereid om te experimenteren met je stijl. Je zou kunnen ontdekken dat meditatie en het bereiken van een trance-achtige toestand kan helpen bij het kraken van deze kaarten.

Novelty Decks: Niet alleen voor de lolHet feit dat je Tarot deck een Justice League-thema heeft (ja, dat) betekent niet dat het alleen voor de show is. Er is absoluut geen reden waarom je een nieuw deck niet kunt gebruiken voor echte lezingen, dus wees niet bang om er een te kopen als je het leuk vindt! Sterker nog, als je een grote fan bent met een grote emotionele investering in het thema van het deck, kun je een aantal krachtige inzichten ervaren.

Of je nu in een winkel of op het web koopt, je kunt de Tarotkaarten vaak niet uit de doos halen voordat je ze koopt. Gelukkig hebben veel kaarten een voorbeeld op de doos, zoals en reviews online, om je te helpen beslissen. Ook al zijn er een verlammend aantal keuzes, denk niet te veel na over de beslissing-je zult weten wanneer je het juiste deck hebt door het gevoel dat het je geeft (of, in het geval van deze auteur, wanneer het van de plank valt en je op je hoofd stoot). Veel plezier bij het winkelen!

Leert u Tarot lezen of bent u op zoek naar uw volgende kaartspel? De adviseurs van KEEN.com kunnen je helpen je te oriënteren en een solide spirituele basis te leggen in de dek.