Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Verhuizen voor werk? de tarot biedt meer dan alleen verhuistips

Verhuizen kan een groot avontuur zijn, maar zal je expeditie verlopen zoals Lewis en Clark, of de Donner Party? Wanneer een carrièremogelijkheid je vraagt om staten of zelfs oceanen te doorkruisen, kunnen oude gevoelens en onopgeloste problemen weer de kop opsteken en een domper zetten op je goede reis. Het vooruitzicht om van huis en van baan te veranderen, gaat vaak gepaard met onverwachte bagage.

Laat me u vertellen over mijn cliënt Emily, 28, een voedingschemicus die in New Jersey woont en werkt en met precies zo'n probleem kampte. Ze had onlangs gesolliciteerd naar een hogere functie bij een groot bedrijf op Hawaii, en een paar dagen geleden had ze een enthousiast ja gehoord. Ze zouden zelfs haar verhuiskosten vergoeden.

"Dit zou een makkelijke beslissing moeten zijn," zei ze. "Ik bedoel, het is Hawaii. Het is een paradijs. Maar om de een of andere reden heb ik het aanbod nog niet geaccepteerd."

Zeker, er zat meer achter het dilemma dan Emily liet doorschemeren- misschien begreep zelfs zij niet waarom ze aarzelde. Een Tarot lezing zou dan ideaal zijn, om de vormen van Emily's twijfels in het licht te krijgen. Zodra ze haar angsten kon verwoorden, voelde ik dat de juiste beslissing moeiteloos duidelijk zou worden.

De Tarot belicht Emily's diepste twijfel

In mijn ervaring vertegenwoordigen de meeste beslissingen die een irrationele uitdaging lijken in werkelijkheid een persoonlijke strijd met onze identiteit die op het spel staat, of een manier om onze aandacht af te leiden van een gevoeliger kwestie. Dat is waarom een lezing die oude wonden en pijnlijke herinneringen is eigenlijk ideaal voor een vraag over de toekomst. Voor Emily viel ik op de Three Fates spread, waarin het verleden, het heden en de toekomst van een situatie elk door een kaart worden onthuld.

Ik schudde het deck en trok de eerste kaart, die alle gebeurtenissen voorstelde die tot haar telefoontje hadden geleid. Dramatisch genoeg was het De Duivel. "Wow, dit is een vrij forse kaart in de verleden positie-het kan symbool staan voor verslaving en giftige relaties. Ik heb het gevoel dat het, voor jou, een gekwelde en langdurige affaire voorstelt. Emily, je hoeft me geen details te vertellen als je je er niet prettig bij voelt, maar het spijt me dat je hiermee te maken hebt."

Ze ademde langzaam uit. "Ik ben er niet trots op, maar een jaar geleden begon ik een verhouding met mijn zeer getrouwde baas - het begon leuk en meestal onschuldig, dacht ik. Zijn huwelijk liep toch al op de klippen en onze chemie was gewoon ongelooflijk. Maar toen begon hij weg te trekken, en ik flipte, en we hebben deze aan-uit-aan-uit dans gedaan voor de laatste vier maanden. Toen ik solliciteerde voor de baan in Hawaï zaten we in een dip, en ik dacht dat het geweldig zou zijn om gewoon weg te gaan. Maar toen ik hem vertelde over het aanbod, werd hij boos. Ik weet dat hij echt om me geeft. Ik haat het dat het zo is, maar ik denk dat hij mijn zielsverwant is. Hoe kan ik weglopen van mijn soulmate?"

"Je baas is niet je soulmate," zei ik, misschien een beetje te snel. "Vertrouw me nou maar." Als iemand met empathische gaven zag ik meteen dat Emily's baas haar ernstig had gekwetst, en vele malen. Er was een machtsdynamiek, niet alleen in hun werk, maar ook in hun relatie, die hem bevoordeelde ten koste van haar. Natuurlijk kunnen zielsverwanten soms domme, gemene en kleinzielige dingen doen (zelfs de meest gecharmeerde relatie heeft wel eens ruzie), maar ze zullen niet manipuleren, misbruiken of emotionele spelletjes spelen.

"Ik zie nu al waarom deze beslissing emotioneel zo moeilijk is. Laten we eens kijken wat er in de huidige stand van je lezing staat," zei ik, en legde de Vijf van staven op tafel. "Vijf jonge mannen vastgelopen in een sparring wedstrijd - ik zou zeggen dat je veel zorgen, maar niet productief." Sommige zorgen verdienen aandacht, maar deze kaart suggereerde dat haar geest met zichzelf in oorlog was over een afleidingsmanoeuvre, een afleiding van het echte probleem, namelijk weglopen van de baas.

"Je hebt gelijk dat ik me extreem nerveus voel. Ik heb veel websites over het leven in Hawaï geraadpleegd en recensies over het bedrijf gelezen, en daar voel ik me nog slechter door! Ik blijf me maar voorstellen dat het allemaal vreselijk afloopt. Hoe krijg ik mijn auto daar? De vlucht naar huis voor Kerstmis zal ondraaglijk lang zijn. Ik heb ook een milde ananasallergie, en ze zullen overal zijn. allemaal reële mogelijkheden, Emily. Maar die zorgen helpen je om je productief te voelen zonder het diepere probleem aan te pakken. Ik voel dat ze ook een manifestatie zijn van je twijfels over het definitief beëindigen van de relatie: als je niet naar Hawaï kunt gaan, dan moet je blijven hopen dat het goed komt tussen jou en de baas."

De Keizerin worden

De laatste kaart die ik trok was De Keizerin, de matriarch van de Tarot. "Denk je dat dat de vrouw van mijn baas is?" vroeg Emily zich af.

"Eigenlijk denk ik dat jij dat bent. Of tenminste, een deel van jou. Dit is een vrouw die meelevend en gul is, maar bovenal zelfbewust. Ze is eerlijk, maar beschermt zichzelf en haar belangen met een rustig en vorstelijk vertrouwen, omdat ze sterke grenzen heeft: geen verzet tegen andermans meningen, maar het vermogen om een wervelwind van stemmen te weerstaan en er authentiek uit te komen. Kun je je haar voorstellen? Wat wil ze?" Ik voelde dat Emily vocht tegen een heleboel innerlijke en uiterlijke critici, waaronder haar baas, die haar vertelden dat ze hun relatie moest volhouden. Maar deze stemmen, hoewel tot op zekere hoogte nuttig, kunnen de innerlijke wijsheid overstemmen, die de neiging heeft om zacht en bescheiden te zijn. Ze is klaar met de affaire," zei Emily plotseling, en met een nieuwe zekerheid. Toen werd haar stem zachter. "Heb ik dat hardop gezegd?"

Waar je ook gaat, daar ben je

Daarna openbaring, was ons gesprek vrij snel afgelopen. Emily was er zeker van dat haar relatie met haar baas niet emotioneel beladen was omdat die betekenisvol was, maar vanwege het af en aan drama en de onvervulde belofte van een lang en gelukkig leven. Ze voelde zich klaar om verder te gaan, letterlijk en figuurlijk.

Wanneer we uit onze geografische comfortzone worden gegooid, kunnen onze emoties ook door de war raken. Soms is dat precies wat we nodig hebben om los te komen van oude, vermoeiende gewoonten en de lucht te klaren voor nieuwe groei. Ik weet zeker dat Emily, die eindelijk begrijpt hoe pijnlijk en verslavend haar verhouding was, zich nu op talloze kleine manieren bevrijd voelt - in ieder geval vrij genoeg om haar sandalen uit te doen op haar nieuwe adres in Maui.

Ben je aan het twijfelen over een grote verhuizing? Een Tarot-lezing van een KEEN-adviseur kan u helpen uw zorgen te relativeren.