Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Schepping en doorzettingsvermogen: februari tarot voorspelling

Maandelijkse Tarotvoorspellingen kunnen je helpen om de ups en downs van de komende dagen met inzicht en gratie te navigeren. Ik trek voor elke week een kaart met de bedoeling dat deze kaart de energieën weergeeft waarmee gewerkt moet worden, zowel persoonlijk als wereldwijd. Uiteraard kan iedereen de kaart anders ervaren, maar houd het archetype en de energie in gedachten terwijl de maand zich ontvouwt.

Week 1 (1-5 feb): Koningin van Schijven (omgekeerd)

In februari kunnen we merken dat we afkicken van de verhoogde energie van het nieuwe jaar en van de goede voornemens die we hebben gemaakt. Het kan zijn dat onze intenties verslappen terwijl we door de korte dagen ploeteren en, in noordelijke klimaten, de winter voor de deur staat. Het is tijd om onze innerlijke energie te vernieuwen en hoop te kweken voor de komende lente. De heidense feestdag Imbolc wordt rond 1 februari gevierd en is een feest van de lente en wedergeboorte. Het leert ons dat, diep onder de bevroren grond, zaden net beginnen te ontwaken. Overvloed komt tot bloei. De Koningin der Schijven is de meesteres van manifestatie, die alles naar zich toe trekt wat ze nodig heeft. Zij is de vruchtbare aarde zelf. Omgekeerd geeft ze aan dat de dracht van ware rijkdom van binnenuit begint. Wat hoop je dit jaar te creëren? Begin die kwaliteiten en doelen in jezelf te cultiveren.

Week 2 (6-12 feb): De Magiër

Opkomend uit de innerlijke creativiteit van de Koningin der Schijven, biedt de Magiër een perfecte overgang naar uiterlijke creatie. Als eerste van de Grote Arcana voelt de Magiër zich perfect thuis in de wereld van de materie voordat deze vorm krijgt. Deze archetype werkt met de Wet van Aantrekking, die ons vertelt dat we alle gereedschappen hebben die nodig zijn om te manifesteren wat we wensen, net als de Magiër. De sleutel is om in staat te zijn datgene te zien, voelen, horen, proeven en ruiken wat je wilt aantrekken. De Magiër weet dat de materie van jou is voor het vormen. Om de Wet van Aantrekking te activeren, beginnen we eerst, op elk niveau, datgene te voelen wat we willen creëren.

Week 3 (13-19 feb): Vijf bekers

Hoewel februari een korte maand is, kan het ons voortslepen. Tegen de derde week, als we in de wintermaanden zitten, verlangen we naar beter weer en de belofte van de lente. Als de eerste twee weken van de maand gevuld waren met de stiekeme opwinding dat we van binnen aan het creëren waren en onze creaties tot leven begonnen te voelen komen, kan de derde week een gevoel van anticlimax en teleurstelling met zich meebrengen. Voeg daar Valentijnsdag aan toe, een feestdag die voor veel mensen geladen is met een scala aan complexe emoties. De Schoppenvijf suggereert dat teleurstelling grotendeels tijdelijk is, en dat het geen zin heeft om te huilen over gemorste melk of over wat nog niet in ons bereik is. Er is altijd meer gelegenheid, overvloed en stroom in het Universum dan we denken. Voel je gevoelens, in alle opzichten - maar ga dan verder.

Week 4 (20-28 feb): Negen van manden

Een kaart van doorzettingsvermogen, de Negen geeft aan dat hoewel we ons uitgeput kunnen voelen, ons doel in zicht is. We zijn tijdens de winter op weg geweest naar onze wensen en intenties. Kunnen we doorgaan? De goede strijd volhouden? Of is het tijd om ons over te geven en gewoon het beste te maken van wat we al hebben? Wat onze keuzes ook zijn, de energie van deze week geeft aan dat we wel de kracht hebben om door te gaan. We zullen inderdaad een veilige haven bereiken, de lente zal opkomen en we zullen de ontluiking van onze verlangens beginnen te zien, als we ijverig en trouw zijn geweest in ons streven ernaar.

In februari willen we ons richten op het creatieve principe. Wat dromen we ervan om in de diepe stilte van de winter vorm te geven? In het begin van de maand is er tijd om visies te cultiveren en te creëren, en tegen week drie kunnen we teleurstelling en frustratie loslaten als we te maken krijgen met vroege tegenslagen of dingen moeten loslaten die ons niet langer dienen. De toekomst is echter zonnig en we moeten niet in verdriet blijven hangen. Doelen zullen tot leven beginnen te komen naarmate de dagen langer worden en de aarde en ons hart opwarmen. Tuiniers dromen vaak van ontluikende spruiten die pas in de lente tevoorschijn zullen komen; laat deze laatste maand van de winter de vruchtbare grond zijn waarin u de zaadjes plant en uw visioenen tot werkelijkheid droomt.

Wilt u hulp bij het beheren van de energieën van deze maand of advies over het lezen van de Tarot? Neem vandaag nog contact op met een adviseur van Keen!