Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Overvloed en het kind in jezelf: december tarot voorspelling

Maandelijkse Tarotvoorspellingen kunnen je helpen om de ups en downs van de komende dagen met inzicht en gratie te navigeren. Ik trek voor elke week een kaart met de bedoeling dat deze kaart de energieën weergeeft waarmee gewerkt moet worden, zowel persoonlijk als wereldwijd. Uiteraard kan iedereen de kaart anders ervaren, maar houd het archetype en de energie in gedachten terwijl de maand zich ontvouwt.

Week 1 (1-10 december): Koningin van Schijven (Munten, Pentakels)

Deze week moeten we de aardse wijsheid en kracht van de Koningin van Schijven cultiveren. Zij is een belangrijke manifesteerder, en dit maakt haar een perfecte energie om te belichamen in de tijd die voorafgaat aan de feestdagen. Deze Koningin is zich ook zeer bewust van het belang van dankbaarheid voor onze overvloed aan voedsel, liefde, vrienden en familie. Ze is zich ervan bewust dat het haar aan niets ontbreekt en dat er altijd genoeg is. De feestdagen maken ons vaak gespannen, en we voelen ons gedwongen geld uit te geven dat we niet hebben. Deze Koningin adviseert ons dat we geen geld hoeven uit te geven om contact te maken en onze geliefden te ontmoeten. In plaats daarvan worden we aangemoedigd om naar buiten te gaan en te genieten van het seizoen, of dat nu sneeuw en kale bomen zijn of een palmgevulde, zonnige hemel. De natuur is een weerspiegeling van ons ware zelf, en de koningin vraagt ons dit te onthouden als we ons "arm" voelen."

Week 2 (11-17 december): Zeven van Schijven (Omgekeerd)

Deze kaart gaat helemaal over wachten, maar dit kan een frustrerende oefening zijn. De beste benadering is erop te vertrouwen dat de cheque op de post is, dat er genoeg zal zijn, en dat ons werk uiteindelijk vruchten zal afwerpen. Het omgekeerde karakter van deze kaarten suggereert dat deze strijd zich misschien meer richt op innerlijke zaken of kwaliteiten dan op uiterlijke - misschien zijn het onze beperkende overtuigingen van armoedebewustzijn die we hopen te veranderen, om er vervolgens weer mee geconfronteerd te worden. Ga door met het goede werk, en neem deze tijd om uit te rusten en weet dat de vruchten rijpen. In dit drukke seizoen is het goed om langzamer te gaan als we kunnen en om het advies van de Koningin der Schijven te blijven volgen: onze aangeboren overvloed bezitten en tijd nemen voor bezinning in de natuur.

Week 3 (18-24 december): De Zon XIX

Een perfecte kaart voor de week van de Winterzonnewende, de Zon herinnert ons eraan om terug te keren naar de kinderlijke staat van verwondering waarmee we vroeger naar de feestdagen keken. Sneeuwengelen maken, op de kerstman wachten, kaarsen aansteken tijdens een religieus feest - dit alles gaf het seizoen een wonderlijk en verwachtingsvol tintje. Kunnen we dit voor onszelf terugwinnen? De Zon suggereert van wel, en deze week kan feestelijk, vreugdevol en leuk zijn als we terugkeren naar die plaats van kinderlijke vrolijkheid. We hebben de kortste dag weer gehaald, en het licht zal terugkeren.

Week 4 (25-31 december): Ten van Tanden

Neem deze week niet te veel hooi op je vork. Of dat nu emotioneel, financieel, of gewoon te veel eten of drinken is, de Tiende van Wijzen waarschuwt dat er te veel van het goede kan zijn. Sinds Thanksgiving zijn we in de wolken en staan we te popelen om actie te ondernemen, vooruit te gaan en alles voor elkaar te krijgen. En misschien zijn we daarin geslaagd; toch is er een behoefte om aan het eind van het jaar los te laten, los te laten wat niet nodig is en te stoppen met het meedragen van de emotionele lasten die ons tegenhouden. Tijd met de familie brengt deze emotionele bagage vaak aan het licht, en de boodschap van deze kaart is om te vermijden dat we iets het nieuwe jaar in dragen wat niet nodig is.

Putting it all together

Al met al zal het een geweldige maand worden als we ons de ware geest van de feestdagen kunnen herinneren en onze overvloed kunnen vinden in liefde, familie, vrienden en de natuur. Tegen het einde van de 24e zullen we in een roes van feestvreugde zitten, en het is gemakkelijk om in de laatste dagen van het jaar in te storten en te veel hooi op onze vork te nemen. Het is tijd om ons te concentreren op wat goed is in plaats van op wat verkeerd is, en om te vertrouwen op onze kracht om te creëren terwijl we ons innerlijke kind laten spelen.

Voel je de hectiek van het seizoen? Als je gestrest, verdrietig of overweldigd bent, kan een sessie met een adviseur van Keen je helpen. Bel vandaag!