Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Hoe john uit boston de tarot gebruikte om inzicht te krijgen in het oplossen van familiedynamiek

Iedere familie is anders. Het kan fascinerend zijn om de stamboom verder uit te werken en te bepalen hoe je voorouders in de grotere tijdlijn van de geschiedenis passen. Het opsporen van familiale wortels, ooit een moeizaam onderzoeksproject, is nu veel eenvoudiger geworden door de beschikbaarheid van een groot aantal online informatie en bronnen. Tegenwoordig kunt u zelfs uw unieke etnische afkomst bepalen tot aan de vroegste wortels van uw familie, via het proces van voorouderlijke (of ) DNA-tests.

Het kan fascinerend zijn om erachter te komen dat u voor één zestiende indiaan bent, of dat er een goede kans is dat u een . Maar hoewel dergelijke informatie nuttig kan zijn bij het bepalen van erfelijkheid en genetische gezondheidsproblemen, zijn dergelijke gegevens meestal niet iets dat een directe invloed heeft op uw dagelijkse interacties met ouders, broers en zussen en andere familieleden met wie u moet omgaan.

Het psychologische temperament van een familieprofiel heeft niet alleen de meeste invloed op de keuzes die we maken op elk gebied van ons leven, van liefde tot carrière tot reizen, maar onze familieopmaak kleurt ook ons beoordelingsvermogen met betrekking tot hoe we onze eigenwaarde en de waarde van anderen waarderen. Om echt een duidelijk beeld te krijgen van de rol die we spelen in onze familiedynamiek, en hoe elk van onze daden uiteindelijk het gezin als geheel beïnvloeden, moet het familieportret worden gezien als de som van zowel genetische erfenis als aangeleerd gedrag. Alleen door de "natuur" (wat we erven) en de "opvoeding" (wat we gaandeweg leren) te onderzoeken, kunnen we het grote geheel begrijpen.

Tot de echte wortel van de stamboom komen

John, die met trots de wortels van zijn familie in Massachusetts kon terugvoeren tot de Amerikaanse Revolutieoorlog, tot een verre verwant die de slag bij Bunker Hill had gestreden, had dringender familiezaken aan zijn hoofd toen hij voor een consult kwam.

De oudste van drie nu volwassen zonen, in leeftijd variërend van 23 tot 31 jaar, herinnert John zich zijn jeugd als tamelijk idyllisch. Zijn vader had een bouwbedrijf en zijn moeder bleef thuis om hem en zijn broers op te voeden. "Ik denk dat dat niet veel meer gebeurt," zuchtte hij, "maar we waren heel gelukkig." Dus toen ik hem vroeg om een kaart te trekken uit het deck om zijn jeugd te vertegenwoordigen, was het niet verwonderlijk dat hij de Tien van Bekers koos.

Helaas, sinds zijn vader met pensioen was gegaan en het bedrijf had overgedragen aan de jongens, was het plaatje een stuk minder mooi geworden. Gekibbel en gekibbel over de beste manier om de zaak te runnen had escaleerde in grote gevechten en drama. Niemand kon het ergens over eens worden, en als gevolg daarvan had de zaak eronder geleden. "Het gaat zo slecht," zei John, "we hebben het erover om te verkopen, een deel van de winst te nemen en weg te lopen, maar dat zou papa's hart breken."

"Oké," zei ik, "laten we eens kijken of de kaarten wat licht kunnen werpen op waar het fout gaat en hoe jullie dingen kunnen oplossen." Ik vroeg hem na te denken over zijn twee broers en wat hun rol was in de huidige situatie, en vervolgens willekeurig twee kaarten uit de stapel te trekken.

De eerste kaart die hij me gaf was de Vijf van Zwaarden. "Het lijkt erop dat een van je broers meer geeft om winnen en gelijk hebben dan om de gevolgen van zijn daden," zei ik. "Hij is zo druk bezig een punt te bewijzen of het volgende grote ding te bedenken dat hij gewoon over iedereen heen loopt die in zijn weg staat."

John bevestigde dat zijn middelste broer, Jason, inderdaad een chip op zijn schouder leek te hebben en voortdurend probeerde zijn broers te overtreffen. Veel van de huidige spanningen waren te wijten aan het omgaan met de gevolgen van Jason's onbesuisde beslissingen. "Hij gaat er altijd halfbloed vandoor, geeft geld uit dat we niet hebben, of belooft dingen die we niet kunnen waarmaken," merkte John verdrietig op. "We zouden over het uitkopen van zijn deel van het bedrijf, maar pa wilde er niets van weten."

De volgende kaart die John me gaf was de Pagina van Pentakels. "Deze is meer een dromer. Hij geniet van het eindresultaat, maar begrijpt niet noodzakelijkerwijs het werk dat hij - en alle anderen - in de zaak moeten stoppen om deze te laten slagen. Maar hij is meer iemand die niet beter weet, dan iemand die de dingen opzettelijk moeilijker maakt."

Het was waar: Johns jongste broer, Anthony, wilde liever drummer in zijn rockband zijn dan op tijd op zijn werk verschijnen. Hij vond het fijn om zijn deel van de winst te kunnen uitgeven, maar wilde niet echt delen in de verantwoordelijkheid om die winst binnen te halen.

"Het ziet er vrij hopeloos uit," gaf John toe. "Misschien moeten we het bedrijf gewoon sluiten en weggaan nu we elkaar nog spreken."

"Nou, voordat je dat doet," zei ik, "wil ik dat je je op nog één ding concentreert. Denk aan je vader en wat hij ons heeft gebracht. Wat heeft hij gegeven dat nu ontbreekt?" Na een moment van nadenken, koos John een willekeurige kaart: de Koning van staven. "Dit is iemand die geen 'nee' als antwoord accepteerde," zei ik, terwijl ik de emanaties van de kaart voelde. "Hij was een beslissende leider, en toch heel creatief, en ook heel inclusief. Hij had een manier om mensen te laten investeren in zijn visie door ze het gevoel te geven dat hun bijdragen echt werden gewaardeerd."

Ik stelde voor dat John de leidende rol van zijn vader zou moeten overnemen als het bedrijf enige kans wilde maken, maar dat hij dat op zo'n manier zou moeten doen dat zijn broers hem dat niet kwalijk zouden nemen. "Ieder van ons heeft een rol te spelen in onze familie," zei ik. "Als je de leider kunt zijn zonder de baas te zijn, heb je nog steeds een kans om dingen goed te maken."

"Dus het is alsof ik de kapitein van het schip ben, maar als de bemanning niet gemotiveerd is, komen we nergens?" vroeg hij. Ik zei hem dat dat het wel zo'n beetje was, in een notendop. "Oké," zei hij. "Laten we eens kijken of we deze familieboot weer op koers kunnen krijgen."

De volgende keer dat ik John sprak, vertelde hij me dat de zaken veel beter gingen. "Het eerste wat ik deed was met mijn broers om de tafel gaan zitten om onze grieven te uiten. Jason vertelde me dat hij het gevoel had dat ik hem nooit serieus nam, en Anthony zei dat hij zich niet realiseerde hoezeer we eigenlijk van hem afhankelijk zijn. Het gaat al een stuk beter. Het is nog steeds een werk in uitvoering, maar we gaan tenminste de goede kant op.

Als u een familieprobleem hebt waar u maar niet uit kunt komen, laat u dan door een betrouwbare KEEN-adviseur zien hoe u uzelf en uw familie weer op dezelfde lijn kunt krijgen. pagina?