Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Heeft hebzucht invloed op je leven?

We hebben allemaal verlangens die uit de hand kunnen lopen. Wanneer dit gebeurt, uit zich dat vaak in hebzucht. Denk eens aan al die keren dat je hebzuchtig was: met speelgoed, eten, geld, vrienden, geliefden en bezittingen. Zit je kast vol met kleren die je nooit gedragen hebt? Leunt u achterover als de rekening komt, in de hoop dat anderen hem zullen ophalen? Hunker je naar alle aandacht in de kamer? Bij het raadplegen van de Tarot, zijn er verschillende indicatoren dat je in de greep van hebzucht kan zijn. Ze variëren in hun ernst. We zullen eerst de meest voorkomende combinaties bekijken.

Pentakels en Bekers

Als u een van deze kaarten in het verleden, heden of de toekomst van uw tarotspreiding hebt, hebt u mogelijk een probleem met hebzucht. Elke Pentakel, vooral wanneer omgekeerd; de drie, vier en vijf van Pentakels, hetzij omgekeerd of met de goede kant naar boven, wijzen op kleinzielige, materiële hebzucht. Als je een van deze in je lezing hebt, heb je te maken gehad met kleine hebzucht in het verleden, heden, of de toekomst. De andere kaarten, die kunnen wijzen op een probleem met hebzucht, zijn de zeven en de negen bekers. Het pak van Bekers is vooral emotioneel, en deze twee duiden op liefdesverdriet of ongezonde fixaties op luxegoederen. Als een van deze kaarten in je verleden, heden of toekomst opduikt, dan kun je er zeker van zijn dat je een deel van je leven hebt dat moet worden onderzocht op hebzucht. Dit is het soort hebzucht dat je die tien ongewenste kilo's, een overvolle kast, en mogelijk problemen met een creditcard, samen met een gevoel van ontevredenheid heeft bezorgd. Je kunt deze tuinvariant van hebzucht overwinnen. We hebben allemaal deze neigingen.

Als je verleden, heden en toekomst zowel een Pentagram als een Beker in een negatief aspect bevatten, kun je onder invloed staan van een verstoord evenwicht langs de Schorpioen/stier-as. Astrologische principes overlappen met de Tarot, vooral in hun gedeelde basis van de vier elementen: Schorpioen is een waterteken, gerelateerd aan Bekers, en Stier is zijn complement, of tegenpool, een aarde-teken, gerelateerd aan Pentakels. De donkere kant van Schorpioen bevat een dodelijke angel. De donkere kant van Stier is hebzucht. Deze kaarten geven aan dat je belangrijk werk te doen hebt op dit gebied. Het goede nieuws is dat, omdat deze kaarten deel uitmaken van de Kleine Arcana, ze kunnen worden overwonnen met je eigen inzicht en verlangen om de slechtste persoon te zijn die je kunt zijn.

De Duivel

Dit is een serieuzere kaart, die deel uitmaakt van de Grote Arcana, en die krachten vertegenwoordigt waarover je geen controle hebt. Als de Duivel omgekeerd of rechtop staat, ben je geketend door hebzucht in een of andere vorm. De duivel wil dat we risico's nemen. De Duivel ook regeert verlangens die niet gezond zijn. Als je deze kaart in je verleden hebt, heb je in je verleden aanzienlijke problemen gehad met hebzucht. Je hebt als kind misschien vrienden verloren omdat je niet wilde delen. Als de Duivel op de huidige positie in je spreads staat, ben je natuurlijk in de onmiddellijke greep van hebzucht en heb je misschien professionele hulp nodig van welke aard dan ook. Kijk naar uw financiën, gezondheid, professionele status en relaties. Staat u op het punt één van deze te verliezen door uw eigen hebzucht? Deze realiteit check is eigenlijk een geschenk van inzicht van de Tarot aan u. Een waarschuwing voor op handen zijnde moeilijkheden.

De Duivel kan ook in uw toekomst opduiken, en het is altijd verontrustend te denken dat u op het punt staat een periode binnen te gaan waarin u kwetsbaar bent voor uw eigen verlangens. Wees gewaarschuwd en wees voorbeschut! Je kunt naar de andere kaarten in de spreiding kijken om te zien wat je sterke kanten zijn. Gebruik je betere ik, zoals weergegeven in de spreiding, om een pad naar zelfempowerment te volgen.

Herstellen van hebzucht

Kijk naar andere kaarten die de kaart in kwestie omringen. Er is een mogelijkheid dat je hebzucht de richting van je leven radicaal kan veranderen. De twee kaarten die samen met de Duivel kunnen opduiken zijn Dood en de Toren. Deze kaarten zijn veel positiever dan ze klinken. ze zijn niet het einde van je bestaan! Je hebt tenslotte een onsterfelijke ziel. De Dood en de Toren gaan over de vernietiging van oude gewoonten en manieren van zijn, om nieuwe op te bouwen.

Als je de combinatie van de Dood en de Duivel in je verleden, heden of toekomst hebt liggen, heb je toegang tot een nieuwe manier van leven. De dood is een overgang, geen einde. Het maakt de weg vrij voor nieuwe groei, zoals de winter plaats maakt voor de lente.

De Toren wordt geassocieerd met gewelddadige verandering en revolutie. Het is een meer tumultueuze, vaak pijnlijker overgang die je met je hebzucht zult maken. In dit geval moet u misschien een faillissement of een echtscheiding doormaken. U kunt uw baan verliezen, of een belangrijke relatie. Vertrouw erop dat deze omwenteling uw toegang is tot een leven dat niet geketend is door hebzucht.

Gerelateerde artikelen