Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Hoe te werken met niet-traditionele tarot kaart decks

Heb je ooit in de New Age afdeling van je plaatselijke boekhandel rondgedwaald en een paar uur verloren met het bekijken van Tarotdecks? Dat heb ik zeker! Engelen, feeën, dieren, Steampunk, erotiek, Keltisch - de thema's lijken oneindig. Het kiezen van een deck voor jezelf is van groot belang - als je er een koopt die je niet aanspreekt, zul je geen inspiratie hebben om met de kaarten te werken, en zul je geen vooruitgang boeken met je leesvaardigheid.

Vele dekken werken binnen het kader van de traditionele betekenissen-bijvoorbeeld, de Rider-Waite, het Thoth dek (hoewel dit dek heeft alternatieve namen en plaatsingen voor een aantal van de kaarten), en veel beeldende kunst geïnspireerde dekken zoals de Golden Tarot, de Klimt dek, en de Byzantijnse Tarot, om er een paar te noemen. Mogelijk zijn er nog meer decks die zich volledig hebben afgesplitst van de traditionele, en hoewel zij het patroon van Grote en Kleine arcana en vier kleuren kunnen volgen, zullen zij geen steek houden als je de symboliek van de traditionele decks probeert toe te passen.

Als u een niet-traditionele Tarot kiest - een beetje of veel anders - dan zijn er manieren om met uw kaarten te werken die u zullen helpen om ze onder de knie te krijgen.

Werken met bijna-maar-niet-zojuiste-Tarot Kaarten

Ik zou hier dekken als de Klimt Tarot, de Engels Magic Tarot, de Intuïtieve Tarot, de Steampunk Tarot, en andere soortgelijke dekken. Er zijn honderden decks die zijn gebaseerd op de Rider-Waite symboliek en betekenissen, maar elk van hen heeft genomen prachtige artistieke vrijheid. Deze kaarten vereisen zowel een basiskennis van Tarot betekenissen en een bereidheid om ontwikkel je intuïtie om met hen te werken. Dit soort decks zijn perfect om te verzamelen en mee te spelen.

Als je met een niet-traditioneel deck gaat lezen, zul je tijd met de kaarten moeten doorbrengen. Het bijhouden van een Tarot dagboek en mediteren met uw kaarten zal een must zijn, evenals het doen van verschillende soorten lezingen. Toen ik leerde om mijn abstract dek te gebruiken, gemaakt en crowd-funded door een lokale kunstenaar, deed ik een meditatie voor elke kaart van de Grote Arcana en hield notities in mijn Tarot dagboek.

De meditatie is eenvoudig. Zorg dat je ongeveer twintig minuten de tijd hebt om rustig en ononderbroken te werken. Kies de kaart waarmee je wilt werken. Ik deed de mijne in volgorde, van the Fool tot

Neem een paar minuten de tijd om naar de kaart te kijken en onthoud het beeld. Sluit dan uw ogen en stel u voor dat u de wereld van de kaart binnengaat. Let op uw zintuigen - wat ziet, voelt en hoort u? Benader de personages, als die er zijn, en vraag hen naar hun boodschap voor jou. Kijk wat ze te zeggen hebben. Maak je geen zorgen als je het gevoel hebt dat je "het verzint" - dat is precies wat je aan het doen bent! Laat uw verbeelding en intuïtie u het verhaal van de kaart vertellen. Misschien kom je met thema's die uniek zijn voor jou en de kaart - dat is geweldig! Dit is hoe je zelfs een standaard kaartspel echt persoonlijk maakt. Noteer wat je ontdekt in je dagboek.

Na de meditatie gebruik ik die kaart graag als leidraad voor de dag en ga ik verder op zoek naar thema's en observeer ik hoe de energie zich uit in het dagelijks leven.

Gebruik van kaarten die beslist niet Tarot zijn

Populaire niet-traditionele decks zijn bijvoorbeeld het Zen Osho deck, Medicijnkaarten of de Engelen Orakel decks gemaakt door Doreen Virtue. Nogmaals, er zijn letterlijk honderden orakel-achtige decks, en ze zijn leuk om mee te werken en te verzamelen. Maar wees ervan bewust dat de meeste van hen niets te maken hebben met de traditionele Tarot, dus probeer ze niet in die categorie te laten passen.

Bij deze decks hoort een boek dat je helpt ermee te werken, en ik raad je zeker aan dit door te lezen. Maar de boeken variëren van informatief en nuttig tot bijna nutteloos, dus je zult er met je eigen intuïtie en inspiratie in moeten springen. Gebruik de technieken die hierboven zijn besproken, en probeer de meditatie. Ik vind dat de beste manier om met alternatieve decks te werken is om lezingen te doen - veel lezingen - en aantekeningen te maken en te observeren hoe de kaarten daadwerkelijk in je leven functioneren.

Welk type deck moet ik kiezen?

Ik raad altijd aan dat als je Tarot wilt leren, je begint met een deck dat is gebaseerd op het Rider-Waite deck. Er is gewoon zo veel informatie beschikbaar om je te helpen leren. Maar uiteindelijk zul je de beeldspraak gebruiken om je intuïtie te stimuleren en te gebruiken, dus je moet kiezen wat jou aanspreekt. Veel traditionele decks gebruiken religieuze beelden. Als dit je stoort, ga dan voor de fijne of fantasie-kunst gebaseerde decks die trouw zijn aan de symboliek. Als je van dieren houdt, kies dan een deck dat op dieren geïnspireerd is. Hou rekening met je leerstijl: ben je gek op details en realisme of hou je van impressionistische afbeeldingen waarbij je je eigen details mag verzinnen?

Houd rekening met de textuur en grootte van de kaarten. De beste manier om een deck te kiezen is naar een New Age boekhandel te gaan waar ze voorbeelden hebben die je kunt zien en vasthouden. Ik weet nog dat ik het Crowley Thoth deck online kocht. Toen het geleverd werd, creëerden de kaarten een heel vreemde vibratie in mijn handen die niet wegging nadat ik ze gebruikt had. Ik voelde me ook altijd een beetje vreemd als ik ze gebruikte. Dit is een krachtig deck, maar het was het niet voor mij. Als ik ze persoonlijk had vastgehouden, zou ik ze niet hebben gekocht. Voor anderen is dit hun favoriete, meest vertrouwde deck. Je ziet hoe individueel het is! De enige regel die ik heb, is dat de kunst met je moet resoneren.

De voordelen van het kopen van een alternatief of niet-Tarot deck zijn dat je echt met je intuïtie kunt spelen. Je kunt een deck kiezen op basis van je voorkeur en je liefde voor de afbeeldingen. Ik hou bijvoorbeeld van de kunstwerken van Klimt, en ik kocht dat deck gewoon om het te hebben. Ik lees er af en toe uit, maar meestal gebruik ik het om te mediteren en de afbeeldingen te waarderen.

De nadelen liggen voor de hand. Alternatieve decks zijn moeilijker te leren en kunnen frustrerend zijn voor beginnende lezers. Zolang je geen zelfvertrouwen hebt, kun je aarzelen om lezingen voor anderen te doen. En als de afbeeldingen te abstract zijn, vindt u ze misschien niet nuttig of toepasbaar op uw problemen.

De beste manier om Tarot te leren en hoe verschillende stijlen van decks werken is om een lezing te krijgen van een professional. Zoek een adviseur die de stijl van kaarten gebruikt waarin u geïnteresseerd bent, en kijk hoe zij een verhaal voor u creëren op basis van de kaarten. Het krijgen van goede lezingen zal je niet alleen helpen, maar je ook inspireren in je eigen Tarotreis.

Keen heeft een geweldige verscheidenheid aan adviseurs, van wie velen werken met Tarot of andere soorten orakelkaarten. Veel plezier bij het bekijken van de lezersprofielen, en trakteer jezelf op een lezing vandaag!