Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Hoe tarot kaarten leggen

Als je tien verschillende mensen vraagt hoe je tarotkaarten moet leggen, zul je minstens tien verschillende antwoorden krijgen. Tarot is een zeer intuïtief vak en, hoewel er een aantal basisdingen zijn om in gedachten te houden, is de waarheid dat er geen "juiste" of "verkeerde" manier is om de kaarten te leggen. Hoe je te werk gaat hangt meer af van wat je wilt bereiken en wat voor jou goed voelt dan van welke harde en snelle regel dan ook.

Dus hoe weet een nieuwkomer waar hij moet beginnen?

Er is geen "juiste" manier om je tarotkaarten te leggen, maar deze richtlijnen kunnen het gemakkelijker maken:

  • Kies uw tarotdeck - dit moet een deck zijn waarmee u zich verbonden voelt
  • Weet wat u wilt bereiken met deze lezing en kies de tarotspreiding die bij uw doel past
  • Focus op uw vraag terwijl u de tarotkaarten schudt
  • Focus op uw vraag terwijl u de tarotkaarten schudt - kies de manier van schudden die voor u het beste werkt
  • Leg de kaarten op tafel en sta open voor het onverwachte

Gebruik een tarotdeck naar keuze

Iedereen is anders en er is geen verkeerde tarot dek te gebruiken. Kies een tarotdeck dat goed voor je werkt - een die een stijl heeft die bij je aanslaat. Het is heel belangrijk dat je je verbonden voelt met het deck dat je gebruikt.

Kies een kaartspreiding voordat je begint

Er zijn tientallen, misschien zelfs honderden, bestaande patronen voor het leggen van je kaarten (bekend als "spreidingen") in gebruik. Sommige van hen zijn traditioneel, zoals de 11-kaart Celtic Cross tarot spread of de 3-kaart Past, Present, and Future (Three Fates tarot) spread. Sommige zijn gemaakt voor een specifiek doel of met een bepaalde tarot dek in het achterhoofd. Meer ervaren lezers maken vaak hun eigen spreads, maar een traditionele spreiding geeft de nieuwkomer een meer solide kader en kan dienen als een gids.

Welke spreiding je kiest hangt af van wat je wilt bereiken. Sommige spreads zijn bedoeld voor algemene, niet-specifieke lezingen, terwijl andere bedoeld zijn om te focussen over smalle kwesties (zoals romantiek of carrière) of om specifieke vragen te beantwoorden. Kies de spreiding die goed voelt voor uw specifieke situatie. Hulp nodig bij het beslissen? Chat met een begaafde tarotlezer op Keen om te ontdekken welke het beste bij je past.

Focus op je vraag

Aangezien tarot een middel is om inzicht te krijgen in een vraag of situatie, is een van de belangrijkste aspecten van het leggen van de kaarten dat je ze doordrenkt met de energie van die vraag of situatie. Dus terwijl je je voorbereidt om ze te leggen, terwijl je ze schudt, en terwijl je fysiek je spreiding legt, concentreer je je op de kwestie die aan de orde is. Zie het als een soort meditatie en laat je gedachten niet afdwalen naar wat je voor het avondeten gaat maken of of je de hond hebt uitgelaten.

Hanteer de kaarten

Het doel is ook hier om je vraag naar de kaarten te vertalen zodat zij het antwoord kunnen geven, dus hoe meer fysiek contact je met de kaarten hebt, hoe beter. Misschien wil je de kaarten gewoon even in je handen houden voordat je ze schudt, waarbij je je concentreert op de kwestie die aan de orde is. (Als je voor iemand anders leest, moet hij de kaarten vasthouden en zich concentreren.) Zodra je het moment voelt goed is, schud de tarotkaarten grondig. Veel mensen snijden dan de kaarten. Anderen vinden dat het knippen de stroom verstoort. Gebruik je intuïtie - als je het gevoel hebt dat ze geknipt moeten worden, doe dat dan, en zo niet, doe het dan niet.

Leg de kaarten op tafel

Als je je eenmaal op je vraag hebt geconcentreerd, de kaarten hebt geschud en ze hebt geknipt als je dat van plan bent, is het tijd om ze daadwerkelijk op tafel te leggen. Gewoonlijk worden de kaarten één voor één van de stapel genomen en met de beeldzijde naar beneden op tafel of een ander plat oppervlak gelegd. Dit is zeker de gemakkelijkste methode en de beste optie als je voor iemand anders leest. Maar nogmaals, er is geen "goede" of "foute" manier om dingen te doen, en als je je geroepen voelt om iets anders te doen, doe dat dan gerust. Sommige mensen, vooral als ze voor zichzelf lezen, geven er de voorkeur aan de kaarten met de beeldzijde naar beneden uit te waaieren en de kaarten te kiezen waartoe ze zich het meest aangetrokken voelen. Anderen nemen de kaarten willekeurig van de stapel. Maar welke methode je ook kiest, leg ze met de beeldzijden naar beneden volgens het patroon van de spreiding die je gekozen hebt, de ene kaart na de andere, tot je de spreiding voltooid hebt. Leg dan de rest van het kaartspel opzij, met de beeldzijde naar beneden, en bereid je voor om te draaien De kaarten lijken soms een eigen wil te hebben. Een kaart kan uit de stapel vallen of er zelfs uit vliegen terwijl je hem schudt. Een of meer kaarten kunnen op mysterieuze wijze uit de stapel vallen als je begint met het leggen van je spreiding. Dit gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt, let dan goed op. Deze buitenbeentje-kaarten hebben vaak een boodschap.

Als zo'n "ontsnapte" kaart open op tafel belandt, onderzoek ze dan zorgvuldig. Wat zegt hij tegen je? Als je nog niet begonnen bent met het leggen van je kaartenspreiding, leg hem dan op de eerste positie. Als je dat al gedaan hebt, bekijk hem dan als een modifier van alle kaarten die je al hebt gelegd. Als de kaart met de beeldzijde naar boven ligt, wil hij gezien worden en wil hij dat je er aandacht aan besteedt. Als de kaart met de beeldzijde naar beneden ligt, leg hem dan naast de laatste kaart die je hebt neergelegd en lees ze samen als je bij dat deel van je lezing komt. Als je oefent en ervaring opdoet, en vertrouwd raakt met je eigen persoonlijke tarot deck, zul je ontdekken dat sommige dingen voor jou werken en andere niet. Je zult je eigen rituelen en routines ontwikkelen. Op een gegeven moment kun je zelfs ontdekken dat het aanpassen van een bepaalde spreiding je betere resultaten geeft, of dat een bepaalde lay-out het beste werkt voor jou. U kunt ook praten met een psychische op Keen om uw intuïtieve tarot lezing vaardigheden en persoonlijke tarot stijl aan te scherpen. In de tussentijd, deze fundamentele richtlijnen zijn een goede plek om te beginnen en geven u een algemeen kader om te werken binnen.