Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Hoe tarot kaarten schudden

Hoe een tarotspel te schudden lijkt misschien een domme vraag. Kaarten zijn tenslotte kaarten en als je een gewoon spel kaarten kunt schudden, dan moet het lukken...toch?

Niet noodzakelijk. Hoewel ze in principe hetzelfde zijn: ze zijn gemaakt van kaartmateriaal met afbeeldingen erop gedrukt, zijn er toch grote verschillen tussen een tarotspel en gewone speelkaarten.

Bij het werken met Tarotkaarten gaat het vooral om de overdracht van energie. Jij, de kaarten en de cliënt moeten openstaan voor de omgeving. Het schudden van de Tarotkaarten helpt om de energie in de kaart te resetten en eventuele energieën te "zuiveren" die nog van een vorige lezing kunnen zijn overgebleven.

Het schudden is een elementaire stap in elke lezing. Deze eenvoudige, rustgevende fysieke handeling kan ook ontspanning bevorderen en het helpt je om je te concentreren op de lezing terwijl je je energie op de kaarten overbrengt. Tarot lezen is gebaseerd op intuïtie. Uw eigen intuïtie zal u helpen bij het kiezen en gebruiken van de beste Tarot kaarten voor uw doeleinden. Als u er de voorkeur aan geeft om door het proces te worden geleid, kan een psychisch adviseur op Keen u ook helpen om de beste tarot leesmethode voor u te vinden.

Is er een juiste manier om te schudden? Nee, er is geen "goede" of "slechte" manier om je tarot deck te schudden. De beste methode is de methode die voor u persoonlijk werkt. Belangrijk is Het is belangrijk dat je je er prettig bij voelt en dat de kaarten inderdaad goed gemengd zijn.

Er zijn echter manieren om Tarotkaarten te schudden waarbij je meer contact hebt tussen de hand en de kaart en waarbij de kaarten zelf minder gevoelig zijn.

Technieken voor het schudden van het Tarot deck

 • De "speelkaart"-methode, ook bekend als de "Faro shuffle"

Dit is de klassieke kaart-schuivingstechniek die de meeste mensen wel kennen. Houd ongeveer de helft van het kaartspel in elke hand, met de voorkant van de kaarten naar elkaar toe. Pak de kaarten vast met je duim langs de bovenrand van de kaarten en je eerste twee vingers langs de onderrand. Buig de kaarten, waaier ze dan naar elkaar toe en laat ze in elkaar overlopen. Als je handen groot genoeg zijn, of je kaartspel klein genoeg, kan dit de ideale manier van schudden zijn. Deze methode is snel en gemakkelijk, maar kan er na verloop van tijd toe leiden dat de kaarten in het midden plooien of aan de randen scheuren.

 • De "cut the deck"-methode
 • Een andere veelgebruikte methode, die iets gemakkelijker is voor de kaarten, is het kaartspel doorsnijden. Hoewel je misschien denkt dat het doorsnijden van het kaartspel iets is om na het schudden te doen, is het ook een effectieve manier om een te groot tarotspel te schudden. Het kaartspel snijden bestaat uit het herhaaldelijk en willekeurig inleggen van kleine stapeltjes kaarten in de hoofdstapel. Verdeel de kaarten gewoon in verschillende kleinere stapels, en stapel ze dan opnieuw in één grote stapel in een andere volgorde. Voor de beste lezing, doe dit meerdere keren. Als u graag met werkt, maakt deze methode het eenvoudig om zoveel of zo weinig kaarten om te draaien als u nodig acht.

  • De "rommelige stapel"-methode
  • Het is niet de meest elegante manier om te schudden, maar het werkt ongeacht de grootte van je kaartspel en het geeft je het meeste fysieke contact met de kaarten...wat een goede zaak is. Net als bij het oude "52 Pickup" spel, worden bij deze methode de kaarten met de beeldzijden naar beneden gelegd en "gemixt" alvorens het kaartspel opnieuw te stapelen. Spreid de kaarten met de beeldzijde naar beneden uit op een tafel of ander plat oppervlak in een grote, rommelige stapel. "Roer ze door elkaar tot je het gevoel hebt dat ze goed gemengd zijn en verzamel ze dan allemaal weer, waarbij je erop let dat ze allemaal met de beeldzijden naar beneden blijven liggen. Misschien wil je het spel na het schudden opensnijden.

   • De "running shuffle" methode
   • Voor degenen die van een beetje show houden, is de een favoriet in het casino en kan worden aangepast voor het schudden van Tarotkaarten. Leg alle kaarten horizontaal tegen elkaar. Pak een klein deel van de kaarten vast, trek ze eruit en leg ze dan op de top. Herhaal dit 4-5 keer. Wanneer de kaarten vanaf de zijkanten zijn vastgepakt en dit wordt met snelheid uitgevoerd, deze methode is veilig voor het dek en indrukwekkend om naar te kijken.

    • De "één voor één" methode
    • Een zeer methodische manier om Tarotkaarten te schudden is door ze met de goede kant naar boven te leggen, met de beeldzijde naar beneden en ze dan één voor één weer op te pakken. Deze methode is geweldig als je jezelf wilt aarden. Misschien was de laatste lezing turbulent. Misschien heb je een zware ochtend gehad. Wat het geval ook is, reset je energie en de energie van de kaarten door methodisch te werk te gaan, één voor één. Adem in en uit bij elke kaart en laat je gedachten, gevoelens en emoties gewoon door je heen stromen.

     Er zijn geen regels of voorschriften voor het manipuleren van Tarotkaarten. Elke kaart biedt een uniekebetekenis en interpretatie, dus als je schudt, concentreer je dan op de vraag waarvoor je antwoorden zoekt.

     Daarnaast is de geschiedenis van de Tarot het altijd waard om te weten. Het geeft u een basis en begrip van de Tarot als u een relatie met de kaarten begint te ontwikkelen. De prachtige illustratie van elke kaart moet een speciale boodschap aan u overbrengen. Ook al zijn veel Tarotmythes zijn niet gebaseerd op feiten, maar hebben nog steeds invloed op de betekenissen en interpretaties van Tarot.

     Voor meer inzichten van onschatbare waarde in het schudden van Tarotkaarten, of antwoorden op Tarotvragen die u hebt, neem contact op met de Keen-experts voor online Tarotkaart lezen.