Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Tarot: geluk vinden als introvert

We leven in een cultuur die vaak gebaseerd lijkt te zijn op zelfpromotie en roem. Als je introvert bent, kan dat overweldigend zijn. Als kind word je door familie, vrienden en school onder druk gezet om voor anderen te presteren. Spellingswedstrijden, voorgesteld worden aan een tante, uit eten gaan met je familie, met mensen moeten praten terwijl je liever met rust gelaten wordt, zijn maar een paar dingen waar introverte kinderen mee te maken krijgen. Dan, als volwassene, socialiseren met vreemden om een carrière te bevorderen, uitgaan om mensen te ontmoeten voor vriendschap, trouwen in een nieuwe familie - al deze sociale klusjes kunnen een last zijn voor een introvert. De menselijke samenleving heeft introverte mensen echter nodig vanwege hun bedachtzaamheid, hun gevoeligheid en het kalme evenwicht dat ze bieden.

Wanneer je naar de Tarot kijkt voor wijsheid, zijn er verschillende kaarten die spreken over het belang dat je hebt voor anderen en die manieren suggereren om geluk te vinden in onze extraverte cultuur.

Grote ArcanaDe Grote Arcana kaarten geven gebieden van je leven en situaties aan die belangrijk zijn voor de groei van je ziel en verlichting door Karma. De kaart Kracht (8) geeft het vermogen aan om verlegenheid te overwinnen om doelen te bereiken en uw behoeften vervuld te krijgen. Je hebt genoeg brede visie om te begrijpen dat een productief, succesvol leven mogelijk is als je je sociale energie reserveert voor mensen en situaties die echt belangrijk voor je zijn. U kunt hebt een professionele persoonlijkheid die bedreven is in netwerken, terwijl uw persoonlijke leven wordt bevolkt door een paar dierbare vrienden en familie die belangrijk voor u zijn, en die uw behoefte aan rust en kalmte buiten het werk begrijpen.

De Kluizenaar (9) symboliseert de wijsheid die voortkomt uit eenzame studie en werk. Dit is de kaart van de schrijver, de kunstenaar en de contemplatief. Het kan zijn dat je het grootste deel van je professionele tijd alleen doorbrengt, werkend in een studio waar je kunst of muziek maakt, of dat je een moderne ambachtsman bent, iemand die in de technologiesector werkt en codes schrijft. De Kluizenaar vertegenwoordigt van oudsher ook de geleerde en de priester. Je zou tijd kunnen doorbrengen in meditatie, of je zou thuis kunnen zijn in een academische omgeving. Als je de Kluizenaar tekent, ben je productief door de tijd die je in eenzaamheid doorbrengt, wat je veel rust en voldoening brengt.

De Gehangen Man (12) betekent dat je momenteel de tijd afwacht en dat je moet begrijpen dat negatieve omstandigheden voorbij zullen gaan. De Gehangen Man gaat over overgave aan je ware aard. Deze kaart bevrijdt u van het gevoel dat u verplicht bent om uzelf uit te putten met frivool sociaal doen. De Gehangen Man gaat over loslaten. Als je deze kaart trekt, ben je volledig in staat om een introvert te zijn in een extroverte samenleving. Je hoeft niet te doen alsof je sociaal bent, of te genieten van sociale evenementen als je dat niet bent. Er ligt veel kracht in het afwijzen van sociale situaties die je De kaart Dood (13) duidt op een diepgaande transformatie, vaak door verlies en verdriet; die ervoor zorgt dat je het overbodige aflegt en de essentiële jij behoudt. Als u de kaart Dood trekt, zult u misschien binnenkort een verandering ondergaan die moeilijk en pijnlijk kan zijn, maar die u de kracht zal geven om uw behoefte aan rust, kalmte en eenzaamheid te honoreren.

Temperantie (14) is het vermogen om op koers te blijven, ongeacht uw persoonlijkheid. Deze kaart geeft de verplichting aan om uw welzijn boven uw comfort en afleiding te stellen. Matigheid laat u belangrijke sociale verplichtingen nakomen. U kunt bezigheden kiezen die vereisen dat u uitgaand bent, ondanks uw persoonlijkheid, omdat ze betekenisvol voor u zijn. Dit kan de yoga-instructeur zijn die elk moment verlegen is, behalve tijdens de yogasessie, wanneer haar passie om anderen les te geven haar natuurlijke terughoudendheid overwint. Het kan de verlegen persoon aanduiden die zich aangetrokken voelt tot een extravert persoon die het sociale gemak biedt dat hij mist.

Mindere ArcanaDe Kleine Arcana weerspiegelen beslissingen en situaties in het dagelijks leven die niet noodzakelijk een karmische betekenis voor u hebben. De kwaliteit van introversie wordt traditioneel geassocieerd met de vrouwelijke kleuren van Bekers en Pentakels. Deze kaarten hebben de neiging introspectief te zijn. De Bekers symboliseren tederheid, rust en emotionele diepgang. Pentakels symboliseert geduld, hard werken en een analytisch karakter. De De volgende kaarten kunnen bijzonder nuttig zijn om de introvert en zijn of haar behoeften te begrijpen:

De Azen: Aas van Bekers en Aas van Pentakels - De Aas-kaart is over het algemeen positief, duidt op het begin van een nieuwe onderneming, en is ook de zuiverste uitdrukking van de kleur. Als je deze kaart trekt en je bent introvert, ben je in staat om je introverte kwaliteiten te gebruiken ten voordele van jezelf en anderen.

De 6 van Bekers wijst op de vriendelijkheid van anderen. Omdat u vriendelijk bent en diepgaande inzichten hebt, hebt u veel lotgenoten die u begrijpen en uw introversie ondersteunen. Zij kunnen zich met u bemoeien als u iets moet doen dat sociaal afschrikwekkend is. Zij kunnen u voorstellen aan mensen die belangrijk voor u zijn om te ontmoeten. Zij dragen bij aan uw leven door het u mogelijk te maken zich soms terug te trekken en op andere momenten sterk te zijn.

De 10 van Bekers wijst op het vinden van geluk in een familie of een familie-achtige omgeving. Dit kan voor een introvert vaak de meest comfortabele en verzorgende leefsituatie zijn. Deze kaart kan ook wijzen op het behoren tot een stam, of dit nu een groep accountants, IT-ers, familie, vrienden, kunstenaars, of een andere peer group is die onvoorwaardelijke liefde en acceptatie geeft.

De 8 van Pentakels laat zien dat je geluk kunt vinden in solitair werk. Je kunt een arbeider zijn, een onderzoeker, een ambachtsman of een kunstenaar. Je weet gewoon dat je om gelukkig te zijn de rust van je eigen

Gerelateerde artikelen