Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Hoe gebruik je de tarot om vakantie familie problemen op te lossen

Als we onze radio's mogen geloven, is december een maand van vrolijkheid, vrijgevigheid, warme haarden, warme wanten en vreugdevolle familiebijeenkomsten. Hoewel ik het eens ben met Bing Crosby en de andere seizoenszangers over de wonderen van sneeuw en maretak, moet ik zeggen dat kerstliederen een bijzonder rooskleurig perspectief op familieleden lijken te hebben. Componisten zouden moeten weten dat een tafel vol ouders, tantes, ooms, broers en zussen en neven en nichten bijna altijd een belastende aangelegenheid is. Gelukkig voor degenen onder ons die stressen over familieproblemen deze vakantie, de Tarot biedt inzicht om beter te begrijpen de wortel van familiedynamiek en problemen en smeden wederzijdse acceptatie. Mijn ervaring is dat tarotlezingen hebben geholpen om de meest netelige conflicten in een bloedlijn op te lossen.

Parentiele problemen duiken op voor Jen in Idaho

Laat me u vertellen over een van mijn cliënten, Jen, een 32-jarige bakkerijassistente uit Boise, Idaho, die er vooral tegenop zag om de feestdagen in het huisje van haar ouders door te brengen. Jen bleef na de middelbare school in haar geboortestad en sloeg de universiteit over om direct aan de slag te gaan in een plaatselijke en werkte zich uiteindelijk op tot de hipste cupcake winkel van de stad. Elke woensdag bezocht ze haar ouders voor het avondeten met een doos van haar handgebakken lekkernijen, en tot voor kort ging alles van een leien dakje. Maar nu begon het vooruitzicht om zeven dagen in een krappe berghut door te brengen met haar ouders, om nog maar te zwijgen van haar twee oudere broers, haar 's nachts wakker te houden.

"Ik kan het allemaal aan, echt waar, behalve mijn moeder. Ze is gewoon de meest irritante persoon," legde ze uit. Dat verbaasde me niet zo. Moeder-dochter relaties zijn, in mijn ervaring, een van de meest gespannen banden. Ik bedoel niet gespannen als in stressvol-ik bedoel het in de zin van een knoop, een snaar tussen generaties die bijzonder gevoelig is voor de emotionele toestand van ouder en kind. Zelfs vrouwen die beweren geen band met hun moeder te hebben, houden over het algemeen heel wat emoties ten opzichte van hun vervreemde ouder vast.

De Tarot onthult Jen's ware worsteling

Ik stelde voor dat Jen een Tarot kaartlezing zou proberen om de situatie te verhelderen, en hoewel ze nieuw was in het spel, stemde ze toe om het te proberen. Ik trok eerst een kaart om haar positie in het leven weer te geven. Jen's kaart was de Acht van Pentakels, waarop een man aan zijn werktafel zwoegt om er acht prachtige gouden munten uit te slaan.

"Ik zie dat je op dit moment probeert vooruit te komen in je carrière," legde ik uit. "Het gaat er niet om hoe u overkomt op anderen, het gaat er niet om op korte termijn geld te verdienen, nee - uw prioriteit is een stabiel langetermijnplan. Je bent nu serieus over veiligheid op een manier zoals je nog nooit bent geweest. Ik durf te wedden dat je al concrete veranderingen hebt gemaakt om je succes te verzekeren. Je weet dat je nog heel wat werk voor de boeg hebt en je gaat er alles aan doen, stap voor stap."

"Ja!" riep Jen uit. "Ik heb me onlangs aangemeld bij een paar culinaire scholen. Ik vind het leuk om in de bakkerij te werken, maar ik wil op een dag mijn eigen winkel hebben. Ik weet dat ik een zakelijke opleiding en wat meer geavanceerde training nodig zal hebben, en dat kan ik krijgen in een programma. De aanvragen zijn binnen, en nu wacht ik om terug te horen van scholen, maar ik ben nog steeds bezorgd. Het collegegeld is zo hoog, en ik weet niet waar in het land ik zal eindigen

"Dat klinkt logisch," beaamde ik. "Deze volgende kaart gaat over de situatie van je moeder op dit moment." Ik trok de Negen van Wijzen, waarop een gewonde jongeman staat afgebeeld die een stel stokken bewaakt die in de grond zijn gestoken.

"Soms betekent deze kaart dat je uitzonderlijk goed met een uitdagende situatie omgaat. Maar dat is hier niet het geval - mijn interpretatie van de Negen van staven is dat je moeder van plan is om in de toekomst te maken te krijgen met ongemak en vijandigheid. Ze is in een defensieve positie, omdat ze verwacht dat je een stap die haar kwetst te maken. Ze verwacht het, omdat ze het eerder heeft gezien. Ging een van je broers weg naar school? Als dat is gebeurd, heeft ze vast een negatieve ervaring gehad en is ze daar nog steeds boos over," zei ik.

Jen dacht een tel na. "Niet echt naar school, maar mijn oudste broer is bij het Vredeskorps gegaan. Hij ging twee jaar naar Marokko en trouwde met een vrouw die hij tijdens zijn reis had ontmoet. Ze wonen nu in Virginia. Hij is de enige van onze familie die niet meer in Idaho woont. Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat mijn moeder er erg van overstuur was."

"Ik weet niet of ze dat ronduit zou zeggen, als ik naar haar kaartje kijk. Haar pijn zou meer waarschijnlijk zal laten zien door te proberen subtiel controle over je te krijgen. Is ze passief agressief of verwerpt ze je plannen?"

"Absoluut! Dat is precies het probleem dat ik heb: ze blijft me maar vertellen dat ik niet geschikt ben voor de culinaire school, dat die te duur is en dat ik maar hier in de stad naar school moet gaan als het echt niet anders kan. Ze suggereert dat ik een snob ben door me op andere plaatsen aan te melden, maar ik wil gewoon naar het hoogst gerangschikte programma. Oh mijn hemel, mijn moeder wil niet dat ik wegga," realiseerde Jen zich. "Maar wat moet ik eraan doen? Ik kan een bakkerij niet overslaan omdat zij zich aanhankelijk voelt."

"Begin met het erkennen van haar angst. Je hoeft er niet naar te leven, maar wees meelevend en heb begrip voor haar worsteling om je beslissing te accepteren. Misschien bedenkt ze zich wel, als ze zich gehoord voelt. Aangezien ze aan het plannen is en op de toekomst anticipeert, waarom bespreken we niet alle manieren waarop jullie contact kunnen houden, als jullie naar een ander land gaan? Weet ze van videochatten?"

"Niet echt, mijn moeder noemt Facebook nog steeds 'de gezichtsruimte'. Maar ik kan het haar leren."

De Tarot: Een hulpmiddel voor alle gezinnen

Ik ben ervan overtuigd dat Jen's lezing haar de helderheid heeft gegeven om haar spanningen met haar moeder te doorbreken. Ze voelde zich ook optimistisch, nu ze begreep waar haar moeder vandaan kwam en waarom ze zo pessimistisch was over de culinaire school. Ik ben benieuwd naar de uitkomst van Jen's dialoog met haar moeder, nu ze zich veel relaxter voelt over een week in een winterwonderland doorbrengen met haar gezin.

De details van Jens situatie zijn uniek, maar familieconflicten zoals die van haar zijn universeel, vooral deze maand. De feestdagen zijn een tijd waarin je je weer kind kunt gaan voelen - niet vanwege cadeautjes of sneeuwbalgevechten, maar omdat eeuwenoude familiedynamiek weer tot leven komt tijdens een reünie. Het kan zijn dat je terugvalt in oude gewoonten en patronen rond de mensen met wie je bent opgegroeid, en die zijn niet allemaal zo leuk als koekjes bakken. Angst, schaamte en ontkenning kunnen zelfs de naaste bloedverwanten ervan weerhouden om eerlijk met elkaar over hun gevoelens te praten. Maar de Tarot, onpartijdig en wijs, schijnt er doorheen. Als u zich gespannen en beperkt voelt door familieconflicten, kan een reading net datgene zijn om de impasse te doorbreken en u te helpen uw familie te accepteren (en er misschien zelfs van te genieten).

Dreigen familieconflicten uw vakantie? Een Tarot lezing van een begenadigd KEEN adviseur kan u helpen om vrede.