Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Als carla uit kissimmee zich afvraagt, "zal mijn dochter ooit trouwen?" onthult de tarot een verrassend geheim

Bij liefdesvragen wordt vaak de tarot geraadpleegd om inzicht te krijgen in de romantische breinbrekers waar we voor staan, om mogelijke oplossingen aan te dragen, of juist om te onthullen dat romantiek misschien toch niet in de kaarten zit. Er zijn zoveel variabele en veranderlijke factoren die ons lot beïnvloeden, maar toch kan een tarotlezing een leidraad bieden.

Ik sprak ongeveer een jaar geleden voor het eerst met Carla uit Kissimmee. Haar eigen leven was niet in het geding. Carla was al geruime tijd gescheiden, maar ze had onlangs haar middelbare schoolvriend weer leren kennen, die toevallig ook vrij was, en ze waren van plan de volgende zomer te trouwen. Maar hoe blij ze ook was voor zichzelf, Carla kon het niet helpen zich zorgen te maken over haar dochter, Krista.

Na een reeks mislukte romances leek Krista te hebben besloten dat ze beter af was zonder echtgenoot. Op haar 35e was ze toegewijd aan haar carrière, haar vrijwilligerswerk bij het plaatselijke dierenasiel en een kleine vriendenkring. Het idee dat Krista haar leven alleen en onvervuld zou doorbrengen, viel Carla zwaar, vooral omdat haar dochter altijd zo'n grote kinderwens had gehad.

"Het vreemde is," vertrouwde Carla haar toe, "dat ze zich niet al te veel zorgen lijkt te maken. Ik wil geen zeurende moeder zijn, maar ik heb Krista er herhaaldelijk aan herinnerd dat als ze van plan is een kind te krijgen, ze dat waarschijnlijk snel moet doen."

"Heeft ze adoptie overwogen?" vroeg ik.

"We hebben het erover gehad, maar ik denk niet dat ze dat wil," legde Carla uit. Carla heeft Krista opgevoed in een eenoudergezin, en dat was voor hen allebei erg moeilijk. "Soms wisten we niet waar onze volgende maaltijd vandaan zou komen. Ik denk dat ze te pragmatisch om zonder eerst een solide relatie te hebben."

"Goed," zei ik tegen Carla, "laten we eens kijken wat de kaarten ons kunnen vertellen. Concentreer jij je maar op je dochter. Ik wil dat je je de reis voorstelt die ze heeft afgelegd om te komen waar ze nu is."

De lezing

De kaart die ik trok om Krista's reis weer te geven was De maan. Op de kaart komt een schaaldier uit de zee. Het is een echt "vis uit het water" scenario. Het pad dat hij wil bewandelen wordt bewaakt door twee blaffende honden, en in de verte een paar wachttorens. Daarboven, de maan, haar ogen gesloten, lijkt niettemin alles te bevatten wat onder haar doorgaat. "Krista is een ongewoon iemand,' begon ik. "Ze maakt zelden de voor de hand liggende keuze. Ze zal vaak verschillende dingen proberen voordat ze de weg vindt die voor haar het prettigst is, maar haar intuïtie is heel sterk."

"Dat klinkt juist," beaamde Carla. "Krista heeft altijd op de maat van een andere trommelaar gelopen."

"Dan is het niet verwonderlijk dat ze soms op plaatsen terechtkomt waar anderen misschien niet terechtkomen," waagde ik een poging. "Nu wil ik dat je je gedachten concentreert op Krista die haar levensdoel vervult. Zie haar omringd door de verlangens van haar hart."

De Drie Bekers beeldt een trio vrouwen af, mogelijk representatief voor De Drie Gratiën uit de Grieks-Romeinse mythologie. Ze dansen samen, de bekers geheven, in een liefdevolle, inclusieve cirkel. Rond hen, verspreid over de vruchtbare grond, liggen vruchten van de oogst. Het is een viering van vriendschap en echte verwantschap. "Ik denk dat Krista de persoon voor wie ze bestemd is al gevonden heeft,' zei ik tegen Carla. "Ik geloof dat ze eigenlijk heel gelukkig is."

"Ze heeft geen vriendje... Ze heeft er al vier jaar geen meer gehad," protesteerde Carla.

"Carla," zei ik, "Ik wil dat je je Krista voorstelt met de liefde van haar leven. Probeer echt aan haar geluk te denken, niet aan jouw idee van wat haar gelukkig zal maken."

Ten van Bekers liet zien dat Carla's inschatting juist was, maar het opende ook de deur voor mogelijkheden die ze misschien niet had overwogen voor haar dochter. In deze kaart staat een regenboog over een tafereel met een gelukkig stel en hun twee kinderen die gelukkig aan het spelen zijn. Het is de vervulling van alles wat met familie te maken heeft. "Uw dochter wil wel kinderen en gelukkig verliefd zijn," zei ik. "Maar ik denk dat ze veel dichter bij het bereiken van dat doel is dan u zich realiseert."

"Ik begrijp het niet," zei Carla.

Het is waar dat de Tien Bekers een traditioneel man/vrouwpaar lijkt voor te stellen, maar de gezichten van de figuren zijn van de lezer afgewend. Ik had zo'n vermoeden dat Krista's idee van liefde misschien wel conventioneel is, maar haar keuze van minnaars misschien niet. "Heeft Krista een speciale vriendin met wie ze altijd optrekt?"

"Ja," gaf Carla toe. "Zij en Joanie zijn praktisch onafscheidelijk. Ik maak altijd het grapje dat die twee gewoon zouden moeten trouwen."

"De waarheid wordt vaak met een grapje gezegd," merkte ik op, "en ik denk dat je al weet wat dat is. Heb je er al aan gedacht dat Krista en Joanie een stel?

"Niet echt..." zei Carla.

"Stel het je nu voor," zei ik tegen haar. De volgende kaart die ik trok, The Lovers, leek mijn theorie te bevestigen. Hoewel deze kaart toont de liefhebbers als een man / vrouw paar, voor mij, het is meer representatief voor energie dan de werkelijke geslacht. Net als yin en yang vult elke partner de ander aan om het geheel te vormen.

Toen ik dit had uitgelegd, was Carla even stil. Ik dacht dat ze misschien de telefoon had opgehangen. "Dat klinkt heel logisch," zei ze uiteindelijk. "Nu moet ik alleen nog de juiste manier vinden om Krista te vragen wat er aan de hand is."

"Perfecte liefde is in de ogen van de toeschouwer," zei ik tegen haar. "Als Krista's visie niet overeenkomt met die van jou, maakt dat dan een verschil voor jou? "

"Het zal een aanpassing zijn," gaf Carla toe, "maar ik hou van Krista, en als zij verliefd is op iemand die haar gelukkig maakt, denk ik dat ik ook van die persoon kan leren houden."

De volgende keer dat ik Carla sprak, vertelde ze me dat Krista en Joanie openlijk als een stel samenleefden. "Ze zegt dat het nog te vroeg is om de bruiloft te plannen," zei Carla, "maar ze gaan zeker een baby adopteren als ze eenmaal getrouwd zijn, en ik kan haast niet wachten om oma te worden."

Is er iets onverklaarbaars aan de hand in het leven van iemand van wie je houdt? Laat een KEEN-adviseur je helpen het mysterie te doorgronden en een gelukkig leven te vinden. einde.