Opzoek naar spirituele verlichting?

Hoe spiritualiteit je kan leiden naar een andere en belonende carrière

We haasten ons door onze dagen, weken en maanden; we doen wat we moeten doen maar voelen ons nooit echt voldaan en tevreden over onze carrière. De waarheid is dat ons leven naar ons schreeuwt en ons precies vertelt wat we ermee zouden moeten doen, maar de meesten van ons nemen niet de tijd om echt te luisteren. Als je je gevangen voelt in je gekozen carrière maar niet weet wat je eraan moet doen, zal spiritualiteit je op het juiste spoor zetten.

Spiritualiteit zit in ieder van ons, maar de meeste mensen zijn blind voor het bestaan ervan. Dus wat is spiritualiteit? Het is het vermogen om de dimensie van de ziel aan te boren of je ervan bewust te worden. Om dit te kunnen doen, moet je eerst de achtergrondgeluiden in je leven wegstemmen. Dit omvat alle negatieve krachten die steeds in je opduiken, zoals angst, woede, jaloezie en wrok. Deze krachten zijn zeer beperkend en zullen er altijd in slagen je innerlijke stem te overstemmen. Wanneer je in staat bent deze krachten te overwinnen, stel je jezelf open om de mogelijkheden in je leven te zien, in plaats van je te richten op de obstakels.

De beste manier om deze spirituele reis te maken is om manieren te vinden om heel stil en stil te worden in je leven. Als u dit regelmatig doet, kunt u uw intuïtieve, of paranormale, vermogens aanboren. Mediteer minstens één keer per dag. Meditatie is het vermogen om "in het moment te leven," met haarscherpe bewustzijn van het heden. Dit voorkomt dat je geest in beslag wordt genomen door herinneringen uit het verleden of door plannen voor de toekomst. Het resultaat is dat u in staat bent te luisteren naar, en beter te reageren op, de boodschappen van uw leven.

U hoeft niet lang te mediteren om de begeleiding te krijgen die u zoekt. U kunt beginnen met een kleine, meer beheersbare hoeveelheid tijd, bijvoorbeeld vijf minuten, en dit zo nodig uitbreiden. Een effectieve manier om te mediteren is je aandacht te richten op de simpele handeling van het ademhalen, voelen hoe de lucht je lichaam in gaat als je diep inademt en uitademt als je uitademt. Een andere effectieve manier is om de natuur in te gaan en alle beelden en geluiden om je heen in je op te nemen, zoals de vogels die tjilpen, de wind die de bladeren doet ritselen, de manier waarop de zon op je huid aanvoelt. Nog een goede manier is om je aandacht op je lichaam te richten en je bewust te worden van wat het op dat moment doet en hoe het voelt. Richt je bijvoorbeeld op hoe je lichaam je een trap op krijgt en hoe je benen en voeten aanvoelen tijdens de beweging. Of concentreer je bewustzijn op hoe je lichaam gewoonlijk gedachteloze taken uitvoert als tandenpoetsen of je haar wassen. Al deze tactieken dwingen je geest in een bewustzijn van het huidige moment dat je geest opent en je ontvankelijker laat zijn voor de boodschappen die naar je toekomen.

En de boodschappen kunnen van veel verschillende plaatsen komen. De volgende zeven tips zullen

Neem verantwoordelijkheid

Maak de balans op van je leven tot nu toe, en sluit vrede met het verleden. Dit doe je door verantwoordelijkheid voor je leven te nemen, geen schuldigen aan te wijzen en te leren hoe je jezelf en anderen kunt vergeven. Het geeft u een realistisch perspectief op uw leven en maakt u vrij om ofwel de realiteit te accepteren ofwel verder te gaan.

Problemen aanpakken

Accepteer en omarm problemen wanneer ze zich voordoen. Benader ze met de instelling dat problemen er zijn om je iets te leren, en ga na wat je ervan moet leren.

Ben Dankbaar

Begin een gewoonte van dankbaarheid, niet voor je bezittingen maar voor de kleine dingen die elke dag gebeuren en je gelukkig maken. Dit kan zo klein zijn als het feit dat de portier van uw kantoorgebouw 's ochtends de deur voor u openhoudt, of dat u op vrijdagavond de spits kunt trotseren of een onverwacht telefoontje van een vriend krijgt. Wanneer je dankbaarheid beoefent, opent dit je hart en brengt het je dichter bij anderen.

Bond met anderen

Zoek anderen die op hun eigen spirituele reis zijn. Als je je ervaring met anderen van dezelfde geest bespreekt, versterkt dat je ervaring voor iedereen. Blijf tijdens gesprekken met mensen in het moment en luister echt naar wat ze zeggen. Ze kunnen je belangrijke boodschappen geven.

Blijf Bijhouden

Begin een dagboek bij te houden van alle ideeën en gedachten die in je opkomen. Doe dit in een rustige omgeving, zodat je kunt horen wat er in je opkomt. Als u denkt dat u uw carrière wilt veranderen, stel uzelf dan relevante vragen en noteer wat er uit dit gesprek met uzelf voortkomt.

Negeer uw dromen niet

Start met aandacht te besteden aan uw dromen en wat ze u vertellen. Houd een "droomdagboek" naast je bed, zodat je alle gedachten die bij je opkomen kunt noteren als je wakker wordt.

Vertrouw

Leer te vertrouwen op de boodschappen die je hoort, want dit is de wijsheid van je ziel. Wees niet bang om actie te ondernemen, zelfs als je niet zeker weet of dat wel de juiste richting is. Als je de spirituele reis maakt, zul je merken dat je heel duidelijk wordt over je levensdoel en of je daarom wel of niet een verandering in je carrière moet aanbrengen. Ons doel op deze aarde is immers niet om alleen maar te doen wat we moeten doen, maar om ons best mogelijke leven te leiden. Dus als je veel achtergrondgeluiden in je leven hoort en je je ontevreden voelt, zou je onmiddellijke doel moeten zijn om antwoorden te zoeken en actie te ondernemen. Het goede nieuws is dat de antwoorden overal om ons heen zijn, en vooral diep van binnen. Begin met deze stappen om je helderziende vermogens aan te scherpen, en als je echt luistert, zul je al snel de inspiratie vinden die je nodig hebt om een effectieve, en meer lonende, carrière te maken verandering.

Gerelateerde artikelen