Opzoek naar spirituele verlichting?

Hoe chakra's te openen

Chakra's zijn ronddraaiende energiekrachten in ons lichaam die dienen als onze levenskracht. Het woord komt van het Sanskriet woord voor "wiel". Er zijn - die in een lijn lopen van de basis van de ruggengraat tot de top van je hoofd. Ze verbinden je fysieke lichaam met je spirituele energieën.

Het komt vaak voor dat chakra's na verloop van tijd geblokkeerd of afgesloten raken. Als gevolg daarvan kunnen andere chakra's te snel gaan draaien in een poging dit te compenseren. Als uw chakra's uit balans zijn, zult u de effecten van deze onregelmatige energiestroom voelen, die uw fysieke en emotionele welzijn beïnvloeden.

Het openen van uw chakra's is de sleutel tot het herstellen van het evenwicht in uw lichaam en uzelf. Als je eenmaal de geblokkeerde chakra's hebt gereinigd, zullen de chakra's die overcompenseren terugkeren naar hun natuurlijke tempo. Als je geïnteresseerd bent in het openen van je chakra's en het vinden van balans in je leven, zijn hier een paar tips om je op weg te helpen.

Het vinden van je chakra's

Als het openen van je chakra's nieuw voor je is, kunnen deze oefeningen in het begin een beetje vreemd aanvoelen. Probeer gewoon te ontspannen en Ga met de stroom mee. Zoals met de meeste dingen, zult u zich na verloop van tijd meer op uw gemak voelen met deze oefeningen.

Voordat u begint met het openen van uw chakra's, zoekt u een rustige ruimte waar u zich ongestoord kunt concentreren. Ga zitten en haal een paar keer diep adem, zodat de spanning uit uw lichaam kan ontsnappen.

Als u klaar bent, begint u zich elke chakra één voor één voor te stellen. Begin met het chakra aan de basis van uw ruggengraat en werk langzaam naar boven toe. Stel u de kleur voor die bij elke chakra hoort en probeer te voelen hoe ze draaien en bewegen met uw ademhaling. Als je klaar bent met deze introductie van de zeven chakra's, ben je klaar om je op elke chakra afzonderlijk te richten.

Eerste chakra: de wortelchakra

De wortelchakra zit aan de basis van de ruggengraat en heeft een rode kleur. Dankzij de nabijheid van de aarde, is het verantwoordelijk voor je "aarding". Als je wortelchakra geblokkeerd is, kun je worstelen met angst, paranoia of uitstelgedrag.

Het openen van je wortelchakra kan je helpen je gevoel van veiligheid en zekerheid te herstellen. Begin met je voeten op schouderbreedte uit elkaar te zetten. Breng uw gewicht gelijkmatig in balans en concentreer u op de gevoel van geaard zijn. Ga na een paar minuten op de grond zitten, kruis je benen, en raak je duimen aan de toppen van je wijsvingers. Terwijl je je handen op je knieën laat rusten, sluit je je ogen en concentreer je je op de rode energie van de wortelchakra, terwijl je de klank "lam" zingt. Het kan helpen om te visualiseren dat een bloem opengaat door de positieve energie.

Tweede chakra: het heiligbeenchakra

Het heiligbeenchakra, gelegen tussen de basis van je ruggengraat en je navel, is een oranje chakra dat verbonden is met je verlangens en seksualiteit. Als deze chakra geblokkeerd is, kan het zijn dat je moeite hebt om je emoties onder controle te houden. Je kunt te maken krijgen met emotionele problemen, zoals dwangmatig of obsessief gedrag.

Om je sacrale chakra te openen, begin je met op je knieën te zitten. Houd uw rug recht, maar blijf ontspannen terwijl u zich richt op deze oranje chakra. Leg uw handen op elkaar met uw handpalmen naar boven. Laat je duimen elkaar raken en zing "vam."

Derde chakra: de zonnevlechtchakra

De zonnevlechtchakra zit een paar centimeter boven je navel en is geel van kleur. Het heeft ook te maken met je emoties, inclusief je geluk, woede, en ambities. Als deze chakra geblokkeerd is, zul je je waarschijnlijk boos en gefrustreerd voelen. Een blokkade van de zonnevlechtchakra kan je ook zonder een duidelijk gevoel van richting of doel in het leven laten zitten.

Om je zonnevlechtchakra te openen, moet je op je knieën blijven zitten. Het verschil zit hem in de positie van je handen. Strek je vingers uit en druk je handpalmen tegen elkaar, waarbij je de ene duim over de andere kruist. Chant met de 'ram'-klank terwijl je je emoties opruimt en deze chakra opent.

Vierde chakra: de hartchakra

De hartchakra is waarschijnlijk precies wat je zou verwachten. Deze chakra bevindt zich in je hart en is het centrum van je gevoelens van liefde en mededogen. Wat je misschien een beetje verrassend vindt, is zijn groene kleur. kan zich voordoen als een gevoel van isolatie of een gebrek aan medeleven met anderen.

Om uw hartchakra te openen, moet u terugkeren naar de houding die u aannam bij het openen van uw wortelchakra - zittend met gekruiste benen op de grond met uw duimen en wijsvingers tegen elkaar. Laat je linkerhand op je linkerknie rusten en breng je rechterhand naar je borst, op het onderste deel van je borstbeen, op één lijn met je hart. Zing tijdens je meditatie de klank "yam."

Vijfde chakra: de keelchakra

De turkooizen keelchakra zit in de keel en heeft te maken met hoe je communiceert en jezelf uitdrukt. Blokkades van de keelchakra manifesteren zich meestal op een van de twee gebieden. De eerste is een onvermogen om duidelijk en effectief te communiceren uw gedachten, ideeën en behoeften aan anderen. Of u kunt merken dat u worstelt met vreselijke blokkades van uw creativiteit.

Zittend met gekruiste benen op de grond, begint u met het openen van uw keelchakra door uw handen voor uw borst te plaatsen met de palmen naar u toe gericht. Sluit je vingers in elkaar en krul ze naar binnen tot je je duimen bovenaan kunt aanraken. Concentreer je op de turquoise energie in je keel en chant de klank "ham."

Zesde chakra: het derde oog chakra

Het derde oogchakra bevindt zich in het midden van je voorhoofd, tussen je wenkbrauwen. Deze chakra heeft de kleur indigo en is gerelateerd aan je spirituele aard. Dit omvat je perceptie, intuïtie, dromen, en wijsheid. Als je derde oog chakra geblokkeerd is, worstel je waarschijnlijk met mentale starheid en een gebrek aan vooruitziendheid.

Zet u op de grond en begin uw derde oogchakra te openen door uw handen voor uw borst samen te brengen. Terwijl uw duimen elkaar raken, buigt u uw vingers zodanig dat de bovenste twee knokkels van elke vinger de corresponderende knokkels van de andere hand raken. Strek uw derde vingers, laat de vingertoppen elkaar raken, en begin "om" te chanten."

Zevende chakra: de kruinchakra

De kruinchakra boven op uw hoofd is violet van kleur. Deze chakra is gericht op je begrip, acceptatie en goddelijke doel. Psychologische problemen komen vaak voor wanneer de kruinchakra geblokkeerd is.

Om je kruinchakra te openen, klem je je handen samen voor je buik. Strek je pink uit en laat de vingertoppen elkaar raken. Terwijl u zich concentreert op het kruinchakra, chant u de klank "ng."

Heeft u het gevoel uit balans te zijn? Een Keen chakra reading kan je helpen bepalen welke chakra's geblokkeerd zijn en hoe je je chakra's kunt reinigen. Je chakra-reader kan je ook helpen informatie te geven over waarom je chakra's geblokkeerd raken. Neem vandaag nog contact op voor je chakra reiniging via telefoon, e-mail, of chatten.