Opzoek naar spirituele verlichting?

Het vinden van de silver lining

Hoewel onze wereld een lange weg heeft afgelegd sinds de Middeleeuwen, leven we in tijden die behoorlijk ongemakkelijk of zelfs beangstigend kunnen zijn. Het weer doet vreemd. Gruwelijke gebeurtenissen, door de natuur of door de mens veroorzaakt, lijken steeds vaker voor te komen. Het is alsof de wereld een psychische noodkreet of een collectief gejammer van wanhoop laat horen. Bovendien maakt iedereen zich zorgen over geld. Banen zijn moeilijk te vinden en de lonen dalen.

Deze diep gevoelde zorgen zorgen ervoor dat je 's nachts tandenknarst en om 4 uur 's ochtends wakker wordt, niet in staat om te slapen. In tijden van problemen lijkt de liefde zo ver weg. De hoop vervaagt. Het kan lijken alsof je minder plezier hebt dan vroeger. Wanneer het licht aan het eind van de tunnel bijzonder zwak lijkt, hoe kun je dan het zilveren randje vinden in een donkere stormwolk?

Hieronder volgen enkele praktijken die de geluksknop in je kunnen aanzetten. Het is heel belangrijk dat je je houding ten opzichte van jezelf en anderen aanpast. Je levenslust kan na verloop van tijd door negativiteit worden aangetast. Stress tempert je natuurlijke hoopvolheid en jeugdige ijver. Laat het leven je niet verharden. Zoek en vind het zilveren randje. Koester je dan in de glinsterende stralen.

I. Gooi een muntje op.

   Het is eigenlijk heel simpel. Gooi een munt op en kijk of hij kop of munt opbrengt. Doe het dan nog eens. Heb je kop of munt? Dan nog. Geluk is een zeer belangrijke factor in ons leven. Het is een kracht die we niet kunnen beheersen, alleen waarderen. Geluk is wat het is. Je kunt je geluk niet verbeteren. Het enige wat je kunt doen is kijken naar de eb en vloed. Je kunt het patroon in kaart brengen, maar je kunt de kracht ervan niet veranderen. De munt opgooien is een zeer snelle en eenvoudige herinnering dat geluk altijd verandert. De munt opgooien biedt hoop. Als de munt munt op munt valt, wees er dan zeker van dat hij bij een volgende opgooi waarschijnlijk op kop zal vallen.

II. Een sterrenhemel

   Wanneer de huisbaas op de deur bonkt voor de huur, je vriendje vermist is en je net je smartphone kapot hebt gemaakt, til je je kin op en kijk je omhoog naar de hemel. Een grote blauwe vlakte vol pluizige wolken of een nachthemel vol sterren zal je perspectief gegarandeerd veranderen. De wereld draait nog steeds en een nieuwe dag zal aanbreken. Je hebt een plaats in het universum.

Ga naar buiten in het daglicht. Zoek een blad, een boom of een bloem en observeer de details. Kijk langzaam zoals je een prachtig en ontzagwekkend kunstwerk zou bestuderen. Kijk naar de vorm, de textuur en de contouren. Je bent een deel van deze natuur. Je maakt deel uit van iets machtigs en groots. Je religie of geloofssysteem zal je helpen deze eindeloze schoonheid te begrijpen.

Sommigen geloven dat we allemaal uit sterren zijn gemaakt. Toen het universum werd geschapen en uitdijde, barstten sterren uit elkaar en explodeerden. hun atomaire deeltjes en chemische eigenschappen door de ruimte in wolken van gassen. En in deze broedmachine werden het leven, de aarde en de planeten geboren. U maakt deel uit van het wonder.

III. Zet de data uit

   Het is heel eenvoudig: we krijgen te veel informatie in onze oren en ogen gepropt. Het is vermoeiend. Zet je smartphone, e-mail en elektronische apparaten uit. Schakel het gekakel van interferentie uit en luister gewoon. Laat je gedachten op een natuurlijke manier dwalen.

IV. Waardeer de liefde die je hebt

   In je huis heb je ingelijste foto's van dierbaren. Is het tijd om ze af te stoffen, letterlijk en figuurlijk? Je bent zo gewend geraakt aan het zien van de lijst en de foto dat je er niet meer naar omkijkt. Waardeer de liefde die je hebt. Denk eraan tot het een glimlach op je gezicht tovert.

Denk niet aan het vriendje dat je niet hebt. Of aan degene die is weggelopen. Daar komt niets goeds van. Er is altijd een liefde in je leven. Open gewoon je ogen en je hart om het binnen te laten.

V. Wees beleefd

   Wanneer het leven op zijn donkerst is en er geen hoop in zicht is, wees dan beleefd. Dit vrolijke trucje is een test die altijd tot dezelfde conclusie zal leiden: Hoop bestaat.

Zoals je je dag doorbrengt, oefen je beleefdheid. Geef enthousiast bedankt de barista die je koffie maakt. Druk je dankbaarheid uit. Leg het er dik op. Wees moedig. Wees oprecht. Zeg "Hallo" met een brede glimlach op je gezicht. Kijk iemand echt aan, diep in zijn of haar ogen en vraag: "Hoe gaat het met je?"

Het zou therapeutisch zijn om dit de hele dag te doen, maar tien minuten is alles wat je nodig hebt om de energetische verschuiving in jezelf te voelen. Uw frisse kijk zal anderen voeden, als water voor een dorstige plant. Je zult mensen zien opbloeien en op prachtige manieren zien reageren. U zult uw kracht vinden en het allerbelangrijkste, u zult het bestaan van Hoop bevestigen. Het bewijs van Hoop is te vinden in de reactie van de mensen met wie je contact hebt. U zult ontdekken dat u hen Hoop hebt gegeven.

De glanzende zilveren rand kan soms heel moeilijk te zien zijn. We hopen dat het er is als we het niet kunnen zien. Wanneer de stormen van het leven woeden, vergeet dan niet bewust stappen te ondernemen om je Hoop te vinden.

Gerelateerde artikelen