Opzoek naar spirituele verlichting?

Budgetbewuste manieren om je geest te vernieuwen

Met een dalende aandelenmarkt en gewone mensen die wanhopig op zoek zijn naar werk van welke aard dan ook, kunnen problemen met de economie een grote impact hebben op je basisgenot van het leven. Het is moeilijk om spiritueel bewust te blijven als de dagelijkse strijd je realiteit beheerst. Hier zijn enkele dingen die u kunt doen om gelukkig te blijven met wat u hebt en om op een spirituele zoektocht te blijven terwijl u bouwt aan een toekomst van tevredenheid.

Downsize

Een leven dat wordt gekenmerkt door materieel succes, zoals het bezit van gadgets en andere materiële voorwerpen, wordt door de meeste grote religies in de wereld en door de verlichte stichters en leiders van elk geloof als buitensporig (of zelfs obsceen) beschouwd.

Heeft u een 72 inch televisie nodig in uw leven? Moet je er meer dan honderd dollar per maand voor betalen? Denk eens aan andere uitgaven die in uw manier van leven verankerd zijn geraakt. Als uw materiële succes wordt bedreigd door krachten van buitenaf, weet dan dat u door uzelf te ontdoen van deze snuisterijen en afleidingen wellicht minder afhankelijk wordt van vervulling buiten uzelf; het zou u zelfs een beter mens kunnen maken.

Ga Veg!

Naast het feit dat veel spirituele leiders en hun meest geavanceerde volgelingen een vleesloos bestaan leiden, vegetariër zijn kan je ook geld besparen. Als je het goed aanpakt, kan een vegetarisch dieet de centrale pijler van een gezonde levensstijl zijn. Met alle heerlijke vleesvrije opties die tegenwoordig beschikbaar zijn, is er geen beter moment geweest om de overstap naar vegetarisch te maken.

Een van de vele zegeningen van vegetarisme is dat je je afgestemd voelt op en in harmonie bent met de natuurlijke wereld. Je eet het voedsel dat uit de aarde komt zonder medemenselijke wezens te schaden en je bent één met de levenskracht van de wereld.

Give Back

Wanneer je altijd aan je budget denkt, kun je een sluipend gevoel van wanhoop ervaren. Je loopt weg van alles wat ook maar in de buurt komt van spirituele ontwikkeling als je afglijdt naar de mentaliteit van het onder druk gezette slachtoffer en je wentelt in zelfmedelijden. Misschien is het tijd om uit je eigen comfortzone te stappen en de minderbedeelden te helpen.

Is er een gaarkeuken waar je vrijwilligerswerk kunt doen? We hebben het allemaal over spirituele waarden, maar iemands ziel wordt pas echt gevoed door daden die deze woorden ondersteunen. Alle grote religies prediken liefdadigheid en het achterlaten van je problemen op een zoektocht om iemand uit zijn problemen te helpen. zal je sneller naar een betere plek brengen dan door het huis te kniezen.

Walk it Off

Welkom bij het gratis trainingsprogramma van Moeder Natuur: Wandelen! Er is veel te zien in de wereld om u heen. Een lidmaatschap van een sportschool houdt u fit, maar hoeveel mensen rijden naar hun training? In plaats van te betalen voor een fitnessclub, loop eens rond in uw stad, leer uw wereld kennen, ga er af en toe eens mee om. Behalve dat dit de druk op uw inkomen wegneemt, krijgt u misschien nog meer beweging en bent u beter in vorm.

Een gezond lichaam is echter maar één voordeel. Een wandeling door de stad brengt je op een vlak van acceptatie en de wereld zien zoals die is. Door regelmatig te wandelen wordt u één met de wereld en omarmt u de mogelijkheden in de wereld en in uzelf.

Be Artsy

U omringen met creatieve expressie gaat over leven in het moment. Het is het tegenovergestelde van bij de pakken neerzitten en je beklag doen over je gebrek aan geld. Ga op zoek naar gratis muziek - die is overal te vinden! Hoe relaxter het tempo, hoe relaxter je je zult voelen. Je leert sneller wie je bent als je ontdekt wat de muziek waarvan je houdt over jou zegt.

De meeste kunstgalerieën zijn gratis te bezoeken; in feite zijn de meeste wanhopig op zoek naar bezoekers die zinvolle dialoog. Als je kunst of muziek maakt, kan de zelfbetrokkenheid die inherent is aan het artistieke proces soms een blokkade zijn voor spirituele vooruitgang. Ga in het publiek zitten. Als je geen creatieve entiteit bent, zullen kunst en muziek je inspiratie geven om als jezelf tevoorschijn te komen, vollediger en eerlijker. Kunst en muziek zijn nog nooit zo duur geweest om te ervaren in de geschiedenis van de wereld. Laat je ziel groeien met een budget door je leven met zo veel mogelijk te vullen.

Deel meer

Alleen leven is een luxe. Zolang je je eigen ruimte hebt, is het hebben van betrouwbare huisgenoten een pluspunt. Als je mensen hebt met wie je dagelijks contact hebt, kan dat je bewustzijn verruimen, vooral als het positieve mensen zijn. Als je een beperkt inkomen hebt, bundel dan je krachten en verrijk je leven met gedeelde middelen die iedereen ten goede komen. Stel je het geld voor dat je zou besparen in een gestructureerd carpoolprogramma. Wat als een van je vrienden draadloos internet heeft en de ander een abonnement op streaming films. Een interessant nevenvoordeel van samenwonen en delen is dat het meestal ook minder afval oplevert.

Een eerlijke verdeling van de toegang tot deze dingen is een manier om samen te werken aan gemeenschappelijke doelen - een van de fundamenten van alle grote spirituele bezigheden. Zet je aspiraties om in daden. Als u een wereld van samenwerking wilt, maak dan uw eigen wereld van samenwerking en zie uw portemonnee opbloeien terwijl u goed leeft in een gemeenschap van gelijkgestemde gelijken.

Gerelateerde artikelen