Opzoek naar spirituele verlichting?

Ontdek je innerlijke schoonheid

Het is gebruikelijk dat mensen veel moeite doen en veel geld uitgeven aan hun streven naar schoonheid. Cosmetica, mode en zelfs de medische industrie wedijveren om uw aandacht en geld. Er zijn een miljoen manieren om je fysieke schoonheid te verbeteren. Hoeveel zal het kosten? Zal je ooit tevreden zijn? Zult u zich werkelijk mooier voelen? Hieronder volgt een reeks suggesties die een holistische en spirituele benadering bieden voor een mooiere jij.

Ze zeggen dat schoonheid in het oog van de toeschouwer zit. Misschien ben je een brunette die een oogje heeft op een man die alleen van blondines houdt. De Kayan Lahwi-stam in Thailand vereert vrouwen met een langgerekte nek, die een leven lang met koperen ringen is gespannen. Er zijn genoeg mensen die geloven dat Jersey Shore meisjes het voor elkaar hebben, terwijl anderen houden van een klassieke, elegante en ingetogen of conservatieve stijl. Tussen de uitersten bevindt zich een eindeloze reeks looks en stijlniveaus. Uiterlijke schoonheid wordt breed geïnterpreteerd. Het is nuttig te accepteren dat je op basis hiervan nooit voor iedereen mooi zult zijn. Een norm voor fysieke schoonheid in alle culturen bestaat niet.

Maar de definitie van innerlijke schoonheid is universeel. Een goed hart en een vriendelijke ziel zijn altijd belangrijker dan een donker en somber karakter. Met wie brengt u het liefst tijd door? Iemand die lacht of iemand die klaagt? Wat straalt u uit naar vrienden, familie en de wereld? De uitdrukking van je hart en ziel is net zo duidelijk als je pas gelakte nagels en je kleine zwarte jurkje.

Kijk op je horloge. De tijd is nu. Het verleden is voorbij en morgen komt misschien nooit. Alles wat je hebt en alles wat je kunt beheersen is hier en op dit moment. U kunt ervoor kiezen om mooi te zijn en onze schoonheidstips rozen in uw wangen en lichtheid in uw stap te laten brengen. Je hebt geen kuuroord nodig om je vandaag mooi te voelen.

Om echt mooi te zijn, moet je eerst je ogen openen en schoonheid in je leven uitnodigen. Elk moment biedt een keuze. We staan onder zoveel druk dat we snel afgeleid zijn. Sms'jes vliegen je om de oren. Telefoons rinkelen en e-mails stapelen zich op. Je ogen zijn droog van het staren naar de gloeiende schermen van smartphones, laptops, desktops en tablets. Kijk omhoog en trek de stekker uit - de wereld kan veranderen. Schoonheid is gratis, maar met een addertje onder het gras. Schoonheid is een uitnodiging die je moet accepteren. Open je ogen en je hart en verwelkom schoonheid in je leven.

Zoek naar schoonheid buiten, in het park of op het strand of in het bos. In de natuur is alles perfect en mooi, precies zoals jij bent. De truc om schoonheid te vinden ligt in het verschil tussen gewoon kijken en werkelijk zien. Om te zien, moet je pauzeren, je concentreren en observeren. Elke boom mag dan wel bedekt zijn met schors, maar hoe ziet die schors er eigenlijk uit? Wat is de textuur? Wat is het patroon? Wat zijn de kleuren? Om je mooi te voelen, moet je stilstaan en dat bewust doen.

Je kunt schoonheid heel gemakkelijk uitstralen. Gewoon lachen. Vul je longen diep met lucht en laat je gaan. Je hebt geen reden of zelfs geen grap nodig. Lach gewoon en uw lichaam zal reageren met nog meer, echt lachen. De spieren in je gezicht liften en verwijden. Je lichaam buigt. Zelfs als u een schaterlach veinst, zullen uw hersenen de lichamelijke sensaties interpreteren als iets goeds en prachtigs.

Er is nog een andere lichamelijke actie die een positieve emotionele reactie opwekt. Slungel je schouders, laat je hoofd zakken en kijk naar beneden. Je zult je lelijk voelen. Als u daarentegen rechtop staat en uw hoofd opheft, zullen uw hersenen uw houding interpreteren als een goed gevoel. Gebruik uw lichaam om uw hart te beïnvloeden.

Uw grootste en meest effectieve schoonheids tip is simpel en kost niets. Als u zich direct mooi wilt voelen, hoeft u alleen maar te glimlachen. Neem een extra seconde de tijd om iemand te begroeten, zelfs een vreemde. Kijk hem in de ogen en grijns. Deze actie heeft een rimpelend effect. Je kunt het resultaat zien en het voelt goed. Geef een beetje en ontvang veel. Wanneer we een stap uit onze weg zetten om een daad van vriendelijkheid en aandacht aan een ander te geven, verandert onze lichaamschemie. Een eenvoudig hallo of een oprechte erkenning geeft u het gevoel dat u de mooiste persoon op aarde bent.

De ware schoonheid straalt van binnenuit, maar een beetje lippenstift kan nooit kwaad. Misschien heb je een routine. Een lang, warm bad voelt heerlijk. Een glas wijn kan ook goed zijn. Een extra accessoire, iets wat je normaal niet zou dragen, kan je een glamoureus gevoel geven. Licht je garderobe op met kleur. Kleed je voor een gala en ga naar de supermarkt. Verander uw stijl en persoonlijkheid voor een dag, voor de lol.

U mooi voelen is een eenvoudige, natuurlijke handeling. Helaas wordt onze definitie van schoonheid door externe druk in de war gestuurd. Cosmetische chirurgie kan je onzekerheid op de spits drijven. Modegrillen en modeverschijnselen veranderen met de minuut. Elk seizoen heeft een nieuwe kleur en een nieuwe look voor een nieuwe jij. Het gebrul is oorverdovend, maar rustig en voorzichtig kun je de mooiste godin ter wereld worden. Luister gewoon naar jezelf.

Gerelateerde artikelen