Opzoek naar spirituele verlichting?

De spirituele kracht van bloemen

Het versturen van bloemen is zo oud als de beschaving zelf. Bloemen, met al hun oneindige verscheidenheid en schoonheid, dragen betekenissen met zich mee die buiten de rationele en materiële ervaring liggen. Omdat ze leven, zijn ze net als wij, tijdelijke passagiers op een opwindende rit. Maar ze zijn ook verbonden met delen van de natuur die wij nooit ervaren.

Ze komen voort uit de aarde en genieten ervan om buiten in de regen en de zon te staan. Ze gebruiken dieren voor bestuiving en houden zo de planeet in leven. De verbinding tussen flora en het spirituele rijk is een krachtige. De juiste bloemen dicht bij je houden kan goddelijke verbondenheid bespoedigen. Ontdek de unieke kracht en betekenis van elke bloem om te zien of ze je spirituele praktijk kunnen versterken.

Paradijsvogel

Dit is een beschermbloem. Als je regelmatig in een gebouw mediteert of een eredienst houdt, beschermt het planten van een paradijsvogel buiten je spirituele praktijk tegen afleiding van buitenaf.

Cactus

In Feng Shui praktijken zijn cactussen alleen goed om indringers af te weren, maar een bloeiende cactus is een herinnering om naar de hemel te reiken. Als je je aangetrokken voelt tot trancelische meditatie, wachten je bewustzijnsverruimende momenten in de maanverlichte bloesem van verschillende cactussen

Carnatie

Het dragen van anjers in een corsage of hoofdtooi verbindt je met het bredere universum. Roze anjers nodigen uit tot een moederlijke relatie met de wereld om je heen. Rode anjers helpen je om tot absolute beslissingen te komen met betrekking tot je spirituele bezigheden. Witte anjers symboliseren niet alleen zuiverheid, ze verminderen ook de behoefte om aardse genoegens te zoeken. Specifieke kleuren hebben een betekenis, maar alle anjers zijn een krachtig spiritueel medium.

Chrysant

Plaatsing van deze bloemen in je gebedsplaats duidt op goed geoefende toewijding en discipline. Misschien ben je al tientallen jaren op je pad. Misschien ben je een oude ziel. Als je vast of andere rituele offers brengt, helpen chrysanten je vastberadenheid en toewijding te versterken.

Madeliefje

Een harmonieuze en vrolijke bloem, madeliefjes trekken gelijkgestemde mensen samen om onenigheid te verzachten en een gevoel van vreugdevolle vrede te herstellen. Dit is een belangrijke bloem om op een gemeenschappelijk altaar te hebben.

Hyacint

Bij veel spirituele oefeningen gaat het om het vinden van richting, maar de Hyacint werkt juist tegen de helderheid van weten in. Het levert een energie die ambiguïteit verheft. Soms ben je misschien nog niet klaar voor een antwoord. Je reis overhaasten zou het proces van langzaam ontvouwende ontdekking bederven. Een hyacint plant vertraagt Absoluten komen niet voor hun tijd. Als je ongeduld onder de knie hebt, heb je het aroma van deze fantastische bloem ingeademd.

Lelie

Wanneer je een eed of gelofte aflegt, versterkt de aanwezigheid van lelies in de kamer de verbintenis. Deze bloem is een must op een bruiloft. Als de bloemstukken bij de huwelijksceremonie van een vriend geen lelies bevatten, draag dan een corsage gemaakt met deze bloemen om het huwelijk te laten slagen. Hoe dichter je bij een lelie staat als je "ja" zegt, hoe groter de kans dat het huwelijk eeuwig zal duren. Een waarschuwing: Neem je kat niet in de rol van bloemenmeisje. Lelies zijn giftig voor poesjes!

Lotus

Dit is de bloem van consequente meditatie. Dag in dag uit weerspiegelt en eert de aanwezigheid van de lotus, in elke staat van openheid, je verbinding met deze wereld, met het huidige moment en met alle werelden voorbij deze sterfelijke spiraal.

Orchidee

Wanneer je een spirituele doorbraak hebt, koop dan een orchidee of neem er een als cadeau en zet hem op de zonovergoten plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Orchideeën markeren gebeurtenissen en houden een tijdspanne bij. Als je orchidee verwelkt, laat ze alleen zien hoe ver je bent gevorderd met bepaalde prestaties. Als ze bloeit, houdt u het bereikte plateau in stand. Beide toestanden zijn goed; zie de orchidee als een klok waar middernacht en het middaguur worden op dezelfde plaats aangegeven.

Roos

De populariteit van rozen heeft geleid tot veel verschillende variëteiten, hybriden en kleuren. Symboliek is er in overvloed, maar niet altijd spiritueel van aard. Als universeel symbool van de liefde is de roos een sacramentele bloem. Haar aanwezigheid kan elk ritueel luister bijzetten. Dit is een serieuze bloem.

Tulpen

Deze bloem helpt je om het goddelijke boven woorden te vinden. Vaak blijven we hangen in kleine dingen, kleine details die ons alleen maar afleiden van ons grotere doel: spirituele vrede en verbinding. Tulpen pulseren naar hogere sferen met het grote plaatje van verlossing en transcendentie. Overal waar je een tulp ziet, is er een poort naar vreugde.

In de 17e eeuw, toen religieuze onenigheden Nederland verscheurden, vervingen Nederlandse schilders afbeeldingen van heiligen en godheden door bloemen als hun illustratie van het goddelijke. De rol van de bloeiende knoppen van de aarde bij het vinden van ons eigen pad voorbij deze aarde is een krachtig geschenk van het universum aan de hele mensheid.

Gerelateerde artikelen