Opzoek naar spirituele verlichting?

Een stem vinden voor je natuurlijke creativiteit

Elk mens besteedt het grootste deel van zijn of haar tijd aan consumeren, creëren of rusten. Uitrusten is slapen en je lichaam verjongen of mediteren en je geest doen herleven. Consumeren is je lichaam onderhouden met voedsel en je geest met nieuwsgierigheid. Creëren is echter geven ... het is jezelf en alle anderen onderhouden. Creëren geeft ons leven een doel en is spiritueel aantrekkelijk. Het is gemakkelijk om te vernietigen en te bekritiseren. Door creatief te zijn, vind je je stem en onthul je die aan de wereld. Maar in het vinden van wie we zijn door middel van onze creatieve bezigheden, geven we van onszelf en raken levens op een manier die lijkt boven onze vermogens. Er zijn vele manieren om onze creativiteit aan te boren. Je vindt je unieke creatieve stem op het moment dat je de methode vindt waarmee je het meeste van jezelf aan de meeste mensen kunt geven op een manier die voor ieder ander moeilijk te doen zou zijn.

Dit betekent niet dat je de beste, de eerste, de grootste, de slimste, de luidste of de meest getalenteerde hoeft te zijn. Het betekent dat je gewoon jezelf moet zijn en dat goed moet uitstralen naar iedereen die met jouw creatieve output in aanraking komt. Als je al je creativiteit in een chili kookwedstrijd stopt en op de laatste plaats eindigt, maar je chili maakt Als anderen waarderen wat koken kan zijn, ben je geslaagd, ongeacht waar de jury naar op zoek was. Critici hanteren vaak arbitraire normen.

Als je creatief bezig bent op een terrein dat een uniforme code en specifieke normen heeft voor wat wel en niet mag, kun je je binnen die context nog steeds creatief uiten. Kijk maar naar het basketbalspel, dat uit regels bestaat - als je een speler een succesvol schot vanaf half-court ziet maken, is er een leven lang gewerkt om in vorm te blijven en op spelsituaties te reageren aan dat ene magische moment voorafgegaan. Als dat schot laat in de wedstrijd door iemand van het verliezende team wordt gedaan, kan de context van de situatie het belang ervan minimaliseren, maar de feitelijke prestatie is nog steeds een majestueuze en prachtige daad die je kan inspireren om alles te worden wat je zou kunnen zijn.

Er zijn veel simulaties van creativiteit die onze oppervlakkige verlangens bevredigen om iets te maken en het de wereld in te sturen. Iedereen kan een cursus volgen en een paar technieken leren. In de jungle verjaagt de papegaai aanvallen door de geluiden van andere vogels na te bootsen. In veel klaslokalen wordt ons geleerd hoe we datgene moeten doen wat al gedaan is en wordt ons het gevoel gegeven dat we ons ongemakkelijk voelen als we het risico nemen om iets aan te passen. de regels zoals ze zijn vastgesteld. Regels zijn er om richting te geven aan onze creatieve impulsen. Zonder normen zouden we chaos en verwarring hebben en geen structuur van waaruit onze creativiteit zich kan ontwikkelen. Ergens tussen geen regels en te veel regels is een plaats waar je je stem kunt vinden.

Veel mensen die beginnende schilderlessen volgen, zullen toegeven dat ze een verlangen hebben om een beroemd kunstenaar te worden. Ze zouden graag willen dat de resultaten van hun werk een groot publiek zouden aanspreken. Maar er bestaat geen blauwdruk voor het maken van een meesterwerk en de meeste mensen die proberen grootse kunst te maken, vinden dat het proces om iets echt origineels te maken een te slopende weg is om te bewandelen. Uren moeten worden besteed aan het creëren van een meesterwerk. De verwachtingen van mensen over succes worden getemperd met wat redelijk is om te verwachten. Bovendien moet het proces net zo leuk worden gemaakt als de resultaten.

Als je er eenmaal in geslaagd bent om aan je verwachtingen te voldoen, terwijl je geniet van de reis die je daarheen hebt gebracht, dan en alleen dan moet je de lat een stukje hoger leggen en iets proberen te doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Blijf creëren binnen een proces dat u leuk vindt, en nadat u uw doel hebt bereikt in elke creatieve oefening, moet u niet vergeten de lat hoger te leggen om de creatieve sappen te laten stromen. Als Als je er alleen maar in slaagt om de gemakkelijkste zelfexpressies te produceren, ontneem je de wereld en jezelf wat je nog meer in je hebt. Anderen krijgen dan alleen te zien wat je produceert vanuit een plek van comfort en groeiende luiheid. Voortdurend pushen wat je weet en wat je kunt is de snelste manier om je ware creatieve stem te vinden. De balans is dat je net zo blij bent met je resultaten als met het proces.

En hoe verschilt dit van de oude meester aan de top van zijn of haar vak? Dat is het niet. Dit is dezelfde weg naar grootsheid die de meest succesvolle creatieve mensen volgen. We zien alleen niet de honderden en duizenden uren die een populaire muzikant besteedt aan het repeteren om een populair liedje van drie minuten te produceren. Onze favoriete actrice besteedt in de weken voor een filmopname dagelijks meer tijd aan haar stemoefeningen dan aan de totale speelduur van de film. Wanneer je de nieuwste roman van je favoriete schrijver niet kunt neerleggen, komt dat omdat hij of zij meer tijd heeft besteed aan het componeren van elke bladzijde dan jij aan het lezen van het hele boek.

Maar je creatieve stem hoeft niet afgestemd te zijn op het veranderen van de loop van de geschiedenis. Als u van quilten houdt, kunt u uw creatieve potentieel vervullen door de beste quiltster te zijn je kunt zijn. Geniet van de keuze van het materiaal, het leren van technieken van vrienden, het ontwerpen en uitvoeren van een project en het voldoen aan de verwachtingen die u had toen u begon. Maar stop daar niet. Nu is het tijd om een grotere quilt te proberen, niet veel groter, gewoon een beetje groter, of misschien kun je jezelf uitdagen met een complexer naaipatroon. En als de volgende quilt uiteindelijk te avontuurlijk was, kunt u altijd teruggaan naar wat werkte en kijken waar er ruimte is om te groeien.

Als het geen quilten is, is het misschien koken... of bloggen, of scrapbooking, of fotografie. Kies iets wat u leuk vindt, verhoog geleidelijk uw verwachtingen van wat u kunt doen, maak de creatieve reis steeds plezieriger, en u zult uw eigen creatieve stem ontwikkelen. Op deze manier ontwikkel je wie je bent, en deel je jouw visie en creatieve productie met de wereld. Je geeft van jezelf en wordt beloond door te genieten van zowel de tijd die je in het creëren hebt geïnvesteerd als de vruchten van je arbeid.

Gerelateerde artikelen