Wilt u met een medium of paragnost praten?

Spreek je waarheid: hoe de keel chakra te versterken

Moira's stem aan de telefoon was zo stil dat ik haar nauwelijks kon verstaan. Toen ik haar vroeg luider te spreken, was haar stem nog steeds gespannen.

"Wat heb je vandaag nodig?" vroeg ik haar. "Kan ik je ergens mee helpen?"

"Ik weet het niet, nou ja. Ik heb hulp nodig met een vriendin..." Ze viel weg.

Ik heb de eerste tien minuten van ons gesprek besteed om haar te laten zeggen wat het probleem was. Dat is niet erg, maar in combinatie met haar fysieke stemproblemen begon ik te vermoeden dat haar keelchakra uit balans was. Toen ik de reading voor Moira deed, had ze moeite om de informatie op te nemen. Dit is een minder bekend maar ook klassiek Vijfde chakra probleem: niet in staat zijn om informatie of voeding te ontvangen.

Ik merk dat mijn cliënten vaak niet bekend zijn met het Vijfde chakra, maar het is net zo belangrijk als alle andere chakra's om in balans en gezond te blijven.

Keelchakra

Het Vijfde chakra bevindt zich bij je keel en wordt geassocieerd met de schildklier, nek, schouders en armen. In het Sanskriet wordt het Vishuddi genoemd. De kleur die geassocieerd wordt met dit chakra is helder blauw, en ik zie vaak blauw in de aura van spraakzame mensen of mensen die hun ware gedachten of gevoelens uiten.

Mensen hebben de neiging om het vijfde chakra over te slaan. Niet zo belangrijk als het versterken van het hartchakra om liefde te geven en te ontvangen, en ook niet zo fascinerend als het versterken van het derde oogchakra, de zetel van intuïtie en helderziendheid, maar het Keelchakra is toch van cruciaal belang voor ons welzijn omdat het onze stem regelt. ons vermogen om de waarheid te spreken en te vragen om wat we nodig hebben. Het vermogen om voeding op te nemen is een andere functie van dit chakra en ligt vaak aan de basis van emotionele vermoeidheid of overweldiging.

Veelvoorkomende problemen met het vijfde chakra

Het meest voorkomende probleem dat ik met dit chakra zie, is een demping van de emotionele energie en een onvermogen om duidelijk te communiceren. Net als bij Moira is het bij een verstoord vijfde chakra bijna onmogelijk om een duidelijk gesprek te voeren, vooral als het over moeilijke of belangrijke zaken gaat. Typisch ontstaat deze "stemloosheid" wanneer het Keel chakra traag is of te weinig energie heeft. Er zijn vele redenen waarom dit kan gebeuren, maar vaak komt het voort uit jeugdervaringen waarin de zorgen van het kind niet werden gehoord of toegestaan.

Wanneer er sprake is van emotionele vermoeidheid - wat uiteindelijk ook kan resulteren in fysieke vermoeidheid - moet het voedingselement worden aangepakt. Moira heeft als jong meisje helaas veel extreme ervaringen gehad waarbij ze niet genoeg te eten had of niet goed werd gevoed. Psychologisch en energetisch gezien ging haar Vijfde chakra op een laag pitje om energie te sparen omdat ze (onbewust) niet geloofde dat ze er recht op had gevoed te worden. Als er een gebrek aan zelfliefde is (en er dus minder energie uit het Hart komt), kunnen er gevoelens van "ik ben niet genoeg" ontstaan die leiden tot het ontkennen van je behoeften.

Als het Vijfde chakra te energiek is, kun je merken dat je de hele tijd aan het praten bent. Vaak zal hetzelfde "niet genoeg" van een trage chakra zich uiten in een hyperactief grijpen naar energie door constant te kletsen. Iemands gedrag kan ook manisch, veeleisend of overheersend lijken. Ik zie echter bijna nooit dat dit chakra te veel energie heeft; weinig energie of zelfs stilte komt veel vaker voor bij mijn cliënten.

Versterk je Keel Chakra

Of de energie van de Keelchakra zich nu manifesteert (laag of hoog), het is altijd nodig om aan je eigenwaarde te werken. Gesproken affirmaties helpen hierbij, en Moira en ik hebben een aantal affirmaties gemaakt die ze in de spiegel kan uitspreken. Dit kan een uitdaging zijn, maar het is een essentiële stap in het accepteren dat je lief bent zoals je bent. Zelfzorg is een ander deel van deze kwestie, dus ik help klanten kiezen verzorgende zelfzorg praktijken die hen in staat zal stellen om meer liefde voor zichzelf te voelen. Dit doet ook dubbele dienst als een hartchakraversterker.

Het tweede wat ik cliënten vraag om te proberen is een leuke: zingen. Ja, je stem de kans geven om te klinken is enorm helend en vreugdevol. Tenzij we te horen hebben gekregen dat we een goede stem hebben, zingen de meesten van ons niet graag. Het is een kwetsbaar iets om te doen, vooral in het bijzijn van andere mensen. Maar niets opent en vitaliseert het Keel chakra zoals zang. Als je echt zanglessen kunt nemen, vind ik dit de beste manier. Je hoeft niet ooit op het podium te zingen, maar een getrainde zanger kan je met mededogen begeleiden in je groei. Zoek naar zangleraren die werken met klank en healing of klank en persoonlijke groei. Als lessen geen optie zijn, begin dan met zingen onder de douche, in de auto, overal waar je je maar kunt uitleven.

De derde manier om je Vijfde chakra te versterken is door te oefenen met vragen om wat je nodig hebt. Voor sommige mensen kan dit angstaanjagend zijn; dat was het ook voor Moira. Ze moest eerst proberen te begrijpen wat ze nodig had en dan de volgende stap zetten: dat uitspreken. Een cruciaal aspect van het uitspreken van je werkelijke behoeften is ook niet verwachten dat aan die behoeften wordt voldaan. Het klinkt contra-intuïtief, maar je moet in staat zijn om vragen zonder een eis of verwachting. We zijn hier terug bij eigenwaarde, plus een zekere mate van zelfredzaamheid. Als je weet dat je het grootste deel van de tijd in je eigen behoeften kunt voorzien, kun je je losmaken van anderen om in die behoeften te voorzien. Voor chronische keelchakra deficiëntie kan dit een tijdje duren, maar het is helend en versterkend.

De vijfde chakra is een fundamenteel onderdeel van het chakrasysteem, en net als alle chakra's, is het verbonden met de gezondheid van het hele energielichaam. Als u problemen hebt met uw Hartchakra, zult u waarschijnlijk een beïnvloede Vijfde chakra hebben; evenzo kunnen de Wortel en de Vijfde in gevaar brengen. Een krachtig en helder Keelchakra is cruciaal voor gezonde relaties, heldere en eerlijke communicatie, en een sterk gevoel van eigenwaarde.

Houd je het moeilijk om te vragen wat je nodig hebt? Misschien wil je je waarheid duidelijker uitspreken. De meelevende adviseurs van Keen kunnen u ondersteunen - bel vandaag nog!

Image Source: Shutterstock gebruiker bruniewska.

Isabella groeide op in een huishouden van helderzienden en werkte al op jonge leeftijd met spirituele gidsen en haar helderziende gaven. Haar passies zijn het uitbreiden van haar vermogens, het duiken in persoonlijke groei, en het helpen van anderen. Isabella is al meer dan twintig jaar professioneel astroloog en gebruikt de wijsheid van de dierenriem, de tarot en de spirituele gidsen om haar klanten te helpen uitdagingen te overwinnen, hun dromen te manifesteren en te groeien. geestelijk.