Wilt u met een medium of paragnost praten?

Hoe psychische begeleiding en energiewerk je kunnen helpen bij het integreren van een psychedelische ervaring

Ah, zomer. Waar ik woon betekent dat kamperen, openluchtmuziekfestivals, raften en nachten doorbrengen bij een kampvuur.

Het betekent ook een stortvloed aan cliënten die naar me toe komen met de specifieke intentie om hun zomerervaringen te integreren met behulp van psychedelische drugs.

Integratie van een geestverruimende psychedelische ervaring houdt meestal in dat je de persoon helpt om de boodschappen die doorkomen te "decoderen", dat je om begeleiding vraagt bij de betekenis van beelden of dat je energiewerk gebruikt om ongewenste negatieve energie te verwijderen uit de aura. Veel mensen die paddo's, LSD, peyote of andere psychedelica gebruiken op een ongestructureerde manier hebben vaak ervaringen die ze "niet weten wat te doen met." Ze blijven achter met het gevoel dat ze niets hebben aan openbaringen of positieve resultaten van hun ervaring.

In tegenstelling tot deze toevallige, vaak jongere gebruikers, kiezen veel van mijn midlife "Gen-X" cliënten voor de zomer om intentionele retraites te creëren waarin psychedelica een rol spelen. Deze cliënten zijn op zoek naar de mystieke ervaringen die stoffen als LSD en psilocybine paddestoelen beloven, om zo hun midlife overgang beter te begrijpen.

De rol van de helderziende begeleider bij integratie

Wanneer een cliënt bij me komt om een ervaring te integreren, is de eerste plaats waar ik begin het energetische veld. Vaak wanneer de bovenste chakra's worden geopend in een psychedelische "trip", zullen andere wezens of energieën het onbeschermde veld van de gebruiker binnendringen. Ongeacht of de ervaring van de cliënt positief of negatief was, hij zal meestal dingen in zijn veld hebben die niet van hem zijn. Na het opruimen van deze bezoekende energieën, kunnen we beginnen met het werk van

De beelden en ideeën die tijdens een trip naar boven komen, kunnen lijken op de beelden en ideeën die we in dromen ervaren. Je kunt diepgaande gevoelens hebben die schijnbaar belangrijk zijn, maar vaak verwarrend. Om een cliënt te helpen helderheid te krijgen, gebruik ik hypnotherapie of een reis met de cliënt om te begrijpen wat de betekenis is. Natuurlijk moet dit uiteindelijk van de cliënt komen; een helderziende is er niet om verhalen over de gebeurtenis te verzinnen.

Max, een cliënt van mij, was een 50-jarige accountant die midden in een intense periode van zijn leven zat. Hij had een scheiding en teelbalkreeft in zijn 40-er jaren overleefd, en nu probeerde hij het doel van zijn leven te begrijpen. Een lange tijd mediteerder en spirituele zoeker, was hij niet tevreden met antwoorden die hij kreeg over de richting van zijn leven. Hij sloot zich aan bij een bijeenkomst voor een groepservaring met psilocybine paddestoelen.

Max had een over het algemeen positieve ervaring, waardoor hij zich opener, optimistischer en meer verbonden met de wereld voelde. De groep deed de paddo-ervaring op een camping in het nationale bos, en Max merkte dat hij kon praten met de grote naaldbomen in de buurt van zijn tent. De bomen gaven hem vele boodschappen, die hij zich herinnerde maar onontcijferbaar vond met zijn normale wakkere geest.

Tijdens onze sessie hebben we de boodschappen ontcijferd en Max ging weg met een groter gevoel dat hij zijn volgende stappen wist. Hij koos ervoor om nog twee keer de paddestoelen te ervaren, en elke reis bracht hem meer duidelijkheid over wat de volgende stap in zijn leven zou kunnen zijn. Hij gaf zijn baan op en ging voor twee jaar bij het Vredeskorps.

Een andere cliënt van mij, Cindy, was jonger, halverwege de twintig. Zij had een positieve peyote-ervaring opgedaan tijdens een vrijwilligersreis in Mexico. De ervaring was opgezet en begeleid door een stamoudste, en hoewel ze zich fysiek wat ongemakkelijk voelde, had Cindy het gevoel dat ze veel inspiratie had opgedaan. Ze kwam naar me toe om te vragen of het goed voor haar zou zijn om meer psychedelische ervaringen op te doen. Hoewel dat uiteindelijk niet aan mij persoonlijk is, heb ik als haar adviseur wel gevraagd om begeleiding voor haar. De boodschap die ik kreeg was dat ze haar eerste ervaring nog aan het integreren was en dat ze het beste kon wachten tot een andere keer. Haar gidsen instrueerden haar om een soort kunst te maken rond haar peyote-ervaring, wat ze graag wilde doen.

Peter was een nieuwe cliënt toen hij bij me kwam, en hij was 65 jaar oud, maar had in zijn jeugd al veel drugs gebruikt. Hij had zijn hele leven geworsteld met verschillende verslavingen. Net als Cindy wilde hij weten of hij psychedelica - met name Iboga - moest gebruiken om zijn alcoholverslaving te verhelpen. Vanwege zijn geschiedenis verwees ik hem door naar een counselor met relevante ervaring met het therapeutisch gebruik van psychedelica om verslaving te behandelen. Hij en ik werkten samen aan het opruimen van zijn veld, dat nogal traag en "wazig" was door het energetische residu van drugsmisbruik.

Planning van je psychedelische ervaring

Voordat je ervoor kiest om in een opwelling een geestverruimende stof te gebruiken, is het belangrijk om te weten welke paden je moet bewandelen op je reis. De stof zelf, waar het vandaan komt, hoe en met wie je het gaat gebruiken, de intentie van het gebruik, en de follow-up van de ervaring zijn allemaal cruciaal voor een bevredigende en nuttige psychedelische reis.

De keuze om psychedelische drugs te gebruiken is aan jou. Niemand - geen helderziende, arts of therapeut - kan je vertellen wat het beste voor je is, maar we kunnen je wel helpen om een weloverwogen keuze te maken. Uiteindelijk, spiritueel ontwaken en inzicht zijn beschikbaar zonder het gebruik van welke stof dan ook, maar als je ervoor kiest om een ervaring met psychedelica te versterken, laat je dan goed informeren en wees je bewust, en verwacht niet dat je leven van de ene op de andere dag getransformeerd wordt. Verwacht zelfs niet dat de episode positief zal zijn. Negatieve ervaringen komen vaak voor, en hoewel het vaak langer duurt om ze te integreren en ervan te herstellen, kunnen ze net zo nuttig zijn als een positieve ervaring, zo niet nuttiger. Als u kampt met psychische problemen zoals depressie of angst, is het belangrijk dat u hulp krijgt van een arts.

Als u een ervaring hebt gehad die u beter moet begrijpen, bel dan een adviseur die u naar antwoorden kan leiden. Kennis van uw huidige astrologische transits kan u ook helpen een ervaring zo goed mogelijk te integreren voordeel.