Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Herformuleren van liefdesverdriet: over een breuk heen komen met tarot

Heeft een relatiebreuk je wereld ooit in een staartspin doen belanden? Wanneer je het einde van een relatie niet verwachtte, kan het moeilijk zijn om te begrijpen waarom het fout liep. De Tarot biedt een manier om u te helpen de stukjes bij elkaar te zetten en uw situatie te herkaderen - het kan zelfs aspecten van een situatie onthullen die uw mening over de relatie totaal kunnen veranderen. De pijn zal er niet door verdwijnen, maar het kan u wel helpen verder te gaan met uw leven.

Verbroken dromen van een witte bruiloftLaat me een van de beste voorbeelden geven die ik ken van de Tarot die het spel totaal heeft veranderd voor iemand die over een breuk heen is. Jenn, 27, had net haar doctoraal in de Engelse literatuur afgerond en was dubbel opgewonden - niet alleen was ze nu de houder van een doctoraat, maar ze stond op het punt om te trouwen met haar lange-termijn vriend, Patrick, 31. Ze hadden gedatet gedurende de gehele periode van hun relatie. Ze hadden de hele tijd verkering gehad en Patrick vroeg haar een maand na haar proefschrift ten huwelijk, precies zoals ze hadden gepland. Jenn had een glinsterende ring, een trouwlocatie geboekt en zelfs al een jurk toen Patrick op een dag met zijn hoofd naar beneden de slaapkamer binnenliep.

Hij maakte het meteen uit en verontschuldigde zich overvloedig. "Mijn gevoelens zijn veranderd. Het spijt me zo, Jenn," herhaalde hij als een mantra. Daarna vertrok hij, Jenn achterlatend in een halfleeg appartement met haar witte jurk in de kast, die ze misschien nooit meer zou dragen.

Jenn belde me een paar weken later voor begeleiding. De pijn van Patrick's beslissing, die voelde als een beklemming in haar borstkas, was nergens heengegaan - in feite leek hij alleen maar erger te worden. "Ik wil gewoon weten wat ik fout heb gedaan," klaagde ze.

De drie lotsbestemmingen verhelderen Jenns liefdesverdrietMijn intuïtie vertelde me dat een Tarot lezing Jenn zou helpen, die vast zat in een kortzichtig perspectief van de breuk: dat zijzelf alleen verantwoordelijk was. Omdat het Tarotdek vol rijke symboliek zit en de lezingen ongelijksoortige gebeurtenissen in tijd en ruimte met elkaar verweven, is de Tarot een handig hulpmiddel om vooringenomen ideeën over een gecompliceerde situatie te deconstrueren. Simpel gezegd, Jenn zag niet het hele plaatje, maar de Tarot, net als een bril op sterkte, kon haar helpen zich te heroriënteren. Specifiek koos ik voor de tarotkaart, die inzicht geeft in het verleden, heden en de toekomst." target="_blank">Three Fates Spread, die het verleden, heden en de toekomst verenigt. Bij een relatiebreuk kan het de geest helpen om de afwijzing te verwerken door de tragedie in een narratief kader te plaatsen - als een enkele gebeurtenis in een lang en complex leven.

Eerst trok ik een kaart om het verleden weer te geven: de Drie van Zwaarden. "Alles is niet wat het lijkt," verzekerde ik Jenn. "Deze kaart, die drie zwaarden toont die een hart doorboren, duidt op een driehoeksdynamiek in de liefde. Ik voel dat Patrick niet maar half eerlijk tegen je is geweest - zijn gevoelens zijn wel veranderd, maar niet omdat jij hem in de steek hebt gelaten. Hij heeft al een lange tijd belangstelling voor iemand anders, een vrouw van zijn kantoor, geloof ik. Ik heb sterk het gevoel dat ze achter jouw rug om ge-sms't en ge-messed hebben. Verwacht dat ze binnenkort bij elkaar komen, maar hun liefde zal van korte duur zijn."

Jenn stamelde: "Andrea!"

"Is dat die vrouw?"

"Dat moet wel. Andrea is een ander lid van zijn team, en ze gaan ook samen hardlopen. Ik heb altijd al een vreemd gevoel tussen hen opgevangen, maar toen ik erover begon, kreeg Patrick overstuur. Hij zei dat ik bezitterig en jaloers was. Dus liet ik het vallen, maar het voelde nooit goed."

Tijdens hun relatie had Jenn haar eigen verdenkingen over Patrick gebagatelliseerd, en zelfs nu hij haar had verlaten, verdedigde ze zijn eer door de schuld van hun breuk bij haarzelf te leggen. Het laat zien hoeveel onze "lef" of "instincten" er toe doen. Als we onze gevoelens vanaf het begin niet vertrouwen, kunnen de gevolgen voor ons gevoel van eigenwaarde verlammend zijn.

De volgende kaart die ik voor Jenn trok, vertegenwoordigde het heden: de Maan. "Je ervaart op dit moment ongelooflijk sterke emoties, als een vloedgolf: verlating, woede over Patricks verraad, eenzaamheid, hartzeer, misschien zelfs een beetje hoop. Deze gevoelens kunnen je dreigen te overweldigen en je in een spiraal van zelftwijfel en twijfels sturen. Je moet vechten tegen de neiging om je te fixeren. Anders zul je verdrinken in draaikolken van "wat-als" en "als-als". Maar er is ook een keerzijde: in dit seizoen van verhoogde emotie en gevoeligheid zul je bijzonder ontvankelijk zijn voor nieuwe inzichten en wijsheid. Beschouw je creativiteit als supercharged. Zijn er artistieke projecten waar je nu mee bezig bent?"

"Eigenlijk wel, ja. Ik ben bezig om van mijn proefschrift een boek te maken, maar er zijn een paar hoofdstukken die me echt zijn ontgaan."

"Als je kunt, zoek dan een manier om je pijn te verbinden met die stukken van je boek, en kanaliseer die. Dit proces zal je meest tot de verbeelding sprekende, meesterlijke werk tot nu toe opleveren."

Voor de laatste kaart, die Jenns toekomst voorstelt, trok ik de Zes van Zwaarden. "Deze kaart, die een boot toont die door kalme wateren, wordt vaak geïnterpreteerd als een teken van een op handen zijnde verhuizing. Ik voorzie dat je een geweldige baan krijgt aangeboden waarvoor je moet verhuizen."

"Dat is interessant," zei Jenn. "Patrick en ik waren vastbesloten om hier te blijven voor zijn baan, dus ik heb er nooit van gedroomd om ergens anders heen te gaan. Maar ik zag net een vacature voor een professor met een vaste aanstelling in Pennsylvania. Misschien solliciteer ik wel."

De nasleep van een breukToen ik een paar maanden later iets van Jenn hoorde, hoorde ik hoe het na onze sessie was afgelopen. Patrick en Andrea waren kort daarna officieel op Facebook gegaan, maar na een paar idyllische selfies tijdens het picknicken was het uit. Jenn had het manuscript van haar boek af en had een veelbelovende agent gevonden om haar bij uitgevers te vertegenwoordigen. Wat de verhuizing betreft, ging de positie in Pennsylvania naar iemand anders, maar de sollicitatiecommissie verwees haar naar een vacature in North Carolina die haar uiteindelijk een baan aanbood - en een verhuizing waarvoor alle onkosten betaald werden. Jenn was nog een beetje duizelig van de schokkende breuk, maar het leven veranderde snel en ten goede. Het voelde als de lente, schreef ze.

Breakups doen altijd pijn, zelfs als we weten dat het het beste is. Maar als we overrompeld worden, kan een afwijzing ons ook een verward gevoel geven, alsof het allemaal een enorme vergissing is. Een van de grootste troeven van de Tarot is haar vermogen om schijnbaar catastrofale levensgebeurtenissen in perspectief te plaatsen, en een consultatie na een relatiebreuk kan de subtiele krachten verduidelijken die leiden tot de ondergang van een gekoesterde relatie. In sommige gevallen kan een reading schokkende details onthullen die, hoewel ze verontrustend zijn om te leren, uiteindelijk de gebroken harten bevrijden van de vraag waar ze fout zijn gegaan.

Als je worstelt met voorbij liefdesverdriet, Adviseurs bij KEEN.com kunnen u helpen verder te gaan met Tarot lezingen en meer.