Opzoek naar spirituele verlichting?

Het kiezen van een spiritueel pad

De meeste mensen voelen zich op de een of andere manier verbonden met het hiernamaals, waardoor de behoefte ontstaat om dit gevoel te uiten. Voor sommigen is het gemakkelijk om je spirituele kant te vinden, terwijl het voor anderen een levenslange zoektocht is.

Het eerste wat je kunt onderzoeken is wat spiritualiteit voor jou betekent als onderdeel van je leven. Is het iets dat je terloops doet op gespannen momenten of waarover je nadenkt in een ontspannen gemoedstoestand? Is het iets dat u met een paar uur per week toewijding zou omarmen als u de juiste plek en mensen zou vinden om mee om te gaan?

Levels of Commitment

Welke van de twee past het beste bij u:

  • Casual Ik hou van een goed gesprek over wat de zin van het leven zou kunnen zijn en wil graag weten wat de ideeën van andere mensen zijn over wat het universum inhoudt buiten wat ik met mijn vijf zintuigen kan ervaren. Maar ik wil niet dat iemand me vertelt wat ik moet doen en als ik me zou verplichten om naar een kerkdienst te gaan en er komt iets anders tussen waarbij mijn vrienden of familie betrokken zijn, dan zou ik mijn plannen voor verlichting annuleren om in het hier en nu te leven.

  • Geïnteresseerd Ik ben op zoek naar iets dat antwoord geeft op een aantal van mijn vragen over het hebben van een doel in het leven. Als die vragen ooit beantwoord zouden worden op een manier die de mogelijkheden opent, zou ik me zeker inzetten om meer te leren op dat pad. Een paar uur per week studie, vooral als andere mensen met dezelfde waarden die dezelfde doelen nastreven, zou het een opwindende manier zijn om betekenis aan mijn leven toe te voegen. Ik zou ook aarzelen om radicale veranderingen in mijn leven aan te brengen of al mijn vrije tijd te besteden. Ik kan een donatie aan een goed doel overwegen, maar er zijn grenzen aan wat van één persoon mag worden verwacht.

  • Geëngageerd Ik ben opgelucht dat ik de weg heb gevonden. Zoveel mensen zijn verward, eenzaam en verloren. De chaos van de wereld werd me echter uitgelegd op een manier die zo logisch was dat ik onmiddellijk vrede voelde. In mijn dagelijks leven moet mijn spirituele kant verweven zijn met deze wereld. Mijn sociaal leven draait om de mensen die ook de waarheid hebben aanvaard die ik ben gaan aanvaarden. Er zijn bepaalde speciale dagen die gemarkeerd moeten worden door het uitvoeren van rituelen die in de overlevering van mijn geloof zijn voorgeschreven. Ik begrijp dat mijn verbintenis een regelmatige financiële donatie vereist. Het is het minste wat ik kan doen in ruil voor alle vrede die deze spirituele verlichting mij heeft gebracht.

  • Vertuigd Het is niet genoeg om te geloven en te studeren. Ik moest mijn wereld achter me laten, want het spirituele pad dat ik ben gegaan, was een transformatie van wie ik was. Mijn oude leven is weg en ik heb elk deel van mijn wezen gewijd aan het in praktijk brengen van mijn geloof. Ik leef samen met andere mensen die net zo toegewijd zijn aan dit spirituele geloof. Mijn doel is het woord te verspreiden, zodat anderen gered kunnen worden. Al mijn relaties zijn gebaseerd op deze overtuigingen en gestelde doelen. Materiële zaken zoals geld zijn alleen nuttig als ze het doel dienen om de hele mensheid te verlichten om dit specifieke spirituele pad te volgen.

Inherente waarden

Er zijn veel specifieke religies, maar het spirituele pad dat voor jou geschikt is, weerspiegelt wat jij nodig hebt om compleet te zijn. Verschillende mensen hebben verschillende behoeften die hun keuzes beïnvloeden. Welke van deze klinkt het meest als jou?

  • Culturele connectie Ik ben opgegroeid in mijn geloof en had veel herinneringen aan het samen met mijn familie aanbidden. Als jongvolwassene dwaalde ik een beetje af en twijfelde ik aan mijn geloof, maar ik keerde terug omdat het mij grote troost bood en alle antwoorden die ik zocht al als kind voor mij waren beantwoord.

  • De zoeker Ik wilde mijn spirituele dorst lessen en ontdekte dat mijn nieuwsgierigheid naar wat er achter een bepaald geloof zat, mij dreef. Het is moeilijk om bij een bepaald geloof te blijven als ik de kernboodschappen die het te bieden heeft heb begrepen. Ik integreer wat ik leer en volg mijn hart bij nieuwe bezigheden. En toch, wanneer ik een studie begin te volgen over een nieuwe manier om naar het hiernamaals te kijken, voel ik me niet ontrouw aan een van de vorige spirituele paden waarop je me in het verleden hebt aangetroffen.

  • Bouwen aan grenzen Mijn geloofssysteem is gebaseerd op het bereiken van de spirituele vrede die alleen komen door mijn ego te onderwerpen aan een manier van gedrag. Ik ben verantwoording verschuldigd aan de regels en leringen van mijn geloof. Er zijn bepaalde dingen in het leven waar andere geloofsovertuigingen misschien geen probleem mee hebben, maar ik zal daar nooit toe overgaan omdat ik door me van sommige aardse geneugten in het leven te onthouden, dichter bij de ware betekenis van mijn begrip van het goddelijke kom.

  • Gemeenschap Spiritualiteit is voor mij in de eerste plaats het behoren tot iets dat groter is dan ikzelf. Het zien van dezelfde groep mensen en deel uitmaken van hun uitgebreide familie versterkt het deel uitmaken van een universele familie die verder gaat dan ons materiële bestaan. Ik zou een cursus kunnen volgen of lid kunnen worden van een club, maar onze congregatie heeft een geweldig sociaal netwerk en er zijn genoeg activiteiten om me te vermaken en bezig te houden.

  • Gezinsverheffing Mijn behoefte aan spirituele groei vereist dat ik uitdiep wie ik ben en hoe dat zich verhoudt tot mijn omgeving. Meditatie en gebed stellen me in staat om contact te maken met het universum zonder me vast te leggen op een ideologie. Inzicht in de grondbeginselen van de astrologie stelt me in staat om te zien hoe mijn persoonlijkheid op het universum reageert en om met tijden van planetaire spanning om te gaan. Kennis van de Tarot geeft me de mogelijkheid om mijn rol te beschrijven in de voortdurende verandering die het universum bepaalt en om de lotsbestemmingen te accepteren die ik niet kan veranderen.

Begrijp uw niveau van toewijding en uw spirituele streven als een weerspiegeling van uw waarden. Als je eenmaal jezelf kent en weet hoe ver je wilt gaan, zal het volgen van een spiritueel pad gemakkelijker zijn omdat je een duidelijker doel hebt als je het pad kiest dat past bij onze behoeften die verder reiken dan de materiële wereld.

Gerelateerde artikelen