Wilt u met een medium of paragnost praten?

Eenvoudige rituelen voor het creëren van een winterzonnewende viering

Het licht wordt minder, en we voelen allemaal de aantrekkingskracht van de winterse duisternis die ons naar binnen, naar onze huizen, roept. Op het noordelijk halfrond maakt de zon een steeds kortere reis, en er is een natuurlijk gevoel van zowel anticipatie op een nieuw begin als gemengde gevoelens van melancholie en tevredenheid als het jaar ten einde loopt.

Veel cliënten bellen in deze tijd van het jaar en vragen om hulp bij het vinden van betekenis in een seizoen dat te druk is geworden en vol met verplichtingen zit. Hoewel ze nog steeds de traditionele feestdagen met familie vieren, willen ze een nieuw ritueel dat aansluit bij hun verlangen naar groei, inspiratie en eenvoudige genoegens.

De rituelen die ik mijn cliënten help creëren, vinden hun oorsprong in oude tradities, hoewel we er een moderne draai aan kunnen geven. De Winterzonnewende wordt al duizenden jaren vereerd als een waarneembaar astronomisch fenomeen. Ik vier de winterzonnewende graag als een tijd van dankbaarheid, loslaten en een gelegenheid om goede voornemens of affirmaties te maken voor het komende jaar.

Het oude loslaten

Een gezinsvriendelijk en eenvoudig ritueel om de duisternis te verlichten en oude patronen los te laten, is het verbranden van een Yule Log, een traditie die gebaseerd is op oude Europese rituelen. Een stuk goed gedroogd eikenhout is gebruikelijk en stond in de Keltische traditie symbool voor de Eikenkoning, die op zijn beurt het wassende zonnejaar vertegenwoordigde.

Het houtblok wordt verbrand om de terugkeer van de zon aan te moedigen. Het houtblok kan worden versierd met hulst - symbool voor het afnemende zonnejaar - en kan worden ingekerfd met symbolen van wat je zou willen loslaten. Een makkelijkere methode is om groen bouwpapier in de vorm van bladeren te knippen en daarop te schrijven welke zaken of patronen van het afgelopen jaar je wilt loslaten. Vervolgens plak je ieders blaadjes op het houtblok en brandt het in een open haard, houtkachel of vuurkorf.

Je kunt het ritueel creëren dat voor jou het beste voelt, nadat de boomstam is aangestoken. In mijn familie mediteren we ongeveer tien minuten bij het vuur, waarna we glühwein en wijn ronddelen om te toosten op het loslaten van het oude en de komst van het nieuwe. We zingen kerstliederen en genieten over het algemeen van het samenzijn, in het vertrouwen op de magie van de nacht en de kracht van de zon om terug te keren. We hebben ook een eenvoudig feestmaal met stoofpot of soep uit de slowcooker, vers brood en cake (we houden van gember-appel).

Sommige cliënten kiezen ervoor om in deze tijd contact te maken met spirit guides of spirit animals, en daar hebben we meditaties voor gemaakt. Anderen vieren het liever alleen en verbranden een kleiner stuk hout in een ketel of zelfs een barbecue als ze geen open haard hebben. Mijn cliënten die van het buitenleven houden hebben de Winterzonnewende gevierd tijdens het kamperen of hebben vuurkorven in hun achtertuin hebben gemaakt. Aan u de keus!

Als je geen eikenhout hebt, is ander hout ook goed. Als je geen plek hebt om hout te branden, kun je in plaats daarvan kaarsen branden met een eenvoudige houten kaarsenhouder. Intentie, niet perfectie, is wat rituelen krachtig en effectief maakt.

Verbinden met het Licht

Een ander ritueel voor de vooravond van de Winterzonnewende houdt in dat je je concentreert op het terugkerende Licht en je verbindt met de engel Gabriël. Gabriel is een boodschapper van de goddelijke rijken die wijsheid van het hogere zelf kan onthullen, het doel van je ziel, en je kan helpen je eigen lot te begrijpen.

Dit eenvoudige ritueel kun je het beste alleen doen op een plek waar je je kunt concentreren, hoewel ik sommigen ken die het in kleine groepjes van drie of vier doen. Begin met het maken van een altaar met een kaars als middelpunt. Je kunt er groen, bloemen, kristallen, wat je maar wilt in verwerken. Ik gebruik ook graag Tarotkaarten die staan voor kwaliteiten die ik wil belichamen, zoals als Kracht of de hogepriesteres. Je kunt zachte, sacrale muziek op de achtergrond spelen of een raam openzetten als het warm genoeg is. Dit is jouw ritueel, dus vertrouw op je intuïtie om de juiste keuze voor jou te maken.

Volgende, schrijf een bericht aan Gabriel waarin u hem vertelt wat waar je het komende jaar begeleiding bij zou willen; denk aan gebieden in je leven waar je meer licht wilt brengen. Zet dat op het altaar, en steek je kaars aan. Richt nu je blik zachtjes op de kaarsvlam, misschien sluit je je ogen halverwege. Breng vele momenten door met het observeren van je ademhaling en de vlam. Zit losjes met je gedachten - gedachten zullen komen en gaan - laat ze gaan.

Wanneer je voelt dat je er klaar voor bent, sluit dan je ogen en neem het beeld van de vlam in je geest op. Vraag de engel Gabriël om naar u toe te komen. Blijf bij het licht zitten en laat het steeds groter worden. Dit zal op natuurlijke wijze gebeuren. Misschien ziet u het of misschien niet, maar weet gewoon dat het licht groeit.

Na enkele ogenblikken zult u een wezen of aanwezigheid in het licht voelen. Verwelkom Gabriel en dank hem voor zijn komst. Laat zijn licht en liefde u omringen en open uw hart met dankbaarheid en liefde. Vertel hem eenvoudig waar u hulp bij nodig hebt - u kunt kort van uw papier lezen als u dat nodig hebt. Vraag hem vriendelijk je begeleiding te brengen, en bedank hem nogmaals. Zit een tijdje in het licht, en wanneer het begint te verdwijnen, laat je bewustzijn dan langzaam terugkeren naar de kamer. Open uw ogen, en wanneer u voelt dat u er klaar voor bent, dooft u zachtjes uw kaars. Herhaal deze ceremonie de volgende twee dagen terwijl de zon op haar laagste punt aan de hemel staat. Op de laatste dag laat je de kaars opbranden tot niets als je dat veilig kunt en brand je papier met je verzoeken. Als de dagen nu langer worden, weet dan dat er wijsheid zal komen voor je door.

In oude culturen creëerden priesters en priesteressen deze rituelen vaak en voerden ze uit namens de stam. Tegenwoordig is iedereen in staat een ritueel te creëren en er betekenis aan te geven. Een helderziende of spiritueel adviseur kan je helpen als je je verlegen voelt of niet weet hoe je dit moet doen. Ik help mijn cliënten graag om zich opnieuw te verbinden met de feestdagen en om een beetje ruimte en eenvoud te creëren tussen de drukte.

Wil je deze feestdagen hulp bij het aanboren van oude wijsheid en rituelen? De adviseurs van Keen staan klaar om je te helpen. Waarom bel je niet vandaag?