Wilt u met een medium of paragnost praten?

Een gids voor het reinigen van je chakra's

Als het reinigen van je chakra's nog geen deel uitmaakt van je spirituele zelfzorg routine, dan zou het dat wel moeten zijn. Men gelooft dat onze chakra's het fysieke lichaam van energie voorzien en zo het fysieke, emotionele en mentale welzijn beïnvloeden. Wanneer de chakra's in balans zijn, is de gezondheid van je lichaam en geest dat ook. Chakra betekent letterlijk "wiel" in het Sanskriet, dus denk aan chakra's als de katalysatoren (of wielen) van vrij stromende positieve energie.

Echter, levenservaringen - vooral negatieve - kunnen zelfverdedigingsmechanismen in één chakra of meerdere chakra's opwekken, afhankelijk van de omstandigheid. Enkele voorbeelden van waarom chakra's geblokkeerd raken, zijn lichamelijke en geestelijke ziekten, verslaving, stress, de hele dag achter een bureau zitten, slechte slaap- en/of gezondheidsgewoonten, rouw en zelfs karma. Dit leidt tot de onderdrukking van energie die door de chakra's stroomt en die als "geblokkeerd" of "gesloten" kan worden omschreven.

Dus, wat is chakra reiniging? Deze oefening, ook wel chakra-healing genoemd, helpt om de energiestroom in het hele lichaam, of in specifieke delen - chakra's - weer in balans te brengen. Natuurlijk, voor alle duidelijkheid, als je een blokkade hebt door een fysiek element zoals een tumor, zal chakra reiniging alleen de situatie niet genezen. Het is alleen bedoeld als een hulpmiddel om dergelijke ziekten te ondersteunen - vooral op emotioneel en mentaal gebied.

Hier leest u wat u moet weten over het identificeren van blokkades in de verschillende delen van je lichaam, zodat je ze op de juiste manier kunt reinigen. Er zijn algemene reinigingsrituelen die je kunt uitvoeren, maar ook specifieke rituelen die gericht zijn op een bepaald chakra - we hebben beide voor je op een rijtje gezet.

Tekens van een geblokkeerde chakra

Als je je "niet lekker" voelt, neem die gedachten en emoties dan serieus - vooral als je meer ervaart dan alleen een slechte dag. Hier zijn de blokkade tekenen voor elk van de . En P.S.: Elk chakra is gekoppeld aan een specifiek chakra dat bekend staat als je kracht chakra - bezit het.

1e (Wortelchakra - Muladhara)

De wortelchakra symboliseert uw fundering (aka uw wortels.) Als het blokkeert, zult u het gevoel hebben dat u op wankele grond staat en dat alles en iedereen een bedreiging lijkt. Waar je het zult voelen: Basis van de ruggengraat in de buurt van het staartbeen.

2e (Heiligbeenchakra - Svadhisthana)

Het heiligbeenchakra helpt ons onze emoties te relateren aan die van anderen. Een onevenwichtigheid kan betekenen dat u een gebrek aan controle voelt, vooral in gebieden van een . Waar je het zult voelen: Onderbuik, ongeveer twee centimeter onder de navel.

3e (Zonnevlechtchakra Manipura)

De zonnevlechtchakra heeft alles te maken met zelfvertrouwen. Een blokkade kan je het gevoel geven dat je een overweldigend gevoel van zelftwijfel en schaamte hebt. Waar je het zult voelen: Bovenbuik in de buurt van de maag.

4e (hartchakra Anahata)

De hartchakra is de brug tussen spiritualiteit en materialisme. Als het geblokkeerd is, kan het moeilijk zijn om je open te stellen voor anderen - er kan ook egoïsme in het spel zijn. Waar je het zult voelen: Recht boven je hart in het midden van je borstkas.

5e (Keelchakra Vishuddha)

De keelchakra helpt de hartchakra in die zin dat hij je vermogen om met anderen te communiceren controleert, wat je op zijn beurt persoonlijke macht geeft over je eigen stem. Je kunt je voorstellen dat als deze chakra geblokkeerd is, het lijkt alsof je niet het gevoel hebt dat je kunt zeggen wat er in je hoofd en hart omgaat. Waar je het zult voelen: In de keel, natuurlijk.

6e (Derde-oog chakra Ajna)

De derde-oog chakra is verbonden met je vermogen om de "grote" dingen te zien. maar als het geblokkeerd is, is het moeilijk om contact te maken met je intuïtie; dit belemmert je besluitvaardigheid enorm. Waar je het zult voelen: Voorhoofd tussen de ogen.

7e (Kroonchakra Sahasrara)

Zoals de naam al zegt, is de kruinchakra het hoogste chakra dat je verbinding met spiritualiteit vertegenwoordigt. Je weet echter dat het gereinigd moet worden als je gevoelens van emotionele onrust ervaart, je niet verbonden voelt (met mensen en dingen) en geïsoleerd bent. Waar je het voelt: De bovenkant van je hoofd.

Algemene chakra reinigingstechnieken

Er is niets mis met een algemene chakra reiniging om je te helpen weer op het juiste spoor te komen. Het is ook een goede oplossing om te reinigen als je het moeilijk vindt om vast te stellen waar je onevenwichtigheden vandaan komen.

Chakra Reinigend Badritueel

Een bad nemen met essentiële oliën, kruiden en trillingsedelstenen kan je helpen je chakra's in balans te brengen en daarbij ook nog huidverzorgende voordelen te scoren. Voor de beste resultaten trakteer je jezelf minstens een keer per week op een badritueel.

 • Voordat je begint, neem je even de tijd om je op elk van je chakra's te concentreren. Concentreer u en probeer af te stemmen op welke chakra('s) u uit balans brengt. Leer jezelf de basisbeginselen van essentiële oliën, edelstenen en kruiden (waarover hieronder meer), aangezien elk chakra correspondeert met een specifieke chakra.
 • Als je op basis van je huidige behoeften de juiste hulpmiddelen voor je bad hebt bepaald, voeg je ze toe aan je stromende badwater. Als je geen fan bent van kruiden die in je water drijven, doe ze dan in een klein moslimzakje met een knoopje - hetzelfde kan worden gedaan met edelstenen als ze aan de kleinere kant zijn.
 • Voeg een kopje Epsomzout toe om pijnlijke spieren en gewrichten te verzachten, ontspanning te bevorderen en te helpen bij het reinigingsproces.
 • Creëer een aangename sfeer met kaarsen, wierook, een kopje kruidenthee (of een detoxsapje) en rustgevende muziek.
 • Voeg ongeveer 10 tot 12 druppels essentiële oliën toe; meng met je hand.
 • Doe het minimaal tien minuten, maar blijf zo lang als je wilt!

Kristallen

Kristallen belichamen enkele van de hoogste trillingsfrequenties op aarde, dus het is geen verrassing dat ze de trilling van onze chakra's kunnen verhogen, ze kunnen reinigen en ze kunnen aanzetten om optimaal te functioneren.

Zoek een rustige plek in huis waar u niet wordt afgeleid en waar u kunt reinigen met kristallen. Dim de lichten, verstuif wat essentiële oliën en zet wat rustgevende muziek op. Zorg ervoor dat u zich op uw gemak voelt - dit geldt ook voor de temperatuur van de kamer. Ga liggen en plaats de juiste kristallen op de chakra(s) die u wilt deblokkeren. Adem diep in en uit gedurende de hele sessie - het kan zo lang of zo kort als u zelf wilt, maar streef naar ten minste tien minuten. Hier is een gids met een aantal voorbeelden van kristallen voor elk chakra, en de juiste plaatsing.

 • Basischakra: rode jaspis of zwarte toermalijn, tussen de binnenkant van je dijen
 • Sacraalchakra: citrien of carneool, tussen je heupbeenderen in de buurt van je voortplantingsorganen
 • Zolaire Plexuschakra: citrien of gele jaspis, tussen je onderste ribben en navel
 • Hartchakra:roze kwarts of groene aventurijn, direct in het midden van je borstkas - niet op je eigenlijke hart
 • Throat Chakra: turkoois of angeliet, bij je keel of ernaast op de grond als je evenwicht een probleem is
 • Derde oogchakra: sodaliet of lapis lazuli, tussen je wenkbrauwen
 • Kroonchakra: heldere kwarts of amethist, recht boven je hoofd op de grond

Meditatie

Meditatie is een persoonlijke oefening die je kan helpen om jezelf beter te leren begrijpen - bonuspunten voor meer helderheid en verbeterde spijsvertering en slaapgewoonten. Als meditatie nieuw voor je is, kan het in het begin wat moeilijk zijn om je te concentreren. Als je echt moeite hebt, begin dan met het gebruik van geleide meditaties, zoals die van Headspace, de Mindfulness-app, en Kalmte.

 • Zorg voor een rustige omgeving zonder afleiding. Creëer, zoals bij alle soorten reiniging, een ontspannen sfeer met kaarsen, aromatherapie, zachte muziek, sfeerverlichting, enzovoort.
 • Zit op de grond in kleermakerszit - gebruik een kussen als dat comfortabeler is. Ga rechtop zitten, maar belast uw ruggengraat niet. Laat uw handen op natuurlijke wijze op uw knieën vallen.
 • Houd uw ademhaling diep en gelijkmatig, en visualiseer elk chakra, van de wortel tot de kruin. Stel u voor dat er energie in en uit elk chakra stroomt. Vergeet niet de kleur van elk chakra in je visualisatie te verwerken (meer daarover hieronder)
 • Focus je op elk chakra totdat je echt levendige energie door het chakra ziet stromen. Dit kan enkele minuten duren, dus overhaast het proces niet. Het doel is om een duidelijk mentaal beeld te krijgen van alleen maar heilzame energie die door je lichaam stroomt.

Meer specifieke chakra reinigingstechnieken

Als je moeite hebt om te bepalen welke chakra's gereinigd moeten worden, kun je overwegen om met een helderziende te praten voordat je een (of meer) van deze reinigingstechnieken gebruikt, zodat je zeker weet dat je de juiste gebieden behandelt. Onthoud dat je deze tips kunt gebruiken om je te helpen met andere reinigingstechnieken zoals het eerder genoemde badritueel.

1e chakra (Wortel)

 • Reinigende techniek: De Het wortelchakra is verbonden met de aarde, dus trek je schoenen uit en maak een wandeling in de elementen, of dat nu gras, en, of zelfs aarde is.
 • Kleur: Rood
 • Essentiële oliën: Cederhout, vetiver, cyprus
 • Gedelstenen: Robijn, rode granaat, zwarte toermalijn
 • Wat te eten: Voedzame rode voedingsmiddelen zoals tomaten, bessen en bieten.
 • Meditatieklank: lam

2e chakra (sacraal)

 • Reinigende techniek:De tweede chakra wordt geassocieerd met water, dus grijp elke gelegenheid aan om in water te zwemmen of te waden - vooral in natuurlijke bronnen. Badrituelen kunnen bijzonder nuttig zijn voor wie het sacrale chakra wil reinigen.
 • Kleur: Sinaasappel
 • Essentiële oliën: Jasmijn, ylang ylang
 • Gedelstenen: Oranje carneool, aragoniet, oranje calciet
 • Wat te eten: Voedzame oranje voedingsmiddelen zoals wortels, meloenen en sinaasappels.
 • Meditatieklank: Vam

3e chakra (zonnevlecht)

 • Reinigende techniek:De derde chakra wordt geassocieerd met het element vuur, dus plaats jezelf bij een knapperend haardvuur of vreugdevuur - zelfs een flinke dosis vitamine D kan helpen.
 • Kleur: Geel
 • Gedelstenen: pyriet, citrien, tijgeroog
 • Essentiële oliën: geranium, gember, helichrysum
 • Wat te eten: Voedzame gele voedingsmiddelen zoals ananas, bananen, kurkuma, gember en maïs.
 • Meditatieklank: Ram

4e chakra (hart)

 • Reinigende techniek: Aangezien het hartchakra wordt geassocieerd met lucht, zijn diepe ademhalingstechnieken en tijd doorbrengen in de buitenlucht heilzame reinigingstechnieken.
 • Kleuren: Roze, groen
 • Essentiële oliën: Roos, melisse
 • Gedelstenen: Jade, rozenkwarts, kunziet
 • Wat te eten: Voedzame groene voeding zoals avocado, bladgroenten (denk aan spinazie en boerenkool), en broccoli.
 • Meditatiegeluid: Yum

5e chakra (keel)

 • Reinigende techniek: De keelchakra wordt geassocieerd met ether (vergelijkbaar met geest), dus in een open ruimte onder een heldere hemel zitten is een fantastische manier om deze energie op de juiste manier te laten stromen.
 • Kleur: Blauw
 • Essentiële oliën: Geranium, lavendel
 • Gedelstenen: Aquamarijn, turkoois, blauwe calciet
 • Wat te eten: Voedzame blauwe voedingsmiddelen zoals kelp, bosbessen, draak vruchten, en aalbessen
 • Meditatieklank: Ham

6e chakra (derde oog)

 • Reinigende techniek: Geassocieerd met licht, reinig je dit chakra door tijd buiten door te brengen of in een kamer met veel natuurlijk zonlicht.
 • Kleur: paars
 • Essentiële oliën:Sandalhout, scharlei
 • Gedelstenen: Lapis lazuli,maansteen, sodaliet,
 • Wat te eten: Voedzame voedingsmiddelen zoals bramen, paarse boerenkool, en druiven.
 • Meditatieklank: Sham

7e chakra (kruinchakra)

 • Reinigende techniek:De kruinchakra belichaamt alle elementen, dus de beste manier om deze te deblokkeren is door te mediteren, te zingen of te bidden.
 • Kleur: Violet
 • Essentiële oliën: frankincense, blauwe kamille
 • Gedelstenen: sugiliet, amethist, lepidoliet
 • Wat te eten: Het kruinchakra wordt niet gevoed met voedsel, dus vertrouw op andere reinigingspraktijken.
 • Meditatie geluid: Om