Wilt u met een medium of paragnost praten?

De wortel chakra: balanceren, spiritueel genezen, en geaard zijn

De Eerste Chakra

De Wortelchakra dankt zijn naam aan het feit dat het de laagste van de zeven chakra's is, aangezien het zich aan de basis van de ruggengraat bevindt, en het is een vrouwelijke energie vanwege zijn ontvankelijke aard voor de invloeden die het diepst op een individu inwerken. In het Sanskriet bekend als Muladhara, wordt deze Chakra geassocieerd met het element aarde omdat zijn gestalte is ingebakken in stabiliteit (of een gebrek daaraan) en wordt geassocieerd met de Kundalini. Deze Wortelchakra wordt geassocieerd met de skeletstructuur, evenals de wervelkolom en de benen en voeten van een individu. Bij het visualiseren van de ladder, kan dit Chakra gezien worden als de eerste sport, maar kan ook gevisualiseerd worden als het frame van de ladder. Zoals algemeen bekend, dicteert deze chakra onze "vecht of vlucht" reactie en is waarschijnlijk de belangrijkste chakra, want als deze niet uitgelijnd en in balans is, kan geen van de andere chakra's goed in balans zijn.

De wortelchakra wordt geassocieerd met iemands comfortzone. Hoe groter de comfortzone, hoe belastender de wortelchakra kan zijn. De dingen die we willen en waar we naar verlangen liggen buiten onze comfortzone en als er een belemmering is om buiten deze zelfopgelegde kamer te stappen, kan er stagnatie ontstaan en wordt het steeds uitdagender om buiten de comfortzone te treden. Niemand vindt het prettig om oncomfortabel te zijn, maar met oefening komt alles goed, van spreken in het openbaar tot onnozel dansen, kan dat extra speciale deel van een persoon worden. Wanneer we in staat zijn passief te zijn voor datgene wat we willen, zijn we nooit bereid de obstakels te overwinnen die ons in de weg staan; we zijn in staat een grotere strijd te voeren die vaak leidt tot gemiste kansen, wat zich gemakkelijk leent voor spijt.

Het eerste chakra regelt de persoonlijke stabiliteit en kan, wanneer het uit balans is, onzekerheden vertonen die moeilijk te onderdrukken kunnen zijn. Onzekerheid is een houding die ons in staat stelt acties te ondernemen die zijn gebaseerd op angst, in plaats van op logica en rationaliteit. Gevoelens van onzekerheid en instabiliteit manifesteren zich door voortdurende bezorgdheid over financiën, gezondheid, en posities in de wereld waar geen enkel mens controle over heeft. Wanneer grote bezorgdheid wordt gevoeld en strijd dreigt, worden onzekerheden gecreëerd, die kunnen leiden tot gevoelens van hopeloosheid en paranoia, en die de houding van standvastigheid die anders zou kunnen worden gecreëerd, kunnen ontwortelen. Je zorgen maken of mensen boos of overstuur op je zijn, terwijl er niets aan de hand is, is een goede indicatie voor onzekerheid, en zou heel goed kunnen betekenen dat het Wortelchakra uit balans is.

Breng het leven tot leven dat je verdient met de begeleiding van een helderziende reading. Bel of chat vandaag nog! Angst, onzekerheid en twijfel zijn er in overvloed in de wereld; maar als je de kenmerken van angst begrijpt, je realiseert dat het leven zelf onzeker is, en als je ongeldige twijfel ziet in zichzelf, kan helpen om deze posities te overwinnen. Het nemen van beslissingen uit irrationele angst, in tegenstelling tot het besturen van je leven via logica, kan uitdagingen creëren die zo vaak vooruitgang in de weg kunnen staan. Bijvoorbeeld, angst om het huis te verlaten, in het vliegtuig te stappen en naar een zakenbijeenkomst aan de andere kant van het land te gaan, en daarom te besluiten de reis helemaal af te zeggen en het risico te lopen je baan te verliezen, is een voorbeeld van een irrationele angst. Door te plannen voor het beste en zich voor te bereiden op het ergste, kan men een beter evenwicht vinden, waardoor een sterkere stand van standvastigheid kan ontstaan. Nerveus zijn voor hoe de vergadering zal verlopen, of het vliegtuig wel op tijd zal vertrekken, en zich zorgen maken over hoe je de deur uitgaat met alle koffers gepakt, is een ander soort angst. Dit creëert een positie van planning en zorgvuldigheid die stabiliteit kan opleveren wanneer er actie wordt ondernomen. U kunt een checklist maken van de dagen waarop u weg zult zijn en alles wat u moet inpakken in detail beschrijven. Dit is waar je zorgen kunt overwinnen met logische posities. Onlogische angsten kunnen een grotere uitdaging vormen, maar de erkenning ervan is een prachtige eerste stap in het overwinnen van angst, onzekerheid en twijfel.

Herkenning van de dingen waarmee iemand zich associeert en die irrationele angst oproepen, kan helpen om te beseffen wat er moet gebeuren. Dit kan je helpen te begrijpen hoe je de onbalans die in het Wortelchakra is ontstaan, kunt herstellen. Als u veel nieuws consumeert en een hopeloos gevoel begint te krijgen gevoel als gevolg van wat je ziet, dan is dit iets dat een negatieve invloed kan hebben op de Wortel Chakra. Zelfs zoiets simpels als een politiek debat kan bij sommige mensen stress opwekken, en daardoor een onlogische angst veroorzaken, vanwege het "argument" van twee kanten. Het is veel moeilijker om een kant te kiezen van het argument dat men waarneemt wanneer de Wortelchakra niet in balans is; dit kan iets creëren dat destructiever is, net als de statische aard van de herinnering dat mensen ruzie maakten over een kwestie, in tegenstelling tot het hebben van de grotere zekerheid om de kwestie te onderzoeken om te begrijpen welke kant van het argument het meest geschikt lijkt.

Het is veilig om te zeggen dat wanneer we persoonlijk onzeker zijn, het moeilijk is om een goede greep te houden op onze financiële stabiliteit. Voor sommigen is de angst om de controle over hun financiën te verliezen ook een belemmerende factor voor het voelen van balans in het Wortelchakra. Wanneer financiële instabiliteit een factor is, creëert dit stress, omdat men probeert genoeg geld te hebben voor basisbehoeften, zoals huisvesting, voedsel en maandelijkse rekeningen. Wanneer iemands financiën in een neerwaartse spiraal terechtkomen, creëert dat frustratie, onrust en vermoeidheid. Dit zijn producten van de algemene stress die de emotionele stabiliteit overwint die anders gemakkelijker te ijken zou zijn. Wanneer deze instabiliteit aanwezig is, wordt het moeilijk om zich op andere zaken te concentreren, zoals persoonlijke relaties, vrienden, familie, enzovoort, vooral wanneer deze instabiliteit binnenskamers wordt gehouden. zijn open kunnen staan voor en kunnen praten over uitdagingen op financieel gebied kan helpen bij het vormen van een gevoel van evaluatie. Het hebben van een goed steunsysteem, of dit nu voortkomt uit familie, een partner of collega's, is iets wat mensen van nature nodig hebben. Andere mensen kunnen ons helpen om ons veilig te voelen en kunnen zelfs oplossingen bieden voor problemen waar anders niet goed over nagedacht kon worden, omdat angst in de weg stond.

Is mijn Wortelchakra in balans?

Een simpele vraag kan zorgen voor een beter begrip van problemen die zich voordoen in de Wortelchakra, wat de deur gemakkelijker kan openen naar een beter begrip van hoe de Wortelchakra in balans kan worden gebracht en geheeld kan worden. Ben ik geaard? Geaard zijn betekent dat je je veilig en zeker voelt, en dat je veranderingen aankunt zonder intense angst of druk. Dit is de belangrijkste positie die een mens kan bereiken, want zonder geaard te zijn kan alles, van armoede tot rijkdom, drastisch beïnvloed worden. Niet geaard zijn kan betekenen dat je je niet veilig voelt in je eigen huis en kan dicteren hoe je omgaat met verschillende situaties in je leven. Een doordachte houding aannemen om dergelijke verbeteringen tot stand te brengen vereist dat je volledig en volkomen eerlijk bent tegenover jezelf, wat voor velen een uitdaging kan blijken te zijn. Opzettelijke oneerlijkheid, vooral tegenover jezelf, kan een teken zijn dat het Wortelchakra uit balans is. Natuurlijk is dit verre van een eenvoudige ja of nee vraag, maar het gaat erom eenvoudig te herkennen of verdere

14 vragen die u zichzelf moet stellen:

1. Hebt u alles wat u nodig hebt om comfortabel te leven?

2. Bent u financieel stabiel?

3. Bent u tevreden met uw baan?

4. Hebt u het gevoel dat u de juiste carrière voor uzelf hebt gekozen?

5. Heeft u moeite met het nemen van dagelijkse beslissingen?

6. Zijn uw moraal, ethiek en waarden sterk?

7. Voelt u zich prettig in uw huidige woonsituatie?

8. Voelt u zich verbonden met uw omgeving?

9. Hebt u een sterk en bevredigend steunsysteem in u opgenomen?

10. Hebt u een sterk en bevredigend steunsysteem in de vorm van collega's, vrienden, een echtgeno(o)t(e), kinderen of andere familie?

11. Als u niet in de buurt van familie woont (vooral diegenen die u het meest geaard laten voelen), hebt u dan het gevoel dat uw wortels sterk genoeg zijn om u geaard te blijven voelen terwijl u weg bent?

12. Hebt u het gevoel dat u overal kunt wonen waar u belangstelling voor zou kunnen hebben?

13. Hebt u een dreigende angst voor de dood, voor stabiliteit en zekerheid, of een angst om iemand van wie u houdt te verliezen (als er geen teken is dat hij of zij deze wereld snel zal verlaten)?

14. Hebt u het gevoel dat u een goede bron van verandering bent, wanneer het tijd is om een andere richting in te slaan (op het gebied van spiritualiteit, financiën, liefde, carrière en gezondheid)?

Als u op een van de vorige vragen "nee" hebt geantwoord, is het heel belangrijk dat je jezelf toestaat stappen te ondernemen om deze posities recht te zetten, zodat je geaard kunt worden in elke stap van je leven en in de volgende zes Chakra's in balans kunt komen. Een onevenwichtige Chakra kan worden geheeld als duidelijk wordt begrepen hoe dergelijke verbeteringen moeten worden doorgevoerd. Raadpleeg een arts of zorgverlener voordat u veranderingen aanbrengt in uw dieet, lichaamsbeweging en/of andere schema's.

Interesseerd in een gesprek met een helderziende? Klik hier!

7 Stappen om het Wortelchakra in balans te brengen

Stap één: Aard jezelf in je omgeving

In dit artikel is veel gesproken over het belang van geaard zijn. Dit is de belangrijkste positie wanneer je te maken hebt met de aard van chakra's. Er is meer evenwicht nodig om de chakra's te laten samenwerken met de rest van het lichaam zodat harmonie kan worden bereikt.

Stap twee: Zoek de beste manieren voor jezelf om je met de aarde te verbinden

Een wandeling maken over onverharde paden, vooral als je dat kunt doen, op zo'n manier dat het comfortabel is om je schoenen uit te trekken, kan helpen om een verbinding, al is het maar een kleine, met de aarde te creëren. Tuinieren, zaadjes planten, en ervoor zorgen dat je handen in contact komen met de aarde, zijn manieren waarop je een meer solide positie kunt vestigen. Visualiseer dat je goed verbonden bent met het element aarde en zelfs met de aarde zelf en mediteer op deze visualisatie zijn andere manieren waarop je je dicht bij de wereld kunt voelen.

Stap drie: Neem deel aan Fysieke activiteit die je niet het gevoel geeft dat je overbelast bent

Het fysieke lichaam kan cycli van stress, die zich op een meer fysiologische manier manifesteert, afronden als de Wortelchakra in balans is. Alles wat je kunt doen om je lichaam in beweging te krijgen en je hartslag te verhogen met je benen en voeten, kan enorm veel balans brengen in het Eerste Chakra. Dit kan een diepere interactie met jezelf creëren die je in staat stelt om met jezelf te wedijveren, fitness doelen voor jezelf te stellen, en dit te gebruiken als een kans om een gevoel van zelfrespect te krijgen. Wanneer je lichaam werkt aan een meer significante dispositie van gezondheid, maakt het een verbinding mogelijk met de diepe krachten van het Wortelchakra.

Stap Vier: Geef toe aan de delen van jezelf die zelfvertrouwen opbouwen

Zoveel van onze onzekerheden komen voort uit het onvermogen om op zichzelf te vertrouwen. Om dit tegen te gaan, is het heel belangrijk dat je het geloof versterkt dat je veilig en zelfverzekerd bent en dat je met vaste hand functioneert. Weten dat falen slechts een vermogen is om jezelf op een punt te brengen waarop je een nieuwe les ziet die het Universum heeft uitgespeeld, en die les te leren wanneer die voor je wordt neergelegd, is belangrijk om zelfvertrouwen te bereiken.

Stap Vijf: Ken je diepste dromen en aspiraties, zodat je doelen kunt stellen

Weten wat je hoop, dromen, verlangens en aspiraties zijn, zijn allemaal manieren waarop je jezelf vooruit kunt helpen. Dit zal je momenten van synchroniciteit geven, als je ziet dat het Universum je kan voorzien van een verdiepte mogelijkheid om jezelf te vestigen, door je te voorzien van wat je nodig hebt om die doelen te bereiken. Dit helpt bij de beslissingen die je neemt en bij het vinden van het steunsysteem dat bij je past. Het niet vaststellen van hoop en dromen kan een persoon stil laten staan. Met de juiste introspectie om dergelijke verlangens en manifestaties te creëren, zal het grotere gevestigde doel dat je wilt bereiken mogelijk worden gemaakt. Een van de grootste geschenken van het leven is zijn vermogen om ons te voorzien van wat we nodig hebben en willen. Het enige wat we hoeven te doen is vragen en dan het universum laten zien dat we in staat zijn om te werken aan het verkrijgen van dit grotere initiatief. Het wegnemen van het idee dat er een fout is gemaakt is een ander element van hoe je in staat zult zijn om een veel sterkere houding van doelgerichtheid en standvastigheid te creëren. Begrijpen dat de enige beperkingen de beperkingen zijn die je jezelf oplegt, is iets dat ook in staat is een versterkte positie van openheid te creëren om een gelukkiger levenshouding te verwerven. Zonder dit besef kunnen je beslissingen ernstig worden beïnvloed door anderen, en dit kan het gevoel van individualiteit wegnemen dat in staat is om de grotere posities te creëren die je uiteindelijk de macht zullen geven om je eigen richting te bepalen. Wees de auteur van je eigen verhaal.

Stap zes: Leef volgens feiten, niet volgens meningen

Een deel van het ontwikkelen van zelfvertrouwen wordt bepaald door het inzicht in het belang van de mening van anderen, als het om je eigen leven gaat. Wat een individu te zeggen heeft, als het gaat om de vorming van meningen, is belangrijk, omdat het een basis geeft voor hoe wij in staat zijn om een mening of informatie die niet de onze is, te gebruiken om een situatie te peilen, er waarde aan te geven. Bijvoorbeeld, omdat iemand een smaak heeft voor een bepaald merk kleding, een bepaalde muziekstijl, of omdat iemand anders van de nieuwste bestseller houdt, betekent dit niet dat wij onszelf moeten beletten van deze dingen te genieten, alleen omdat iemand anders dat niet doet. Dit kan leiden tot gemiste kansen in het leven waar plezier en genot uit voortkomen. Met de tijd, ervaring en gewaardeerde vriendschappen zal een individu leren wat zijn vrienden leuk vinden en hoe zij de wereld zien; maar leven op grond van wat anderen denken kan erg slopend zijn in het bereiken van de hoogste sporten op de ladder naar geluk.

Stap Zeven: De diepte van dankbaarheid, de hoogte van succes en de gouden regel

Dankbaarheid uitdrukken voor de momenten in je leven die je hebben gebracht waar je nu bent, en de mensen in je leven die je onderweg hebben geholpen "bedanken", kan je een stevigere positie geven om succes te boeken. Want hoe diep je dankbaarheid ook gaat, dit zal je kunnen helpen om grotere hoogten te bereiken in je prestaties. Vrienden zijn met mensen, niet om wat ze voor ons kunnen doen Het is niet alleen in monetair opzicht van belang, maar ook omdat we in staat zijn de waarde te zien die zij in ons leven inbrengen, en dat kan ons helpen een grotere dankbaarheid te bereiken. Dit is waar inzicht in hoe anderen ons zien van vitaal belang kan zijn, omdat het in staat is om een grotere mate waarin we kunnen zien de gebieden van ons eigen leven die werk nodig hebben te creëren. Reputatie kan belangrijk zijn, als het gebaseerd is op een feit, vooral als iemands mening in staat is om met ons te delen dat Persoon X alleen wil bellen als ze iets willen, of Persoon Y alleen belt als ze een ervaring te delen hebben, zonder te luisteren naar een ander verhaal van een ervaring door de persoon die Persoon Y in de eerste plaats belde. In staat zijn om "De Gouden Regel" te gebruiken en om echt de waarde van empathie te gebruiken om na te denken over hoe de persoon die Persoon Y heeft gebeld het gesprek heeft ervaren, zonder een scheef beeld, kan inzicht bieden in welke stappen Persoon Y zou moeten nemen om een betere vriend te zijn.

Wil je meer weten over je chakra's? Doe vandaag nog een helderziende reading!

Aanvullende informatie om je chakra's in balans te brengen:

Naast de posities die in de bovenstaande informatie worden genoemd, kan het volgende een geweldige bron zijn om te laten zien welke stappen je kunt nemen om meer op één lijn te komen met je diepste zelf. Luisteren naar binaurale beats, het gebruik van aromatherapie, wierook, het consumeren van voedsel dat correleert met de chakra, en het werken met chakrastenen en -kristallen zijn allemaal prachtige manieren om jezelf te openen naar een positie om de Chakra's te helen. In de tabel hieronder wordt uitgelegd hoe men de Wortelchakra's kan herkennen, spiritueel kan helen en in evenwicht brengen.

Chakra

Color & Geluidsfrequenties

Aromatherapie & wierook

Voedingsmiddelen

Chakra Stenen & Kristallen

De eerste chakra: Muladhara

Rood & Zwart met geluidsfrequenties afgestemd op de grondtoon van C

Binaurale Beats: 396 Hz

Mystiek Centrum: 126-140

Aarde-resonantie: 7.83 - 14. 1

Copal, Drakenbloed, Mirre, Patchouli, Rozemarijn, Sandelhout, Tijm

Ylang-ylang

Wortelen, Aardappelen, Radijzen, Bieten, Uien, Knoflook, Proteïnerijk Vlees, Eieren, Bonen, Pastinaken, Soja, Cashewnoten, Pindakaas, Tofu, Bonen, Regenboogsnijbiet

Rode Jaspis, Vuuropaal, Hematiet, Rhodochrosiet, Rode Agaat, Rode Aventurijn, Rode Zirkoon, Rode Toermalijn, Zwarte Onyx, Zwarte Obsidiaan, Rookkwarts

Kom volgende week langs voor Stap Twee!

Over de auteur:

Psychic Draven Grey maakt sinds april 2004 deel uit van de Keen-gemeenschap. Hij heeft sinds 2000 professioneel readings gedaan. Hij gebruikt Tarot en Astrologie in combinatie met zijn natuurlijke vermogens van helderziendheid en empathie. Hij heeft een grote liefde in het helpen van anderen hun weg te vinden naar liefde en geluk.

Klik hier om een lezing te krijgen van Helderziende Draven Grey!