Informatie nodig of uw partner of relatie?

Voorbij onbeantwoorde liefde en het vinden van echte verbindingen

Lisa was een veertigjarige cliënte die me al een tijdje zag en werkte aan problemen die nog over waren van haar scheiding. Ze was tien jaar getrouwd geweest, maar de verbintenis was nooit echt bevredigend geweest voor haar. Ze had geprobeerd online dating, set-ups van vrienden, en woonde een gescheiden singles meet-up voor een tijdje, maar heeft geen geluk het ontmoeten van iemand.

Tijdens het lezen van haar energieveld, zag ik een afbeelding van een jonge man in een voetbaluniform. Ik vertelde haar over de afbeelding.

"Betekent dit iets voor je? De kleuren zijn paars en goud. Hij heeft bruin haar, heel knap, bruine ogen."

"O mijn God," riep ze. "Het is Bailey! Wat is het nummer op zijn uniform?"

"Tweeëntwintig. Ken je hem? Was hij een vriendje, een eerste liefde misschien?"

Lisa vertelde me vervolgens over haar jarenlange verliefdheid op deze jongen, met wie ze al sinds groep twee op school zat. Ze had hem altijd al van een afstandje bewonderd. In haar ogen was Bailey de perfecte jongen en ze vertelde me dat ze in de vierde klas een gelofte had afgelegd dat ze altijd van hem zou blijven houden.

"Het is stom," zei ze. "Maar in mijn hart heb ik altijd trouw aan hem gevoeld. Zelfs toen ik getrouwd met John, zelfs na al mijn andere vriendjes... niemand kon zich ooit meten met Bailey."

Dit was natuurlijk precies haar probleem. Ze had gezworen om altijd van deze fantasieversie van haar jeugdliefde te houden, en dat had haar hele relatiegeschiedenis gekleurd.

Wat is onbeantwoorde liefde?

We hebben allemaal wel eens een verliefdheid gehad, een liefdesrelatie die zich alleen in ons hoofd afspeelt. Onze fantasieminnaar is perfect, romantisch op precies de juiste manier en we maken nooit ruzie met hem of haar. Zij zijn het scherm voor de filmprojector in ons hoofd waar we veilig al onze relatie fantasieën kunnen uitspelen. Maar als we de fantasie niet loslaten, blijft het idee ervan bij ons en wordt het geprojecteerd op al onze echte relaties.

Dit is niet alleen voorbehouden aan tieners. Ik heb talloze cliënten zoals Lisa gehad die op de een of andere manier hun eigen relatiesucces en -geluk in de weg staan vanwege een onbeantwoorde liefde. Soms raakt deze verliefdheid begraven in het onderbewustzijn, maar tikt nog steeds door als een softwareprogramma dat op de achtergrond draait. Dit was het geval met Lisa. Ze dacht niet zo vaak aan Bailey, maar de gelofte die ze als vierdejaars had afgelegd, was zo sterk dat die tientallen jaren later haar leven beïnvloedde.

Een andere cliënt, Michael, hield al vijf jaar van een vrouw in zijn kantoor. Hij gaf toe dat hij haar stalkte op Facebook en manieren verzon om bij haar in de buurt te zijn, maar hij maakte nooit openlijk avances. Ze was getrouwd en leek hem niet echt op te merken. Hij vertelde me dat ze was de perfecte vrouw, hij dacht ze moeten soulmates, en hij was te wachten op de "onvermijdelijke" breuk van haar huwelijk. Zijn onbeantwoorde verliefdheid was een beetje griezelig geworden, en hij leefde in een fantasiewereld met een vrouw die hij eigenlijk niet kende. Zelfs als ze bij elkaar zouden komen, zou ze zich nooit kunnen meten met de fantasieversie.

Onbeantwoorde liefde kan in het ergste geval omslaan in obsessie en houdt je op zijn minst gebonden aan een persoon bij wie je niet kunt zijn, waardoor je energie blijft steken in een draaikolk van onvervulling.

Hoe kan een helderziende helpen?

Een helderziende kan je helpen om onbewuste afspraken over onbeantwoorde liefdes aan het licht te brengen en je helpen om blokkades, relatiekoorden, of contracten die je niet dienen, te verwijderen.

In Lisa's geval hebben we een eenvoudig proces ontwikkeld om en ze besefte dat ze door hem trouw te blijven, nooit had toegestaan dat een andere man "de ware" was. John had zich nooit met Bailey kunnen meten, maar omdat ze hen onbewust met elkaar vergeleek, was ze zich daar niet eens van bewust. Ze besloot Bailey op te zoeken op Facebook en ontdekte dat hij, zoals zoveel mannen die de middelbare leeftijd naderen, niet meer de knappe sportheld uit haar jeugd was. De Bailey van haar dromen bestond gewoon niet, en dit hielp haar om eerlijk tegen zichzelf te zijn en verder te gaan.

Michaels lezing onthulde dat zijn obsessie met zijn collega eigenlijk een manier was om zichzelf te behoeden voor het aangaan van een echte relatie. Hij was nooit succesvol geweest bij vrouwen en door te wachten tot deze vrouw het licht zou zien, haar man zou verlaten en voor hem zou kiezen, bleef hij passief en ongekwetst - hoewel de pijn van de onbeantwoorde liefde behoorlijk intens was. Onze lezing was een beetje van de "harde liefde" soort, en ik liet hem weten dat zijn gedrag niet acceptabel was-het deed meer kwaad dan goed voor hen beiden. We begonnen een reeks sessies gericht op zijn ontwikkeling van zijn eigenwaarde, het doorsnijden van een aantal relatie koorden met de grootmoeder die hem had opgevoed, en het loslaten van een aantal verleden levens relatieblokkades. Zes maanden later zette hij ijle stappen in het daten en was hij gestopt met het loeren in het leven van zijn collega. Hij had besloten om overplaatsing naar een ander regiokantoor te vragen, zodat hij ook fysiek met haar kon breken.

We verdienen het allemaal om lief te hebben en geliefd te worden, en we hebben allemaal wel ergens onze ideale relatiefantasie weggestopt. Maar blijven hangen in een verbintenis die er nooit zal komen, kan ons op de lange termijn alleen maar schaden. Om echte liefde te kunnen geven en ontvangen, moeten we de fantasie loslaten en ons hart openstellen voor nieuwe liefde.

Heb je te maken met een onopgeloste verliefdheid? Vind je dat niemand kan tippen aan die eerste liefde? Of ervaar je een gebrek aan liefde in je leven? Een adviseur van Keen kan je helpen. Bel vandaag nog!