Informatie nodig of uw partner of relatie?

Verandert je relatie je in een krakeling?

Laat u zich in een kramp kronkelen om een ongelijke relatie in stand te houden? Ben je te meegaand met het schema en de agenda van je partner? Spreekt u op het allerlaatste moment af met vrienden en familie voor het geval hij/zij u belt en besluit tijd met u door te brengen? Is uw wereld gekrompen in plaats van gegroeid omdat een onvoorspelbaar individu het middelpunt van uw universum is?

Als u op een van de bovenstaande vragen ja antwoordt, bestaat het gevaar dat u uw leven in een krampachtige configuratie laat draaien uit angst om de interesse van uw geliefde te verliezen. Het vergt een brutale zelf-eerlijkheid om diep van binnen te kijken en te aanvaarden of dit zo is. Ontkennen is gemakkelijker en het is minder pijnlijk om excuses te maken voor het onattente gedrag van de ander. Maar toch, de onrust in je maag, de drang om je vol te proppen met Ben en Jerry's ijs of nacho's als je alleen bent, en de impulsieve aankopen met bijna uitgeputte creditcards zijn allemaal neonlichten die aangeven dat er niet aan je echte, belangrijke behoeften wordt voldaan, en dat het tegemoetkomen aan je geliefde niet werkt. Die zoete tegemoetkoming wordt bittere gal in je buik, waardoor je slaap verliest, geld uitgeeft dat je je niet kunt veroorloven en aankomt, waardoor je gevoel van eigenwaarde nog verder afbrokkelt.

Weten wat je wilt is belangrijk. Weten hoe je moet onderhandelen om te krijgen wat je wilt, vereist goede communicatiemiddelen waarbij je luistert met acceptatie en begrip hebt voor het standpunt van de ander. Het vereist ook een moedige uitdrukking van je eigen standpunt. Heel vaak kan een brug worden gebouwd waarop u beiden in het midden kunt samenkomen. Dit kan alleen gebeuren als je bereid bent om Zie de angst voor verlies onder ogen, wetende dat het goed komt als de ander wegloopt. Minder accepteren dan een gelijkwaardige, volledig toegewijde relatie is niet alleen tijdverspilling, maar vormt ook een groot obstakel voor het vinden van geluk en liefde met een partner die van je houdt zoals jij dat echt verdient.

De angst dat de huidige persoon je laatste kans zou kunnen zijn, of "wie zou me toch willen?" zijn verlammende begrippen die, hoe eerder je ze weggooit, hoe beter.

"Je bent een kind van het universum. Niet minder dan de maan en de sterren heb je het recht om hier te zijn. Betekenis ... dromen en wensen maken deel uit van de menselijke ervaring en zijn bedoeld om vervuld te worden volgens de Wetten van Aantrekking.

Met moed, zelfkennis, mededogen en nieuwe communicatiemiddelen is het mogelijk om je hartenwens te verwezenlijken. Het Zelf begint de transformatie van rups naar vlinder te ondergaan. De vlinder gaat vliegen. De relatie zal uit noodzaak ten goede moeten veranderen omdat je wegvliegt als dat niet gebeurt. Dat is een heel andere mentaliteit dan bang zijn dat iemand je in de steek zal laten.

Gerelateerde artikelen