Informatie nodig of uw partner of relatie?

Mercurius' invloed op zomerliefde verenigbaarheid in de astrologische kaart

Of het nu de passionele hitte is van de zomer die nieuwe relaties doet ontbranden of de 90 graden dagen die de gemoederen doen oplaaien, liefdesproblemen ontploffen in de zomer. Misschien is het ook dat zo veel koppels reizen in de zomer, en niets blootstelt de noodzaak om te communiceren meer dan reizen met een andere persoon. Wat de reden ook is, ik hoor altijd van klanten die hulp willen bij het navigeren door de leuke, maar verraderlijke wateren van de zomerliefde.

Een van de eerste dingen die ik in ogenschouw neem wanneer ik kijk naar romantische compatibiliteit in de astrologische horoscoop is Mercurius. Deze planeet van communicatie en leren wordt vaak genegeerd bij het vergelijken van horoscopen, maar is cruciaal voor succesvolle relaties. Als paren problemen hebben, is dat in minstens de helft van de gevallen een communicatieprobleem. Inzicht in de invloed van Mercurius op jezelf en je partner kan helpen om compromissen te sluiten en beter te luisteren, zodat je echt kunt horen wat de ander zegt.

De rol van Mercurius

In de mythologie was Mercurius de gevleugelde boodschapper van de goden. Hij was de beschermheer van zakenlieden, dichters, bedriegers, reizigers en dieven. In onze astrologische kaarten staat Mercurius voor hoe we communiceren. Het teken geeft de kwaliteiten aan die we in onze communicatie toepassen, maar ook hoe we informatie filteren die van buitenaf binnenkomt. Hij kan ook de smaak aangeven Het teken waarin Mercurius staat, kan onze verwerkingssnelheid aangeven - hebben we een paar dagen nodig om reacties te verwerken of zijn we meteen klaar voor een dialoog? Het teken waarin hij staat, kan onze verwerkingssnelheid aangeven - hebben we een paar dagen nodig om antwoorden te verwerken of zijn we er meteen klaar voor om een dialoog aan te gaan?

De huisplaatsing van Mercurius laat zien op welk gebied van het leven we ons het prettigst voelen om over te praten, of waar we misschien de grootste leervaardigheid hebben. Bijvoorbeeld, een derde huis Mercurius zal een natuurlijke communicator zijn - thuis in zijn eigen huis. Hij zal waarschijnlijk een goede schrijver zijn en een expressief spreker. Hij kan ook een natuurlijke leraar zijn. In tegenstelling tot een plaatsing in het twaalfde huis is de kans groot dat u een introverte stijl ziet, die zich op zijn gemak voelt bij de diepe vraagstukken van spiritualiteit, leven en dood, maar niet zo'n prater is.

De dynamiek van een koppel

Mary Beth kwam voor haar eerste bezoek bij mij om te praten over een moeilijke tijd die ze had met haar vriend, Brett. De twee hadden elkaar ontmoet op een BBQ op Memorial Day, dus de band was recent. Ze hadden echter snel vooruitgang geboekt en waren aan het praten over samenwonen toen een weekendje weg al hun plannen in de war stuurde.

De twee waren een lang weekend gaan kamperen in Brett's kleine caravan. Mary Beth was niet erg op haar gemak met Brett nam aan dat ze het niet erg zou vinden om de roep van de natuur buiten te beantwoorden en te functioneren zonder stromend water.

Mary Beth was geen prinses, maar ze gaf toe dat ze het niet zo ruig vond. Ze wilde niet klagen en zei niets over haar ongemak. Ze was doodsbang om 's nachts naar buiten te gaan en bracht uren door met bidden dat haar blaas het zou houden. Moe en chagrijnig, was ze prikkelbaar tegenover Brett, die geen idee had wat er aan de hand was. Hij vroeg er echter niet naar, plande alleen de activiteiten van de dag en nam de leiding. Mary Beth, vastbesloten om sportief te zijn, ging mee.

Aan het eind van het weekend was Mary Beth uitgeput en boos over Bretts gebrek aan aandacht voor haar. Toen de twee op weg naar huis eindelijk probeerden te praten, vroeg hij haar naar haar gevoelens, om haar vervolgens een paar minuten na het gesprek de mond te snoeren. Hij had het gevoel dat ze hem misleid had over haar wens om de reis te maken en vertelde haar dat ze passief agressief was. Ze stonden op het punt om uit elkaar te gaan.

"Het klinkt alsof jullie elkaar totaal misten op het gebied van communicatie," zei ik. "Laten we eens kijken naar de compatibiliteit in jullie astrologische horoscopen."

Brett had haar zijn geboortegegevens gegeven, dus ik keek eerst naar hun beider Mercuriusplaatsingen. De lastige dynamiek was vanaf het begin duidelijk: Brett heeft Mercurius in Ram, vierkant tegen Mary Beth's plaatsing in Kreeft. Brett's Mercurius stond in zijn zevende huis, maar Mary Beth's stond in haar tiende.

Mary Beth's Mercurius teken Kreeft legde een emotionele lading op de communicatie. Kreeft is een verlegen, gevoelig teken en kan inderdaad passief-agressief zijn. Gesymboliseerd door het harde schild en de klauwen, moet de Kreeft zichzelf beschermen en kan hij snibbig worden als hij gekwetst wordt. Net als de zijwaartse beweging van de krab, houdt de Kreeft er ook niet echt van om direct te communiceren - de Mercuriusplaatsing verwacht dat anderen intuïtief hun behoeften kennen. Omdat ze vaak intuïtief zijn, begrijpen ze niet wanneer anderen niet weten wat ze nodig hebben of voelen.

Bovendien was Mary Beth's leerstijl trager en moest zij zich eerst veilig voelen om zichzelf te kunnen uitbreiden. Omdat ze zich niet op haar gemak of veilig voelde op de reis en ze zich onbegrepen voelde, was het een recept voor een ramp.

Brett, met zijn Ram Mercurius, was een eerst doen, dan praten (als hij dat al deed) type communicator. Deze plaatsing kan vaak de dynamiek van de "typische man" opleveren: een man die de leiding neemt, niet vraagt wat anderen nodig hebben of willen, en vindt dat problemen het beste kunnen worden opgelost door er gewoon doorheen te knallen. Hij is in staat zijn eigen gevoelens vrij gemakkelijk van zich af te schuiven en geeft de voorkeur aan to-the-point gesprekken.

Typisch voor Ram Mercurius is dat hij geen grote "container" heeft om de gevoelens van anderen in vast te houden, vandaar dat hij haar zo snel de mond snoert toen ze eindelijk praatten. Zijn zevende huisplaatsing maakte hem bereid en geïnteresseerd om over de relatie te praten, maar hij had behoefte aan kortere, meer oplossingsgerichte gesprekken.

Bretts manier van leren was door te doen. Actie ondernemen, ervoor gaan en ervan uitgaan dat alles goed komt, waren kenmerken van zijn snelle, vurige Ram Mercurius.

Waren ze gedoemd? Natuurlijk niet! Maar het zou wat moeite kosten om hun Mercuriusproblemen aan te pakken.

Hoe te werken met je Mercurius in een relatie

Wanneer een koppel Mercurius vierkant of oppositie heeft in de astrologische horoscoop, kunnen ze toch compatibel zijn en een succesvolle samenwerking hebben. Als je elkaars Mercuriuspositie kent, kun je bepalen welke kwesties op tafel moeten komen en hoe je die kunt aanpakken.

Mary Beth en Brett maakten de fout dat ze niet over de reis spraken voordat die begon. Nu hij weet dat Mary Beth emotionele steun nodig heeft, een gevoel van veiligheid om zich te kunnen ontplooien, en tijd om een gesprek te ontwikkelen, kan Brett werken aan zijn eigen vermogen om aan die behoeften te voldoen.

Op haar beurt weet Mary Beth dat Brett niet zal raden hoe ze zich voelt, en dat ze, tenzij ze haar mond open doet, meegesleurd kan worden in zijn enthousiasme en agenda. Ze gaat aan de slag om voor zichzelf op te komen en haar stem te vinden.

Kennis van je eigen Mercurius sterke punten en zwakheden, en die van al uw relaties, kunnen helpen bij het decoderen van de onbewuste soorten van interactie die u met anderen hebt. Het succes van elke relatie is gebaseerd op hoe goed u met elkaar kunt communiceren, dus leg de basis voor positieve verbindingen door te weten te komen hoe Mercurius invloed heeft op u en degenen die u liefhebt.

Vuurt de zomerhitte uw relatiecommunicatie aan? Bel een adviseur van Keen voor meer informatie over liefdescompatibiliteit en Mercurius in uw astrologische grafiek.