Informatie nodig of uw partner of relatie?

Relaties en astrologie: de ascendant / descendant as

Stel je voor dat je je bewust bent van de specifieke lessen die je hier kunt leren van je relaties. Als je een basis geboortekaart hebt, kun je alles leren over je relatie "school" door alleen al de Ascendant (eerste huis) en Descendant (7e huis) as te begrijpen.

De Ascendant (ASC)

De ascendant is het teken dat oprijst aan de horizon op het moment van onze geboorte - het is het eerste huis. Dit is de reden waarom een locatie en geboortetijd cruciaal zijn voor het maken van een nauwkeurige geboortehoroscoop. Dit teken, dat vaak het rijzende teken wordt genoemd, geeft informatie over wat onze incarnatie-intentie is en hoe we onze energieën filteren en in de wereld projecteren.

Daniel Giamario, pionier van het Sjamanistische Astrologiesysteem, spreekt welsprekend over de functie van de ascendant als het of het archetype dat we hebben gekozen om in dit leven mee te werken.

De descendant (DSC)

De DSC staat tegenover het ASC - het omvat het 7e huis, oftewel het relatiehuis. In het Sjamanistische systeem is het 7e huis de deur waarover we stappen om relaties aan te gaan. Het teken dat over dit huis heerst, beschrijft onze onbewuste, karmische missie die onze interpersoonlijke verbindingen drijft. Giamario's woord

Doordacht over onze relaties en identiteit in termen van een project impliceert dat het iets is waar we naar toe werken, in plaats van dat we het perfectioneren of zelfs afmaken.

De relatie-as in actie

Laten we eens kijken naar een voorbeeld uit de praktijk van hoe je met deze twee elementen kunt werken.

Jen was al heel lang een klant van me, maar ze had nog nooit een astrologische horoscooplezing bij me laten doen. "Nou, ik heb wel eens een dierenriemlezing gehad," zei ze. "Is dat niet genoeg?"

Ik antwoordde dat ieder mens een andere benadering heeft, en ik vroeg of ik even mocht kijken. "Je hebt grote vragen over je relatie met je man, ik weet zeker dat we meer duidelijkheid kunnen krijgen door naar je horoscoop te kijken."

Jen had nog nooit gehoord van het concept dat ik beschreef, en ze was geïnteresseerd. Ik stelde haar horoscoop op en ontdekte dat ze Waterman op de ascendant had, waardoor Leeuw (het tegenovergestelde) de descendant was. We hadden ook toegang tot de horoscoop van haar man Avery, en we ontdekten dat hij Steenbok op de ASC had en Kreeft op de DSC.

Zoveel werd me duidelijk door alleen maar naar deze eenvoudige stukjes van de horoscoop te kijken!

Jen had een ziel die geïncarneerd was om vrij te zijn, om de oude zeden en codes van een starre maatschappij te doorbreken. Ze was hier gekomen om te innoveren, te verkennen en nieuwe paradigma's te creëren. Ze was hier niet gekomen om "normaal" te doen. Met een identiteitsproject van Dit vertelde Waterman me.

Leeuw op het DSC liet zien dat ze in relaties leerde om macht te delen, om alle manieren te begrijpen waarop mede-afhankelijkheid met anderen zich kon manifesteren. Om de meest creatieve, genereuze ervaring van relaties te hebben, moest ze vrij zijn om zichzelf te zijn, en om anderen dat ook te laten zijn. De normale relatiemodellen - die gebaseerd zijn op behoefte en conformiteit - zouden niet werken. Met deze plaatsing moesten relaties gebaseerd zijn op het vieren van elkaars uniciteit, in plaats van het promoten van het idee van "twee worden één."

(Giamario gelooft dat dit nu het algemene relatiesjabloon voor de mensheid is, en dus zitten we als soort op een bepaald niveau allemaal in deze relatieschool.)

Jen resoneerde met dit idee. Als ondernemer die vrouwelijke creatieven helpt succesvol te zijn, is ze dol op technologie, geavanceerde technieken en het wegnemen van de overtuigingen van haar klanten die succes in de weg staan.

En, zo gaf ze toe, in haar relatie met Avery wilde ze zijn toewijding en wilde ze hem niet "delen", vooral niet met kinderen. Hun tegenstrijdige ideeën over het krijgen van kinderen hadden hen tot de kern van de relatiecrisis gebracht waarin ze zich nu bevonden.

Avery, met zijn ASC van Kapril, was in dit leven gekomen om verantwoordelijke "vader"-energie te cultiveren. Het doel van zijn ziel was om een duurzamere samenleving op te bouwen waarin anderen op hun beurt kunnen groeien en gedijen. Hij moest praktisch leven, met integriteit en toewijding aan de gemeenschap.

kreeft op zijn DSC betekende dat in termen van relaties, zijn doel/uitdaging was om een veilige ruimte te creëren voor anderen om te slagen. Het moederarchetype was ingebed in al zijn relaties - hij was intrinsiek gedreven om anderen te voeden en te ondersteunen. Natuurlijk kon dit zich manifesteren als mede-afhankelijkheid, en hij zette Jen vaak op de eerste plaats in de relatie - waar haar Leeuw van hield - maar was innerlijk verontwaardigd wanneer zijn eigen verlangens niet werden gevoed.

Avery's kinderwens had hem verrast na zijn 40ste verjaardag, en dus moesten hij en Jen onderhandelen over een belangrijke kwestie waarover zij het eerder eens waren geworden.

Hoewel hun individuele grafieken zeer verschillend waren, waren zij beiden vastbesloten om in de relatie te blijven. Het was belangrijk dat Jen leerde om Avery's verzorgende aard te eren en hem te helpen door hem de gemeenschap en familie te laten vinden waar hij naar verlangde, zelfs als zij daar niet bij betrokken was. Op zijn beurt moest hij haar groei en bedrijf steunen door het "veilig" te laten zijn binnen hun relatie voor haar om te slagen en te schitteren.

Voor Avery bracht wat diep zielenonderzoek aan het licht dat hij geen eigen kinderen hoefde te krijgen, maar wel betrokken wilde zijn bij het stimuleren van de groei van jonge mensen op een regelmatige basis. Jen stemde ermee in hem te steunen terwijl hij van loopbaan veranderde, en hij ging van CEO van een middelgroot bedrijf (waar hij zijn Steenbok volledig had verkend) naar directeur fondsenwerving voor een non-profitorganisatie die met risicojongeren werkte. Hij is ook regelmatig mentor van een kind. Jen is niet echt betrokken bij zijn mentorschap, maar ze is blij voor de tijd die hij besteedt weg van de relatie om zijn eigen behoeften te voeden. Hij heeft haar dan meer te geven als een zichzelf vervullend persoon wanneer ze samen zijn.

Keywords voor ASC/DSC-combinaties

Ram/Libra: Degenen met deze tekens op het 1e of 7e huis zijn hier om relaties te ervaren als de weg naar vorming van en leren over identiteit.

Stier/Scorpio: Deze tekens werken met creatieve en seksuele energieën en het ervaren van levenskrachtenergie door en met een ander.

Tweelingen/Sagittarius: de partnerschaps-/identiteitsdrang is gericht op het vinden van anderen om mee op avontuur te gaan en naar de waarheid te zoeken, en op relaties die vrijheid en ruimte ondersteunen.

kreeft/Kapriloog: deze tekens zijn toegewijd aan gemeenschap, stabiliteit en familie - wat dat woord voor hen ook moge betekenen.

Leeuw/Aquarius: deze combinatie verkent het samenzijn in relaties met vrijheid en ware onderlinge afhankelijkheid, en viert elkaars Uniciteit en individuele doelen.

Maagd/Vissen: Deze tekens zijn toegewijd aan het spirituele pad en/of het vinden van hun heilige werk. Relaties moeten een verbintenis ondersteunen die groter is dan de relatie zelf, d.w.z. een toewijding aan werk of dienst.

Werken met een astroloog of andere adviseur kan helpen om relatiekwesties op te helderen. De ASC/DSC-as is op zichzelf al onthullend, en het wordt nog nuttiger als andere astrologische informatie of erin worden gelaagd. Zelfs relaties met familie, collega's, vrienden of tegenstanders kunnen worden gezien en gedecodeerd door de lens van de relatie-as.

Als je een basis geboortehoroscoop hebt, praat dan met een adviseur op Keen en kun je meer leren over je relaties door de ascendant (eerste huis) en descendant (7e huis) te begrijpen assen.