Informatie nodig of uw partner of relatie?

Wat als onze tekens niet overeenkomen? astrologie, verenigbaarheid en onwaarschijnlijke liefde

Psychologen weten dat in de liefde, gelijkenis het belangrijkste is. Je hoeft niet de tweelingbroer van je partner te zijn, maar een sterk gevoel hebben dat jullie twee bepaalde levensstijl en persoonlijkheidskenmerken delen is ontegensprekelijk belangrijk. Volgens de oude wijsheid van de astrologie, komt compatibiliteit neer op ditzelfde idee. Gevoelige Kreeft en brutale Ram is gelijk aan gebroken harten. Maar een koppige Stier en een andere koppige Stier? Verre van het slechtste in elkaar naar boven te brengen, gelijken ontmoeten gelijken en het werkt! De voorspellingen van de horoscoop geven de voorkeur aan paren die van nature waarden en prioriteiten delen. Het gaat er niet om je sterkste persoonlijkheidskenmerken op te heffen met een gelijke en tegengestelde partner - daarom worden vuurtekens en watertekens zelden aanbevolen voor de liefde. Het gaat erom dat je iemand vindt die al "op jouw golflengte" zit.

Als je merkt dat je afwijkt van de natuurlijke overeenkomsten van je sterrenbeeld, kan dat gewoon een teken van nieuwsgierigheid zijn, maar het kan ook duiden op een diepere, meer primaire drang. Een gepassioneerde, magnetische Schorpioen die verliefd is op de brave Weegschaal zou wel eens naar avontuur kunnen verlangen. Er is de sensatie van de corruptie, van het vormen van iemand naar jouw evenbeeld, en er is de aanvullende vreugde van het tijdelijk verliezen van jezelf in iemand anders. Je zou zelfs kunnen denken dat ze je kunnen "redden" van je donkerste neigingen. Het is heel normaal om je aangetrokken te voelen tot je tegenpool. De vraag is of het ook zal werken.

Wat ligt er ten grondslag aan je aantrekkingskracht?Hoe tegenstrijdig een analyse ook mag zijn met het begrip "halsoverkop verliefd", het loont echt de moeite om enigszins kritisch te zijn over je aantrekkingskracht. Als je een praktische Steenbok bent die dagdroomt over een vrijgevochten, fantasierijke (en waarschijnlijk niet erg goed in staat om de huur op tijd te betalen) Vissen, ga dan eerst een beetje graven voordat je een stap zet. Ben je smoorverliefd op het exotisme van een kunstenaar leven? Wil een deel van jou echt degene zijn die de Vissen "temt" en hen leert om te gaan met een Excel spreadsheet? Is de aantrekkingskracht vooral fysiek? Als deze redenen je bekend in de oren klinken, heb je misschien niet genoeg aanmaakhout om het relatievuur voor meer dan een korte tijd aan te wakkeren. Het beste is om van de vlinders te genieten zonder het al te serieus te nemen.

Maar zou je echt een seismische connectie kunnen voelen? Het is mogelijk dat er een verborgen astrologische verklaring is voor een schijnbaar slecht bij elkaar passend stel. De horoscoop is een ingewikkeld systeem (daarom zijn er ook professionele, levenslange beoefenaars), en iedereen is ingewikkelder dan een enkel zonneteken laat zien. Je zou op de cusp van je teken geboren kunnen zijn (d.w.z. in de eerste of laatste dagen), in welk geval je sommige kwaliteiten met het naburige teken deelt. Als jij of het voorwerp van je genegenheid op de cusp staat, kijk dan naar de compatibiliteit voor beide tekens om een duidelijker beeld te krijgen. Dan zijn er nog de maantekens- hoewel minder bekend onder amateur-astrologen, zijn ze niet minder belangrijk! Bepaald door de locatie van de maan op het exacte tijdstip van je geboorte, zal dit teken ook een factor zijn in je aantrekkingsregels. De traditionele wijsheid zegt dat de maancyclus vooral van invloed is op vrouwen. Maar wie je ook bent, je hebt een volledig astrologisch profiel nodig om een genuanceerd inzicht te krijgen in je relatiestijl en -behoeften.

Liefde-haat in de horoscoopSommige tekens hebben een sterke aantrekkingskracht, maar geen blijvende kracht in een vaste relatie. Zoals een echte Kreeft en een Waterman - zelfs als de aantrekkingskracht in het begin geweldig is, dreigt de feestvierende Waterman uiteindelijk weg te lopen bij de Kreeft, die weer een vrijdagavond op de bank met Netflix wil. Als ze het goedmaken, is het slechts een kwestie van tijd voordat hun ware persoonlijkheden weer opduiken. Dit scenario kan soms goed uitpakken, wanneer de twee iets solide gemeenschappelijks hebben en een bootlading vastberadenheid om een compromis uit te werken. Maar vaker wel dan niet eindigen ze in een af-en-toe-af-en-toen deal zonder einde in zicht. Het is geen harmonieuze manier om samen te zijn, en geen enkele astroloog zou het aanraden. Een jojo-relatie slurpt de energie van beide partijen op en maakt ze onbereikbaar om echt compatibele partners te ontmoeten.

Natuurlijk is het mogelijk om een rampzalige relatie te hebben met iemand die een goede match zou moeten zijn. Daar zijn een paar redenen voor: ten eerste kan de compatibiliteit slechts oppervlakkig zijn (zelfs als de zonnetekens overeenkomen, kunnen de maantekens het oneens zijn). Ten tweede, planetaire krachten zoals Mercurius in retrograde kan maken normaal gemakkelijk partnerschappen tumultueuze-dat gezegd hebbende, als je problemen gaan langer dan een paar maanden, kun je waarschijnlijk niet de schuld op hemellichamen. Ten derde, sommige mensen zijn gewoon niet op de juiste plaats voor een relatie. Zelfs Tweelingen, die normaal gesproken flexibel en communicatief zijn, maken moeilijke periodes door waarin hun geduld voor anderen op de proef wordt gesteld.

Het komt erop neer dat matchmaking ingewikkeld is en dat er een aantal redenen zijn - zowel astrologische als aardse - waarom je je aangetrokken voelt tot een sterrenbeeld dat op het eerste gezicht niet bij je past. Als dit gebeurt, kijk dan goed en onbevooroordeeld naar je gevoelens. Net zoals overeenkomende tekens geen garantie zijn voor geluk, zijn tegengestelde tekens niet noodzakelijkerwijs een waarschuwing voor naderend onheil.

Wenst u meer te weten over een relatie voordat u zich eraan bindt? De adviseurs van KEEN.com, waaronder astrologen, kunnen je helpen.