Informatie nodig of uw partner of relatie?

Liefdesverenigbaarheid in de astrologische kaart: de maan

"Ik voel me aangetrokken tot Dave," zei Ally tegen me. "Maar emotioneel, is hij als een woestijn. Het is alsof hij geen echte gevoelens heeft! Het doet me afvragen of we wel samen moeten zijn. "

Kijkend naar hun geboortehoroscopen, kon ik zien dat ze een aantal goede Venus en Mars connecties hadden en redelijk compatibele Zonnetekens. Maar de Maan was waar het allemaal mis ging.

"Jullie Maan tekens hebben moeite om elkaar te begrijpen," vertelde ik haar. "De Maan regeert emoties, expressie en veiligheidsbehoeften. Het is belangrijk in relaties omdat het te maken heeft met oerbegrip en compatibiliteit."

Weten wat je eigen Maan-teken is, helpt je om te vragen wat je nodig hebt in relaties of om jezelf emotionele steun te geven. En als je het teken van je partner kent, kun je hem/haar steunen op manieren die voor hem/haar het beste zijn.

Maan in Ram

Deze Maan heeft behoefte aan directe spraak, actie en een hartstochtelijke verbinding. Emotionele finesse is niet haar sterkste punt, en ze kan heel goed bereid zijn om te zeggen waar je in de fout bent gegaan. Ze heeft een partner nodig die haar behoefte aan vrijheid kan begrijpen en kan omgaan met gedurfde communicatie. Deze Maan is het beste met Leeuw Manen, Boog, Tweelingen, of Waterman. Maan in Kreeft of Schorpioen zal een Ram-maan onmogelijk vinden om zich mee te verbinden.

Maan in Stier

Stier-maan wil dat het leven goed is! Ze heeft behoefte aan geaarde verbindingen, lichamelijke genegenheid, en eenvoudige romantiek. Ze is standvastig en kan emotioneel ingegraven raken in relaties voorbij de tijd om verder te gaan omdat ze niet wil veranderen. Ze past goed bij een zekere Schorpioenmaan, Steenbok, Maagd, Weegschaal en Vissen, maar ze zal geen vreugde vinden in een vuurmaan (Leeuw, Ram, Boog) en vindt Waterman en Tweelingen misschien te mentaal.

Maan in Tweelingen

Maan in Tweelingen heeft een hekel aan verveling. Ze zal doorgaans veel vrienden en interesses hebben en behoefte hebben om zich op verschillende manieren te uiten. Ze houdt er niet van om gevoelens bij elke gelegenheid te onderzoeken - ze zal Schorpioen gek maken - en Leeuw zal haar te wispelturig vinden. Steenbokmanen zullen haar afdoen als oppervlakkig, en Kreeft zal haar rusteloosheid niet leuk vinden. Deze Maan kan het goed vinden met Weegschaal, Boogschutter, Waterman, Ram en soms Maagd.

Maan in Kreeft

Veranderlijk en emotioneel, hebben Kreeftmanen geduld en begrip nodig, en iemand die bereid is om hen uit hun schulp te halen. Deze maan moet, meer dan welke andere maan dan ook, leren emotioneel op zichzelf aangewezen te zijn om afhankelijkheidsrelaties te vermijden. Ze is het beste met stabiele Steenbok manen, Stier, Vissen en zelfs Maagd - als ze hun kritiek kunnen temperen. Schorpioen zal waarschijnlijk te intens zijn en de luchttekens (Tweelingen, Weegschaal, Waterman) te onstuimig. Vergeet ook de vuurtekens: de Maan van kreeft zal niet van de hitte houden.

Maan in Leeuw

Manen van Leeuw hebben veel aanbidding nodig - wat gemakkelijk is omdat ze leuk en beminnelijk zijn. Deze Maan heeft veel ruimte nodig om zich emotioneel te uiten en moet goede hulpmiddelen ontwikkelen om met haar neiging tot drama om te gaan. Goed met andere vuurtekens - hoewel Ram Manen wat vleierij zullen moeten leren. Weegschaal Manen zal misschien van haar warmte houden, maar Tweelingen en Waterman zullen niet gefocust genoeg zijn. Leeuw Maan met watertekens is meestal meer moeite dan het waard is.

Maan in Maagd

Maagd heeft haar "heilige werk" nodig, wat dat voor haar ook mag zijn, en ze moet worden geëerd voor haar inspanningen terwijl ze zachtjes wordt aangemoedigd om het perfect zijn te laten vallen. De meeste Maagd Manen hebben behoefte aan een schone omgeving en zich logisch uit te drukken. Haar nadeel is onzekerheid en kritiek, maar Maagd Maan kan de meest toegewijde van metgezellen zijn. Ze werkt goed samen met andere aardmanen (Cap, Stier), Tweelingen, en Weegschaal. Vissen en Kreeft zijn ook mogelijke Maan-partners. Leeuw en Ram zijn moeilijk voor haar, maar Sag Maan kan een filosofische connectie vinden.

Maan in Weegschaal

Zo'n meegaande Maan - soms ten nadele van zichzelf - is goed met veel verschillende energieën. Ze heeft behoefte aan een mooie omgeving, gedijt bij harmonie, en heeft een hekel aan ruzie. De Weegschaal Maan kan besluiteloos zijn, en dit kan ertoe leiden dat ze anderen te veel de leiding in de relatie laat nemen. Prima met de meeste andere Maan tekens, maar Ram en Boogschutter kunnen te veel onafhankelijkheid presenteren. Ze kan vastlopen met watermanen (Vissen, Kreeft, Schorpioen) tenzij ze zelf goed grenzen kunnen stellen.

Maan in Schorpioen

Ah, de sexy, intense, psychologisch gedreven Schorpioenmaan. Ze is een diepe vriend en minnaar, maar kan emotioneel het moeilijkst te bevredigen zijn. Net als Kreeft moet ze emotioneel voor zichzelf zorgen om co-dependentie te vermijden. Ze zal de hele nacht opblijven om je psyche te bespreken, Tarotkaarten te lezen, of op honderd verschillende manieren de liefde te bedrijven. Vissen zal vloeien met haar, Stier kan haar aarden, en Maagd en Pet kunnen haar rots zijn, hoewel ze af en toe een time-out nodig hebben. Vuurmanen: nee. Waterman en Tweelingen vinden haar misschien interessant, maar uiteindelijk te veel werk.

Maan in Boogschutter

Deze maan heeft behoefte aan vrijheid, interessante gesprekken en een eigen kamer. Ze moet groeien zodat ze zich nooit vast voelt zitten in een relatie. Haar slechtste kant is dat ze ervan overtuigd kan zijn dat ze gelijk heeft, in welk geval je nooit een argument zult winnen. Ze kan het goed vinden met de meeste Manen, behalve Kreeft, Schorpioen en Aardmanen die vastzitten in een sleur. De kans is het grootst dat ze, net als Tweelingenmanen, vrienden blijft met hun exen.

Maan in Steenbok

Diepgevoelig en toch superpraktisch, duldt deze Maan geen emotionele pluisjes. Ze is intens loyaal, maar je moet haar vertrouwen winnen en haar nooit verraden. Deze Maan houdt van structuur en een praktische aanpak voor het oplossen van relatieproblemen. Deze integriteit kan geëvolueerde Schorpioen Manen een winnende match maken, en aardmanen zijn meestal ook winnaars. De Leeuw Maan zal van de toewijding van Cap houden, maar kan misschien niet aan de hoge verwachtingen van Cap voldoen. Het aangeboren begrip van diepgang van de Vissen zal aanvoelen als een balsem voor de vaak onbegrepen ziel van de Muts.

Maan in Waterman

Een onafhankelijke Maan, dit teken hunkert naar dialoog, discussie en ontdekking. Ze is emotioneel objectief, zelfs afstandelijk, en kan watermanen volledig dwarszitten. Watermanmanen kunnen goed overweg met polyamorie en alles wat riekt naar de avant-garde. Ze hebben behoefte aan vrijheid en stimulatie, hoewel ze, net als Sag, opgesloten kunnen raken in een eenzijdige kijk op wat heeft gelijk. Dit is de minst emotioneel expressieve Maan, en ze doet het goed met Tweelingen, Weegschalen, Rammen en Boogmanen.

Maan in Vissen

Deze empathische Maan heeft een veilige "grot" nodig om zich in terug te trekken als ze overweldigd wordt door alle gevoelens om haar heen. Een soort spiritueel leven en een rustige omgeving zullen haar helpen opbloeien. Zij is dienstbaar en moet leren grenzen te stellen om te voorkomen dat haar energie uitgeput raakt. Deze Maan is een mooie metgezel voor Maagd en Steenbok. Ook een rustige Boog Maan of een zelfbewuste Schorpioen zouden hier gezelschap kunnen vinden. Vissen houden misschien van de koestering van een Kreeftmaan, maar zullen het moeilijk hebben met vuurmanen en de afstandelijkheid van Waterman.

Kunnen Incompatibele Manen Overleven?

Ally's Maan stond in Leeuw. Ze had een groot hart, was warm en hield van het geven en nemen van emoties. Maar Daves Maan stond in Waterman. Hij filterde de meeste van zijn emoties via zijn denkvermogen en kon Ally niet de emotionele feedback geven waar haar Leeuwse Maan naar hunkerde.

Zoals met elke astrologische verbinding kun je alles laten werken, afhankelijk van hoe hard je bereid bent om het te proberen. Ik vertelde Ally dat Dave nooit het warme, aanbiddende type zou worden, maar dat hij wel een liefdestaal zou kunnen leren spreken die voor haar natuurlijker aanvoelde. Was ze bereid om zichzelf meer van de liefde te geven die ze van Dave zocht? Zo niet, dan zou ze zich altijd emotioneel buitengesloten voelen door hem, hoe goed de andere componenten ook waren.

Ally nam een paar weken de tijd om na te denken. Toen ze voor een volgende sessie kwam, meldde ze dat ze had besloten om een stap terug te doen uit de relatie.

"Ik ben gaan inzien dat ik emotionele interactie nodig heb. Het was moeilijk om Dave los te laten, maar ik denk dat het het beste is. En in de tussentijd, ben ik werken aan zelfliefde."

Jouw Maan teken is van vitaal belang voor het co-creëren van een duurzame, bevredigende relatie met jezelf en met een ander. Inzicht in je behoeften en emotionele patronen door je Maan-tekens te kennen, geeft je een voorsprong bij het navigeren in zowel nieuwe als bestaande relaties - en ook in relaties met familie en vrienden.

Nieuwsgierig naar Maan-tekens? Zoek de adviseurs op Keen die astrologie gebruiken en ontdek meer over je verborgen emotionele behoeften.