Informatie nodig of uw partner of relatie?

Liefdesverenigbaarheid in de astrologische kaart: mars

Oorlog, seks, agressie, woede; dit zijn de sleutelwoorden die we associëren met Mars, de god van de oorlog. Het is waar dat Mars bepaalt hoe we ons seksueel en lichamelijk uitdrukken, en vaak laat het ook zien hoe we onze woede tonen of omgaan met conflicten en agressie. Al deze factoren zijn van cruciaal belang als het gaat om liefdescompatibiliteit in de astrologische horoscoop.

Mars uit zich anders bij mannen en vrouwen, maar is voor beiden even belangrijk. Door de tijd te nemen om je eigen Mars-positie te leren kennen en begrijpen, kun je meer zelfkennis opdoen. Vaak begrijpen we niet eens echt hoe we reageren, of wat we seksueel nodig hebben. Mars kan ons helpen om door de lagen van maatschappelijke en familiale conditionering heen te snijden en zo tot de waarheid over onszelf te komen.

Mars in de horoscoop van een vrouw

Wanneer het op aantrekkingskracht aankomt, is Mars de sleutel in de horoscoop van een vrouw. De kwaliteiten van Mars per teken en huisplaatsing laten zien wat voor soort persoon zij aantrekkelijk vindt. Mars staat ook voor de manier waarop een vrouw haar seksualiteit wil uitdrukken en hoe ze die wil laten bevestigen. En misschien het belangrijkste, maar zelden besproken, het teken van Mars in Haar horoscoop toont de kwaliteiten die ze in zichzelf moet cultiveren als haar goddelijk mannelijke.

Laurie was nieuw in de astrologie en kwam naar me toe op zoek naar informatie over "het juiste teken voor mijn zon." Dit komt vaak voor - mensen denken erover om hun zonnetekens op elkaar af te stemmen. Maar na een kort gesprek vond ik het belangrijk om Laurie aan te moedigen haar Mars te leren kennen.

Mars was Laurie's minst geaspecteerde planeet, wat betekent dat deze een beetje sluimerde in haar horoscoop en door haar bewust geactiveerd moest worden. Bovendien had ze Mars in het Twaalfde Huis, in het teken Kreeft. Laurie was erg los van haar seksuele behoeften in relaties. Zij was diep spiritueel en had zelfs ooit overwogen om toe te treden tot een religieuze orde waar het celibaat een van haar geloften zou zijn geweest. Ze had de neiging mannen aan te trekken die zelf niet erg seksueel waren of die wilden dat zij hen zou bemoederen. Ze wilde een man die haar koesterde (Kreeft), en in plaats daarvan eindigde ze in de meeste van haar relaties als een boze moederfiguur.

Ik legde Laurie uit dat ze moest leren zichzelf te koesteren, mededogen en zachtheid te tonen ten opzichte van haar eigen seksuele behoeften, en dat ze wat helend werk moest doen rond haar conflict tussen spiritualiteit en seksualiteit. Het ontwikkelen van haar heilige mannelijke - of animus - zou haar bevrijden van het projecteren van haar innerlijke behoeften op een partner en zou haar in staat stellen een man aan te trekken die ook een gezonde relatie met zijn seksualiteit had. Natuurlijk zou ze een man willen om haar spirituele leven mee te delen en om emotioneel en spiritueel mee samen te smelten, maar tenzij ze eerst gezond en compleet in zichzelf was, zou dit leiden tot codependency. Ze had ook haar Kreeft Mars nodig om gevalideerd te worden. Haar man zal haar zachte en verzorgende aard in bed moeten erkennen en zich tijdens het vrijen emotioneel met haar moeten verbinden.

Mars in de horoscoop van een man

Mars is de uitdrukking van mannelijkheid in de horoscoop van een man. Het teken en het huis bepalen hoe hij graag gewaardeerd en bekrachtigd wil worden in zijn mannelijke energie en hoe hij zich seksueel zal uitdrukken. Het teken laat zien aan welk mannelijk principe een man in dit leven werkt.

James heeft Mars in Stier, in het Tiende Huis. Hij zal zich op een zeer solide en meer typisch mannelijke manier uitdrukken. Met het teken Stier zal hij een praktische sensualist zijn die van seks houdt - en er waarschijnlijk ook goed in zal zijn! Mars in Stier houdt ervan om dingen op te bouwen en te vestigen, en in het In het Tiende Huis zal dit waarschijnlijk zijn carrière zijn. Een vrouw die zijn ongecompliceerde maar sensuele benadering van seks en zijn praktische prestaties waardeert, zal zijn hart veroveren. Hij kan ook een nuchtere vader zijn, en dit is iets waar hij erkenning voor nodig heeft. James had de neiging om vrouwen aan te trekken die onafhankelijk waren en niet geïnteresseerd in het gezinsleven (zijn Venus staat in Ram), maar toen ik hem uitlegde dat hij een vrouw nodig had die zijn Mars waardeerde, werd hij heel duidelijk over wat voor soort relatie hij wilde.

Mars en boosheid

Hoewel Mercury really governs how we communicate, laat Mars ook zien hoe we omgaan met boosheid en conflicten. En relaties hebben met beide te maken, dus het is belangrijk om de Mars-positie van je partner te kennen.

Laurie's Mars in Kreeft neigt naar passief-agressieve expressie of wordt onderdrukt als "slecht" (Twaalfde Huis). Ze heeft een partner nodig die begrijpt dat ze bang is om haar woede te uiten en die bereid is om daarmee te werken. Woede in deze waterige plaatsingen zal emotioneel zijn en heeft koesterend begrip nodig. Kreeft houdt er niet van om zich direct te uiten en kan tijd nodig hebben om tot de kern te komen. Haar Mars in Kreeft eren betekent haar de tijd gunnen om kwetsbaar te zijn en zachtaardig zijn als ze haar zachte kant laat zien.

James' Mars in Stier zal zijn woede meer nuchter en to the point uitdrukken. Stier kan koppig zijn, en met de autoriteit van het Tiende Huis kan hij lastig zijn om ruzie mee te maken. Zijn partners zullen het vermogen van de Stier om zich in te graven moeten erkennen en weten wanneer ze een ruzie moeten laten gaan en er op terug moeten komen wanneer de zaken zijn afgekoeld. Jakobus moet problemen die hem boos maken misschien langzaam verwerken, zodat hij ze later kan bespreken. Een Mars in Stier laat zich niet opjagen, dus geduld is hier een must.

Samen met Venus en Juno vormt Mars een belangrijk trio planeten om rekening mee te houden als je kijkt naar compatibiliteit in de astrologische horoscoop. Als een vrouw haar eigen Mars-energie kan belichamen, is zij in staat om het "innerlijke huwelijk" te sluiten en vervolgens mannen aan te trekken die ook de positieve kwaliteiten belichamen die zij zoekt. Mannen die hun Mars eren - vooral de minder traditioneel "mannelijke" posities, zoals Vissen of Kreeft - zijn in staat om hun ware expressie van mannelijkheid te vinden en vinden gezonde seksuele expressie. Als we de Mars van onze partners kennen en valideren, zijn we goed op weg naar gepassioneerde, gezonde relaties.

Om uw horoscoop echt te begrijpen in vergelijking met een andere, kunt u contact opnemen met een astrologisch adviseur op Keen. Je zult nog meer waardevolle inzichten krijgen en in staat zijn om je relaties beter te navigeren vol vertrouwen.