Informatie nodig of uw partner of relatie?

Liefde talen, verenigbaarheid, en venus in de astrologische kaart

Yolande kwam voor een astrologische lezing met een wens om zich te concentreren op relaties. Zoals veel vrouwen die begin veertig waren geworden zonder een levenspartner te hebben gevonden, wilde ze weten waarom. Ze was gefrustreerd, ontmoedigd en angstig omdat ze graag een gezin wilde stichten.

"Ik kan nooit iemand vinden die me het gevoel geeft dat er van me gehouden wordt," zei ze. "De mannen met wie ik ben geweest, lijken altijd een machtsstrijd met me aan te gaan, en om ervoor te zorgen dat zij zich goed voelen, geef ik mijn macht uit handen. Ze voelen zich altijd zwak, hoewel ik me aangetrokken voel tot hoe gevoelig ze lijken."

We keken naar verschillende delen van haar horoscoop, maar het was haar Venus-plaatsing die het verhaal echt vertelde. Venus speelt een cruciale rol in onze relaties en hoe we zowel liefde geven als ontvangen.

Venus en validatie

Venus' plaatsing per teken en huis kan ons veel vertellen over hoe we ons gevalideerd voelen. Een partner hebben die je het gevoel geeft dat je veilig, gezien en aantrekkelijk bent, is een essentieel onderdeel van elke gezonde relatie. Als je weet waar je eigen Venus zich bevindt, kun je je meer bewust worden van wat je diep van binnen nodig hebt om je gewaardeerd en geliefd te voelen. Venus zal ook laten zien hoe u graag liefde geeft.

Yolande heeft Venus in Schorpioen in het vierde huis. Dit betekent dat haar liefdestaal emotioneel en lichamelijk expressief zal zijn. Ze heeft behoefte aan een diepe seksuele verbinding, veel emotionele verwerking en interactie, en het gevoel dat ze samen met een partner iets intens en bijzonders creëert - inclusief het creëren van een familie. Om zich gevalideerd te voelen, moet ze weten dat een partner haar seksueel aantrekkelijk vindt, de tijd neemt voor lange en intieme slaapkameravontuurtjes, en de emotionele capaciteit heeft om ruimte voor haar te houden.

Schorpioen is een teken dat wordt geassocieerd met macht - vooral macht die op de een of andere manier met een ander wordt gedeeld. Het verbaasde me dan ook niet dat ze machtsconflicten in haar relaties had. Toen ik nog een paar vragen stelde, onthulde Yolande dat haar seksuele lusten te groot waren voor de mannen met wie ze had gedate. Ze vond altijd dat ze hen emotioneel, seksueel en intellectueel overstemde.

Yolande vertelde me over de belangrijke relaties in haar leven en we ontdekten dat het allemaal "zachte" mannen waren geweest. Ze had dit type man onbewust aangetrokken om de machtsstrijd die in haarzelf bestond, uit te spelen. Ze accepteerde haar eigen seksuele aard niet echt en had duidelijk het gevoel dat ze "een toontje lager moest zingen" en "normaler moest zijn", dus viel ze op mannen die haar eigen oordeel over haar Venus in Schorpioen zouden bevestigen.

Ik vertelde haar dat ze allereerst moest werken aan haar acceptatie van zichzelf, en dat ze bewust op zoek moest gaan naar mannen die begrip konden opbrengen voor haar Schorpioen Venus-behoeften. Hoewel je echt niet kunt generaliseren, raadde ik haar aan om aandacht te besteden aan mannen met veel Schorpioen in hun horoscoop, of die Mars in Schorpioen of Stier hadden, of zelfs Venus in Schorpioen zelf. Ze had een partner nodig die de Schorpioen-energie begreep en die haar zowel kon geven als ontvangen.

Venus en liefdesuitingen

Venus drukt het idee van "liefdestalen" uit via de 12 tekens van de dierenriem. Dit kan lastig zijn, want als je met iemand bent met een heel andere Venus dan jij, kan het zijn dat jullie niet dezelfde "taal" spreken.

In Yolande's geval zou ze haar partner overladen met seksuele aandacht, intense focus, en bereid zijn om alle psychologische aspecten van de relatie te bespreken. Haar langstlevende partner had Venus in Tweelingen. De luchtige, multi-georiënteerde, luchthartige energie van Tweelingen kon het gewoon niet vinden met de Schorpioen. Hij gaf echt om haar, maar hij vond haar een beetje intens. En op haar beurt vond zij hem oppervlakkig. Deze twee Venus-energieën werkten gewoon niet samen.

Nou, Venus is niet de enige factor voor relatiesucces in de horoscoop. Als je een partner hebt met een uitdagende Venus ten opzichte van je eigen Venus, kun je bewust leren om elkaars liefdestaal te begrijpen. Yolande's Tweelingen Venus man had bijvoorbeeld wat van die beroemde Tweelingen dorst naar informatie kunnen gebruiken en samen met haar Tantra kunnen bestuderen, zodat hij haar behoefte aan een diep erotische en spirituele verbinding kon valideren. Zij, op haar beurt, had tijd kunnen maken voor avonden in bed om zijn nieuwste interesse te bespreken en aandacht te besteden aan zijn intellect. Als ze de tijd hadden genomen om erover te praten, hadden ze misschien manieren gevonden om te experimenteren die haar lichamelijke honger en zijn nieuwsgierigheid bevredigden (gebruik je fantasie!).

In een ander voorbeeld, als een vrouw Venus in Steenbok heeft, moet ze worden gevalideerd voor haar integriteit, kracht en harde werk in het leven. Ze zal waarschijnlijk haar liefde tonen door middel van diensten en zal ook graag op die manier liefde ontvangen. Als ze een Venus in Vissen partner, zal hij met beide benen op de grond moeten komen en haar kleine daden van alledaagse liefde en vriendelijkheid moeten erkennen. Zij zal ook de tijd moeten nemen om van haar bergtop af te komen en zich bij haar partner te voegen in de waterige sferen van fantasie en spirituele en emotionele verbinding. Misschien moet ze haar partner vertellen dat ze van hem houdt, in plaats van het altijd te laten zien.

Venus en het zoeken naar troost

Venus laat ook zien hoe we harmonie en troost vinden. Ik zeg graag dat Venus op zoek is naar de knusse kussens in het leven! Welnu, we vinden comfort op verschillende manieren - niet iedereen wil veren kussens. Identificeren wat ons een goed en comfortabel gevoel geeft, is belangrijke informatie voor onze partners.

Voor Yolande vond ze harmonie door seksuele verbinding of diepgaande gesprekken. Voor de Tweelingen-Venus is dat een stimulerende repliek of het uitleven van een geestelijke interesse. Voor de Vissen bijvoorbeeld, zou het door het delen van poëzie, of gaan voor een maanlicht zwemmen, of zelfs ontspannen bij een zwembad. Elkaars comfortbehoeften kennen (ook beïnvloed door het maanteken) helpt om relaties op een gelijk niveau te houden.

Als je vragen hebt over je Venus, of de relatieaspecten van je horoscoop, bel dan vandaag nog een adviseur op Keen. Een deskundige kan u helpen uw aangeboren relatiebehoeften te begrijpen en u helpen uw weg te vinden op het soms lastige terrein van liefde.