Informatie nodig of uw partner of relatie?

Kan een tarot kaartlezing je helpen hartzeer te voorkomen op de weg naar liefde?

Toen Shakespeare schreef "Het verloop van de ware liefde is nooit gladgestreken", sprak hij als Lysander, een van de geliefden die elkaar kruisen in , een verhaal over misplaatste genegenheid en uitgesteld noodlot, over jaloezie en komische wraak. In dit stuk raken zelfs paren die de moed hebben om hun hartstochten te volgen ondanks hevige tegenstand, verstrikt in een web van magische krachten waar ze geen controle over hebben.

In een oogwenk verandert een betovering onsterfelijke liefde in wrede onverschilligheid, en afschuwelijke angst in onblusbaar verlangen. Maar in de laatste acte wordt alles weer rechtgezet en is de harmonie hersteld. Elke partner wordt perfect gekoppeld aan zijn eigen ware liefde, net op tijd om een happy end te bewerkstelligen. . maar alleen als gevolg van een bovennatuurlijke interventie zoals bedacht door een briljante toneelschrijver, natuurlijk.

Eveneens vandaag de dag lijken veel mensen het gevoel te hebben dat als het op de liefde aankomt, de kaarten tegen hen zijn gestapeld, alsof een of andere ondeugende toneelschrijver hun relaties overhoop haalt. Als de liefde hen ontglipt, schrijven ze het af als het lot, zonder zich te realiseren dat het lot weliswaar de snelweg is waarop we allemaal rijden, maar dat we ons niet passief hoeven op te stellen en iemand anders onze auto moeten laten besturen, maar toen Belinda onlangs voor een lezing kwam, leek ze wel een passagier op haar lijf geschreven.

In the Passenger Seat

Tijdens onze eerste ontmoeting bekende Belinda dat wanneer als het aankwam op het ontmoeten van goede mannen, werkte haar radar zelden goed. Ze vertelde me dat ze meer tijd had verspild aan nietsnutten dan ze wilde toegeven, en dat ze een paar geweldige kerels had gepasseerd om wat later de verkeerde redenen bleken te zijn. Nu, op 31-jarige leeftijd, begon ze zich af te vragen of ze het ooit goed zou krijgen.

"Nou, laat eens zien," zei ik tegen haar en overhandigde haar het spel. "Kies een kaart waarvan je denkt dat die het beste je geluk in de liefde vertegenwoordigt." Het kostte haar maar een paar seconden om de Drie van Zwaarden tevoorschijn te halen. "Interessant," mijmerde ik. "Trek nu een kaart die jouw ideale romance voorstelt." Ik kon zien dat ze verscheurd was tussen The Lovers en de Aas van Bekers, maar na een moment van aarzeling won de Aas.

"Moeilijke beslissing?" vroeg ik toen ze me de kaart overhandigde.

Ze knikte van ja. "Maar het kan niet De Geliefden zijn," zei ze, "met mijn geluk zou ik eindelijk de liefde van mijn leven vinden, en dan over de slang struikelen en uit de Hof van Eden worden gegooid."

"De Geliefden zou geen slechte keuze zijn geweest, maar het is de voor de hand liggende, en ik denk niet dat als je je concentreert op het in je leven brengen van die energie, je krijgt waar je echt naar op zoek bent," legde ik uit. "Lichamelijke aantrekkingskracht is een van de meest verleidelijke krachten op aarde, en er is maar omdat je zegt dat je op zoek bent naar iemand voor de lange termijn, vind ik de Aas van Bekers een geschiktere keuze. Het betekent dat je hoopt dat je als volwassene met een helder hoofd en open ogen op zoek kunt gaan naar romantiek."

Belinda glimlachte, benieuwd naar wat er als volgende op haar romantische menu zou staan. Maar eerst moesten we een stapje terug doen en de andere kaart bekijken die ze had uitgekozen.

"Deze kaart, aan de andere kant," zei ik, terwijl ik de Drie van Zwaarden op tafel legde, "vertelt me dat hoe hoopvol je ook bent, je er misschien nog niet helemaal klaar mee bent om jezelf te saboteren op liefdesgebied. Voor mij geeft deze kaart aan dat je jezelf als een slachtoffer ziet. Het is alsof je gelooft dat iedereen je uiteindelijk pijn zal doen, in plaats van verantwoordelijkheid te nemen voor het feit dat je hen dat laat doen. Jij maakt slechte keuzes, maar zij krijgen de schuld."

Het is aan jou

Ik kon zien dat dit haar iets had gegeven om over na te denken. "Goed, laten we nu een klein experiment doen," zei ik tegen haar. "Concentreer je op de Drie van Zwaarden en stel je voor dat als je zo blijft denken, wat voor toekomst je dan te wachten staat.

Na het kaartspel even geschud te hebben, trok ik een kaart voor haar. De Vier van Pentakels. "Dit is iemand die is afgesloten, alleen, met zijn rug naar de wereld," vertelde ik haar. "Hij houdt zijn bronnen voor zichzelf vast, zodat en hij is zo bang om het weinige dat hij nog heeft te verliezen, dat hij zich niet meer kan bewegen."

Dat trok haar aandacht.

"Maak je geen zorgen, het is maar een waarschuwing," verzekerde ik haar. "Het hoeft niet je toekomst te zijn." Ik overhandigde haar de Aas van Bekers en zei: "Laten we ons nu concentreren om deze kracht in je leven te brengen. Ik wil dat je je voorstelt dat je openstaat voor een wereld van mogelijkheden, maar zonder roekeloos te zijn." Als Belinda echt op haar gewenste romantische bestemming wilde komen, moest ze haar ogen openhouden, op de weg letten, haar gordel omdoen en zich niet laten afleiden door dingen die haar zouden kunnen afleiden.

Na wat wederzijdse concentratie trok ik een kaart voor haar. De Pagina van Bekers. Ik moet zeggen, deze kaart doet me altijd glimlachen. Een vrolijke jongeman houdt een gouden kelk in zijn hand, waaruit zojuist een vis zijn kop heeft gestoken. Voor mij lijken ze in een verrukt, zij het onverwacht gesprek verwikkeld.

"Nou," vroeg Belinda, "wat is het oordeel?"

Ik vroeg haar of ze bekend was met het sprookje van Grimm, "."

"Ugh! Weer een pad? Denk je niet dat ik al genoeg slijmballen heb gekust?" zuchtte ze geërgerd.

"De strekking van het verhaal is dat je alle kikkers van de wereld kunt kussen en nooit een prins zult vinden," vertelde ik haar, "maar als je bereid bent verder te kijken dan het oppervlakkige en door te gaan, in plaats van slachtoffer te worden, de volgende kikker - of in dit geval, vis uit het water - die in je leven opduikt, wel eens een enorme potentie voor een echte romance zou kunnen blijken te hebben. Ik weet dat het moeilijk is om oude gewoontes te doorbreken, maar als iemand uit je normale comfortzone je benadert, denk er dan eens over na om hem een kans te geven?"

"Ik weet niet of ik dat zal doen," antwoordde ze eerlijk, terwijl ze opstond om te gaan. "

Cooking Up Romance

De volgende keer dat ik Belinda sprak, vertelde ze me dat ze haar best had gedaan om zich te concentreren op de dingen die we hadden besproken, en dat ze een paar weken na onze sessie een man genaamd Mark had ontmoet tijdens een kookcursus waarvoor ze zich had opgegeven. "Hij leek lief, maar hij was een echte mafkees. Absoluut niet mijn type," herinnerde ze zich. "Het was pijnlijk duidelijk dat hij niets van koken afwist, dus ik kon het niet laten om te vragen wat hij daar deed."

Mark gaf toe dat zijn ex hem had opgegeven voor de cursus, "in de hoop er beter van te worden", had hij haar verteld, en hij dacht dat nu het geld op was en hij er alleen voor stond, hij misschien beter iets anders kon leren dan Macamp & Cheese bereiden. "

Belinda zei dat er op dat moment een belletje ging rinkelen in haar hoofd. "Ik beloofde hem in de gaten te houden en hem zo goed mogelijk te helpen," vertelde ze, terwijl ze verlegen glimlachte. "En na een paar lessen, toen hij vroeg of hij de gunst terug te doen door me mee uit eten te nemen, heb ik geen nee gezegd."

Belinda en Mark hebben tot nu toe nog maar een paar afspraakjes gehad en ze weet nog niet of deze specifieke "vis uit het water" een blijvertje is of niet. Ze zegt echter dat ze door verantwoordelijkheid te nemen voor haar keuzes en haar ogen open te houden als het op romantiek aankomt, zich eindelijk geen passagier meer voelt, maar dat ze voor één keer echt achter het stuur zit en hopelijk op weg is naar een bestemming waar .

Als je het gevoel hebt dat je de controle bent kwijtgeraakt op de hobbelige weg naar de liefde, kan een getrainde KEEN-adviseur je helpen om weer in de juiste versnelling te komen en de juiste koers te varen. richting.