Informatie nodig of uw partner of relatie?

Is er echt maar één liefde voor ons?

"Wanneer zal ik de ENE ontmoeten?""Is hij de ENE?""Heb ik een zielsverwant? Een tweelingvlam?""Ik weet niet zeker of mijn partner mijn zielsverwant is... wat moet ik doen?"

Dit zijn waarschijnlijk de meest voorkomende relatievragen die ik krijg. Of ik nu kaartlees, helderziende readings doe of healingwerk verricht, cliënten maken zich grote zorgen over romantische partnerschappen en het idee dat je de Ene moet vinden.

De vraag die aan de basis van al deze vragen lijkt te liggen, is of je wel of niet een partner nodig hebt om gelukkig te zijn. Als mensen een partner hebben, hebben ze vaak het gevoel dat er iemand "beter" is bij wie ze zouden moeten zijn. Als cliënten single zijn, hebben ze het gevoel dat hun hele leven draait om de zoektocht naar die perfecte partner, die soulmate, of zelfs hun tweelingvlam.

Het is jammer dat zoveel mensen het gevoel hebben dat ze incompleet zijn zonder een andere "helft" van hun ziel, of dat ze ervan overtuigd zijn dat er maar één mogelijke partner voor hen is, en als ze die persoon om de een of andere reden niet ontmoeten, is er geen kans op romantisch geluk.

Waarom denken we zo veel na over deze kwestie? En waar gaat het eigenlijk om?

De mythe van de ware

Ik ga hier een gewaagde uitspraak doen: Ik geloof dat het concept van de "enige ware liefde" een mythe is. Het idee van romantische liefde is eigenlijk vrij recent in de menselijke geschiedenis, en hoewel seksuele aantrekkingskracht en liefde ongetwijfeld al zo lang bestaan als wij, is dit Het idee dat er maar één ziel is waarmee we ons leven gelukkig kunnen delen, is een creatie van de moderne maatschappij. Het is GEEN spirituele waarheid.

Het huwelijk is lang een contract geweest dat werd gesloten voor economisch of politiek gewin of noodzaak, een contract om ons te helpen overleven en ons voort te planten. Zelfs vandaag de dag worden huwelijken in sommige culturen door de ouders gearrangeerd op basis van ideeën over geschiktheid voor de familie, astrologie en bruidsschatten, en hebben de feitelijke huwelijkspartners weinig te zeggen over het hele proces. Ik zeg niet dat het huwelijk geen prachtige traditie is, maar je hoeft maar naar de echtscheidingscijfers te kijken om te zien dat het als contract vaak niet de levenslange, romantische, bindende overeenkomst is die glossy magazines, Disney en liefdesliedjes je willen doen geloven.

Ik voel me hier sterk bij betrokken omdat ik zoveel van mijn cliënten buiten zichzelf zie zoeken naar een liefde die misschien wel helemaal niet bestaat zoals zij zich die in hun hoofd hebben voorgesteld. Het is belangrijk om ons verlangen naar liefde te erkennen, en het is heel natuurlijk om een partner te willen en je voort te planten. Maar wanneer een ander betrokken is bij het idee om heel te worden, dan bestaat de mogelijkheid van co-afhankelijkheid.

Recipe voor co-afhankelijkheid

De meest hartverscheurende scheidingen of relatiebeëindigingen die ik bij mijn cliënten heb gezien, waren het gevolg van co-afhankelijke relaties. Lana was zo'n cliënt, en zij kwam naar me toe voor een reeks healings na een verwoestende scheiding. Zij en haar man hadden echt een geweldige relatie; ze waren beste vrienden en waren 15 jaar getrouwd geweest. Ze hadden geen kinderen, uit vrije wil, en genoten van een gedeeld leven dat echt samengevoegd was. Tot hij een ander ontmoette vrouw. En toen realiseerde Lana zich dat ze haar hele identiteit, beminnelijkheid en gevoel van eigenwaarde in haar huwelijk had verstrikt.

"Ik zie nu in dat we totaal afhankelijk van elkaar waren," zegt ze, twee jaar nadat de relatie eindigde. "Maar ik dacht dat die afhankelijkheid alleen voorkwam in relaties met verslaving of misbruik. Je weet wel."

Lana's verhaal is niet ongewoon, en op haar weg naar genezing heeft ze veel moeten werken aan haar eigenliefde en gevoel van eigenwaarde. Ze heeft nu een gezondere relatie en identificeert zich niet meer met haar partner zoals ze dat met haar man had. Ik heb niet het gevoel dat ik hem nodig heb om te overleven. Ik ben blij dat hij in mijn leven is, en ik hou van hem. Maar ik hou nu ook van mezelf."

Cliënten die wanhopig op zoek zijn naar informatie over hun zielsverwant, hebben vaak echt de behoefte om van zichzelf te leren houden voordat ze gezond kunnen zijn in een relatie. Maar hé, geen oordeel hier! Vooral vrouwen worden nog steeds opgevoed met het idee dat ze beter zijn met een partner; ik was dat zeker, en als zodanig moest ik mijn eigen reis met romantische liefde maken, net als ieder ander persoon.

Is het mogelijk om gelukkig te zijn zonder partner?

Natuurlijk is dat zo! Veel mensen hebben lange perioden zonder partner, en sommigen vinden nooit een andere persoon met wie ze een leven lang willen samenleven. Wij zijn degenen die kiezen of we al dan niet gelukkig willen zijn, ongeacht de levensomstandigheden. Vergeet niet dat relaties veel werk zijn en energie kosten om in stand te houden - een waardig gebruik van tijd. En het kan zijn dat sommige mensen die tijd of energie niet willen investeren. Dat is niet erg!

Ik heb verschillende cliënten - mannen en vrouwen die geen levenspartner hebben. Sommigen hebben nooit echt een relatie gehad en voelen zich vervuld en tevreden zonder een. Sommigen zijn eenzaam en werken aan hun innerlijke overtuigingen en keuzes om zichzelf ontvankelijker te maken voor het vinden van een partner.

Een cliënt, Damon, was 20 jaar getrouwd voordat hij uit de kast kwam als homo. Hij heeft af en toe minnaars, maar geen partner. Hij maakt zich soms zorgen dat hij als oude man alleen zal zijn, maar hij is erg toegewijd aan het creëren van een gemeenschap, sterke vriendschappen en goede relaties met zijn broers en zussen. Dit is genoeg voor hem.

Amy is een andere cliënt die nog nooit echt een langdurige relatie heeft gehad. Ze zou het wel willen, maar vindt het niet erg om het niet te doen. Net als Damon zijn haar gemeenschap, familie en vrienden de relaties die haar voldoening schenken. "Je kunt niet wachten om gelukkig te zijn tot er een jongen of meisje langskomt,' zegt ze. "Het leven is kort. Ik heb lang geleden geleerd van mezelf te houden en vreugde te vinden in gewoon in leven zijn. Er is veel meer in het leven dan getrouwd zijn."

Winona wil heel graag een partner, en we werken met paranormale contracten en blokkades die haar ziel heeft gemaakt over vorige levens om haar leven meer open te stellen voor de liefde. Ze weet dat ze de neiging heeft om te versmelten met de mannen die ze ontmoet - ze is historisch gezien erg afhankelijk geweest. Begrijpen dat ze eerst van zichzelf moet leren houden, en op eigen benen moet leren staan, is cruciaal in haar proces. Ik twijfel er niet aan dat Wanneer ze het het minst verwacht, krijgt ze de kans om op een gezonde manier samen te werken met een andere ziel - dankzij het werk op het gebied van persoonlijke groei dat ze doet.

De waarheid is dat niemand van ons het plan van zijn of haar ziel echt kent. Spiritueel werk met adviseurs en op eigen kracht kan helpen onthullen wat het hoogste goed voor je ziel is. Sommige mensen hebben geen grote karmische agenda rond relaties. Anderen wel - maar dat maakt het leven niet noodzakelijk gemakkelijker, beter of gelukkiger. We zijn uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor ons eigen geluk.

Als je meer wilt weten over je relatiekeuzes of blokkades, of hulp wilt bij het aanpakken van problemen, kan een adviseur van Keen je helpen.