Informatie nodig of uw partner of relatie?

Wat is een tweelingvlam/tweelingziel en hoe moet ik die relatiedynamiek begrijpen?

Lilliana is een collega van me met wie ik al jaren samenwerk. We hebben vele sessies van energiehealing en psychisch werk uitgewisseld. Toen ik haar voor het eerst ontmoette, probeerde ze relatiekoorden en slepende trauma's rond een relatiebreuk op te ruimen.

Lilli en Tony hadden elkaar op de universiteit ontmoet, en bleven elkaar zien ondanks dat hun carrières hen na hun afstuderen naar verschillende steden en landen brachten. Tony zat in het leger en moest voor zijn werk opdrachten uitvoeren die hij niet met Lilli kon delen omdat ze geheim waren. Ze ging jaren met hem uit, zag hem wanneer ze kon, maar wist nooit wat hij voor zijn werk deed.

Eindelijk begon de stress van zijn leven een negatieve invloed op hem te hebben, en ze kon de spanning van de relatie niet meer aan. Ze gingen uit elkaar met diepe droefheid.

"Het is alsof hij familie is. Dat was hij altijd al, vanaf het moment dat ik hem ontmoette. Niet vertrouwd, maar familie. Het is moeilijk te beschrijven," vertelde Lilli me. "Ik zal altijd zielsveel van hem houden en het beste voor hem willen, zelfs als ik hem nooit meer zie. Maar ik wil vrij zijn om verder te gaan. Tony trouwde met een andere vrouw en verdween een paar jaar uit Lilli's leven.

Toen Lilli eindelijk weer ging daten, verscheen Tony als bij toverslag weer in haar leven. Sms'jes uit het niets of telefoontjes midden in de nacht voordat hij voor een maandenlange opdracht zou vertrekken. Lilli voelde zo'n zielsliefde voor hem dat ze hem weer in haar leven toeliet, hoewel de De herverbinding zou haar altijd terugtrekken in een relatiedynamiek die ze niet wilde.

Tweelingzielen

Door de romantisering van de tweelingzielverbinding zijn mensen geobsedeerd om de "ene" of hun "andere helft" te vinden, tot een destructief einde. Velen suggereren dat onze ziel in tweeën splitst wanneer we voor het eerst incarneren, en dat we de rest van ons leven proberen om weer met elkaar in verbinding te komen. Het idee dat we nog een andere helft hebben, zonder wie we incompleet zijn, wordt gepopulariseerd door de media en onze cultuur. Ik zie heel veel cliënten die zo vastzitten in dit streven dat ze afhankelijk worden van elkaar, op zoek naar voltooiing door een ander. Maar om minder te zijn dan heel is zelfvernietigend en zal niet eindigen in een bevredigende relatie.

Een tweelingziel is onze spiegel en deelt een gelijkaardige zielsbestemming. Net als fysieke tweelingen zijn er soms griezelige gelijkenissen, maar ook belangrijke verschillen. Elke ziel heeft zijn eigen pad te bewandelen, zijn eigen karma, zijn eigen begeerlijke aard. Toch, net als bij tweelingen, is er een verbinding en context die voortkomt uit het delen van de intieme omgeving van de baarmoeder - hoewel in dit geval de "baarmoeder" van tweelingzielen een verbonden draad van Goddelijkheid is.

Het werd me duidelijk dat Lilliana en Tony tweelingzielen waren. Zichzelf 'losmaken' van de verbinding was er niet bij, hoewel ze er wel van kon leren en kiezen hoe ze zich in de relatie wilde manifesteren.

De waarheid over tweelingzielrelaties

Lilli en Tony's relatie had de kenmerken van een tweelingzielverbinding: zich verenigd en onafscheidelijk voelen, een band delen die dieper gaat dan beiden ooit hadden gevoeld. Maar zoals veel tweelingzielen hadden ze ook hindernissen om samen te zijn. De relatie was intens, uitdagend en onverklaarbaar.

Lilli voelde eerlijk aan dat wat Tony ook deed, ze onvoorwaardelijk van hem zou houden. Tony was minder zelfbewust dan zij, en had een uitdagend pad gekozen. Zijn carrière in het leger eindigde en hij leed aan PTSD. Hij scheidde van zijn vrouw. Met Lilli's voortdurende liefde en steun, begon hij een therapeut en andere professionals te bezoeken om te helpen het trauma van zijn werk te genezen. Maar de twee zaten aan de andere kant van het land en ontmoetten elkaar niet.

Op een gegeven moment besloten ze weer een romantische relatie te proberen; de poging mislukte, en Lilli kwam voor een nieuwe sessie na een traumatische week samen. , en van hem zou blijven houden, als familie, maar dat ze een partner wilde die klaar was om haar gelijke te zijn.

Dit is niet voor iedereen het geval. Een stel dat ik ken was klaar voor elkaar toen ze elkaar ontmoetten. Beiden hadden jarenlang geworsteld met hun genderidentiteit en diepgaand persoonlijk werk verricht om eigenliefde en acceptatie te vinden. Hun paden kwamen uit verschillende landen en culturen, maar waren in alle opzichten bijna identiek. Toen ze elkaar ontmoetten, was de herkenning verrassend, intens... absoluut al bekend. Ze hadden hun tweelingbroer ontmoet. Hun verbintenis heeft niet alleen voor henzelf groei gecreëerd, maar samen hebben ze enorm werk verricht voor anderen die met genderkwesties te maken hebben. Hun relatie dient hen en een grotere gemeenschap.

Ze bereidden zich voor om hun tweelingziel te ontmoeten, niet door "voltooiing" te zoeken maar door heel te worden en van zichzelf te houden.

Je zult alleen in staat zijn om het beste te halen uit een zeldzame waarneming van je tweelingziel als je van jezelf houdt, en in staat bent om in een relatie te zijn zonder de onverzadigbare behoefte die velen hebben voor de "ander". Elke diepe relatie die je hebt leidt je verder op je evolutionaire pad, of je nu een tweelingbroer hebt of niet. Het doel van onze menselijke ervaring is om te groeien, te leren, te spelen en verliefd te worden op onszelf.

Op het einde kunnen we ontdekken dat de tweelingziel die we zoeken in ons zit.

Voel je je vastzitten, overweldigd, of verward over een relatie? Bel een Keen-adviseur voor hulp!