Informatie nodig of uw partner of relatie?

Bestaat er echt zoiets als een zielsverwant?

Er zijn bepaalde bekende paradigma's in het landschap van de moderne liefde die hun oorsprong terugvoeren tot de vroegste dagen van de opgetekende geschiedenis. De fenomenen van "liefde op het eerste gezicht" en het hebben van een "zielsverwant" zijn het spul van oude legende.

In de Griekse mythologie zou ieder mens de helft zijn van een groter wezen, dat bij de geboorte door het lot van elkaar was gescheiden. De zoektocht in het leven bestond uit het vinden van de andere helft en deze opnieuw te combineren om een geheel te worden. De Grieken mogen dan een poëtisch beeld van ware liefde hebben geschetst, maar is dit werkelijk van toepassing op de mensen van nu? De kans dat iemand gelooft dat ieder van ons letterlijk "de ene helft" is van één groter menselijk wezen is klein, maar velen van ons denken graag dat we deel uitmaken van een perfect paar dat op elk niveau bij elkaar past - geestelijk, lichamelijk en emotioneel.

Hoe je tegenwoordig wel of niet gelooft in het concept van een zielsverwant, hangt af van je eigen definitie van de term, dus wat is nu eigenlijk een zielsverwant? Is het iemand tot wie je je onmiddellijk aangetrokken voelt? Is het iemand waarvan je voelt dat je absoluut niet zonder hem of haar kunt? Of is het iemand met wie je vrijuit kunt communiceren, met wie je een diep gevoel van comfort, verbondenheid en vertrouwen hebt, en die je bijna elk moment dat je met hem of haar doorbrengt gelukkig en tevreden stemt?

Mijn enige ware

Er schuilt een inherent gevaar in het te veel geloven in het concept "zielsverwant", want het idee dat er één is, en slechts één "juiste" persoon voor ons is beladen met romantische landmijnen en onrealistische aspiraties.

Door te denken dat er maar één perfect paar voor je is, heb je jezelf al beperkt om open te staan voor potentiële partners die een geweldige liefdesmatch zouden kunnen vormen, als ze de kans krijgen om uit te groeien tot een relatie. Door deze potentiële poel van geliefden uit de hand te wijzen, doe je jezelf een grote slechte dienst. Degenen die vasthouden aan een lange waslijst van "must haves" voor een partner, bereiden zichzelf voor op een mislukking, en daarmee geven ze ook de verantwoordelijkheid op zich voor hun onvermogen om de ware te vinden door te weigeren hun eigen romantische tekortkomingen door de lens van de realiteit te zien.

In plaats van de dwaasheid te erkennen en toe te geven van een reeks rigide normen die nooit kunnen worden bereikt, geven ze gewoon de wereld de schuld van zijn ongelijkheden. Hun rationalisatie is "er is niemand voor mij", terwijl er in werkelijkheid genoeg mensen zijn, alleen geen zogenaamde "perfecte".

Wat zulke mensen niet begrijpen, is dat perfectie voor het grootste deel een illusie is. Zelfs in de beste relaties zullen er ruzies, misverstanden en zo nu en dan onenigheid zijn. Door niet bereid te zijn iets anders dan een ideale partner te accepteren, ontslaan ze zich van de verantwoordelijkheid om überhaupt een partner te vinden, en kunnen ze zelf het slachtoffer spelen. Aan de andere kant begrijpen proactieve mensen die op zoek zijn naar liefde dat gebreken en tekortkomingen te verwachten zijn, en tenzij de problemen

Zonder jou ben ik niets

Een andere valkuil op het soulmate-spoor is het probleem dat je afhankelijk bent van iemand anders om je compleet te maken. In de muziek kan harmonie een glorieuze combinatie zijn van in elkaar verstrengelde noten die, met elkaar verweven, magie creëren. Maar als je in een duet zit en een slecht gehoor hebt en een stem die je het beste kunt gebruiken om soep in te koelen, kan geen enkele beheersing van de ander dat goedmaken.

Er is een oud gezegde dat luidt: "De som is groter dan het geheel van zijn delen." Als je het geluk hebt om een band te hebben die gebaseerd is op een gelijkwaardig, gezond partnerschap dat wederzijdse inbreng bevordert, is niets meer waar. Wat elke persoon inbrengt in zo'n relatie verbetert niet alleen het welzijn van de ander, maar is de brandstof die de liefde doet bloeien en standhouden.

Achteraf, als slechts één partner bijdraagt aan de vergelijking, is het resultaat vaak een ongezonde machtsbalans die zich kan uiten in misbruik, afhankelijkheid of beide. Het gevoel dat je "niet zonder" een ander kunt, is geen teken dat je je zielsverwant gevonden hebt, maar een rode vlag die aangeeft dat je eigenwaarde tekort kan schieten. Als je het gevoel hebt dat je "gerepareerd" moet worden om compleet te zijn, is het aan jou om daarvoor te zorgen, niet aan je geliefde.

Zielsverwant

Of je nu wel of niet gelooft in het hebben van één zielsverwant, er zijn bepaalde tekenen dat je op de goede weg bent voor het maken van een . Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten:

  • Mutual Respect: Je waardeert de gedachten en meningen van je geliefde, en in plaats van alleen te luisteren naar wat hij te zeggen heeft, luister je ook echt naar zijn inbreng. In plaats van "niet te weten waar de een ophoudt en de ander begint", hebt u gedeelde dromen, waarden en doelen die bijna naadloos op elkaar aansluiten en ervoor zorgen dat de relatie blijft bloeien en intenser wordt.
  • Steviger en Sterker: Hoe meer tijd u met uw geliefde doorbrengt, hoe intenser uw band wordt. De passie lijkt eerder toe te nemen dan af te nemen.
  • Verrukking: Niet elke minuut van de dag natuurlijk, maar in het algemeen vervult de aanwezigheid van je partner je met vreugde, ook al is hij of zij misschien niet perfect.

Vraag jij je af of je zielsverwant op zoek is naar jou? Laat een KEEN-adviseur je helpen uit te vinden hoe snel je beste liefdesmatch kan komen