Informatie nodig of uw partner of relatie?

Ik hou van alles aan je, behalve...

Jouw waarschuwingslampje, dat altijd brandt maar af en toe flikkert, staat plots roodgloeiend. Dit inwendige alarm staat op het punt een koude domper te zetten op jullie relatie. Naarmate je liefde vordert en je steeds meer over je partner te weten komt, komt er een moment dat er een vraag moet worden beantwoord.

Op een gegeven moment komt elke relatie op deze tweesprong uit. Wil ik dit? Is dit de man voor mij? Je vindt alles leuk aan hem, maar je twijfelt toch een beetje. Besluit je om meer in de relatie te investeren of is het tijd om te stoppen?

Twijfel en onenigheid zijn een natuurlijk onderdeel van een relatie. Dit is de structuur die we nodig hebben om dingen interessant te houden; om te leren en te groeien. Het komt zelden voor dat twee geliefden volledig compatibel zijn. Er is altijd wel iets dat stoort of irriteert, of het nu een gewoonte, interesse, eigenschap of alle drie is.

Er zijn waarschijnlijk veel dingen die je graag zou willen veranderen aan je partner. Misschien werkt hij te hard of smakt hij luidruchtig met zijn lippen als hij eet. Zijn moeder is een verschrikking. Zijn hond vindt uw konijn een lekker hapje. De lijst kan eindeloos zijn. Wees gerust, hij heeft een paar problemen met jou waar hij niet van houdt.

Een relatie is soms een prachtige dans van synchroniciteit en op andere momenten moeten we delicaat om onze onvolkomenheden, onverenigbaarheden en onmenselijkheden heen draaien. Soms dans je een rustige wals. Andere keren explodeer je in een vurige tango. Er schuilt een grote schoonheid in de moeite die we doen om elkaar te verdragen. Deze dans is de manier waarop we over onze liefde onderhandelen.

Wat vind je dus niet leuk aan hem? Is hij een sportfanaat? Geen stijl? Een grote neus? Kan hij niet zwemmen? Slechte smaak in films? Kun je niet koken? Dit zijn de gedragingen die je niet leuk vindt. Maar zijn het spelbrekers? Kijk eens goed naar je weerstand om je partner te accepteren. Maken deze irritaties iets los bij u en uw acceptatie van uzelf? Stel deze vragen terwijl u uw vermogen onderzoekt om anderen te tolereren en compromissen te sluiten.

Als u onder de douche mag kwebbelen, dan mag hij de dop van de tandpasta laten zitten. Als hij geobsedeerd is door Elvis Presley, zing dan gewoon mee. Als hij een auto wil restaureren, kun je hem misschien beter een moersleutel geven. Dit zijn de dingen waarover we onderhandelen. Hopelijk vindt u samen als stel een aantal interesses die u kunt delen.

Maar misschien zijn er belangrijke zaken die u gewoon niet kunt tolereren. Gebruikt hij drugs? Leent hij altijd geld van u? Gaat hij nog steeds met zijn ex naar bed? Als u een gezond gevoel van eigenwaarde heeft, zult u hem waarschijnlijk vanwege deze gewoonten een schop onder zijn kont geven. De eerste zes maanden zijn cruciaal voor het maken van duidelijke, rationele beslissingen. Waar kun je mee leven? Waar moet je van weglopen?

Daten is als winkelen voor je laatste spijkerbroek, de spijkerbroek die je zo goed staat dat je hem voor altijd zult koesteren. Zal de stijl het zo lang uithouden? Hoe zit het met de snit? Je moet een aantal moeilijke beslissingen nemen op zoek naar je emoties. Kijk naar binnen. Wat wil je echt? Is het realistisch? Is het gezond en vrij stromend? Zal de relatie op natuurlijke wijze groeien of zal het geforceerd worden? Je bent misschien niet helderziend, maar je instinct is een krachtig en zuiver instrument.

Ben je er altijd van bewust dat het leven een rivier is. Verandering is de enige constante, het enige waar u ooit op kunt rekenen. U en uw partner zullen veranderen met de tijd. We kunnen de toekomst niet voorspellen. Maar hoe ziet de toekomst er, op basis van een voorgevoel, uit met uw partner?

Wat als hij in de eerste maand graag een biertje drinkt bij het eten? Dan tegen de vierde maand, geeft hij de voorkeur aan een twaalf pak. Het waarschuwingslampje gaat branden. Opeens zegt je eerlijkste en meest ware instinct dat je man een blok aan het been is, en geen aanwinst.

Mensen vragen om te veranderen werkt uiteindelijk zelden goed. Waarom zou je iemand zijn natuurlijke ritme ontnemen? Als je je vriend zijn modelspoorbaan laat weggooien, kan hij je dat in stilte kwalijk gaan nemen. We moeten altijd proberen romantiek te benaderen met acceptatie en onvoorwaardelijke liefde.

Wanneer er een waarschuwingslampje gaat branden, weet je dat je een stapje terug moet doen en de moeilijke vragen moet stellen. Wat zegt je hart je? Zijn je intenties eerlijk en zuiver? Blijf je in deze relatie omdat je te bang bent om verder te gaan? Iedereen wordt voorzichtig met een reden.

Je hebt een waarschuwingssysteem. Soms geeft het kleine stille signalen af. Andere keren loeit het als een sirene. Je zult nooit kunnen zeggen dat je van elk klein dingetje van iemand houdt. Met de tijd en de groei, leren we elkaar te ontdekken en te accepteren. Zeggen dat je van bijna alles aan iemand houdt, is een groot geluk.

Gerelateerde artikelen