Informatie nodig of uw partner of relatie?

Hoe de liefde te beheersen: omgaan met bindingsangst

Wat is tegenwoordig het grootste probleem voor ons dames als het gaat om relaties en daten? Mijn vriendinnen en klanten worstelen vooral met bindingsangst. Of het nu hun man is of zijzelf, het lijkt wel of niemand echt weet wanneer en hoe ze zich moeten binden, of zelfs hoe ze erover moeten praten.

Dus wat is er nodig om bindingsangst te herkennen en aan te pakken? Uiteindelijk hangt veel af van je astrologische achtergrond, je levenservaring, communicatie en je mate van zelfliefde.

Astrologie en verbintenis

Ik ben de eerste om te zeggen dat je je hele astrologische horoscoop moet laten maken om echt in onderliggende bindingsproblemen te duiken, maar om te beginnen helpt het al als je je zon- en maanteken kent. Niet elk sterrenbeeld is van nature geneigd om zich te binden of zelfs monogaam te zijn, en deze neigingen zijn super nuttig om te weten zodat je realistische verwachtingen van jezelf en je partner kunt hebben.

De volgende categorisaties zijn algemeen, dus schrik niet als het je niet bevalt wat je ziet. Onthoud dat de Zon en de Maan plaatsen zijn om te beginnen.

- Commitment-georiënteerde tekens: Steenbok, Stier, Maagd, Kreeft, Weegschaal, Schorpioen

- Variëteit-liefhebbers (het meest comfortabel in polyamoureuze regelingen of langdurig het veld spelen):

- Seriële monogamisten (in staat om zich op lange termijn te binden, maar niet noodzakelijk om voor het leven te paren): Weegschaal, Leeuw, Vissen, Ram, Schorpioen

Je zult herhalingen zien bij sommige tekens. Bij hen hangt veel af van hun mate van zelfredzaamheid (Weegschaal), hoe ze omgaan met jaloezie (Schorpioen), of de relatie nog steeds nuttig voor hen is (Ram).

Elk teken kan natuurlijk voor het leven paren of terminaal single zijn, maar je zult bijna nooit een Steenbok vinden, bijvoorbeeld, die een totale poly-speler is. Het zonneteken vertelt je veel over innerlijke essentie en fundamentele waarden, terwijl de maan emotionele neigingen en behoeften beschrijft.

Zelfliefde is de sleutel

De overgrote meerderheid van relaties is op een bepaald niveau afhankelijk van elkaar. De maatschappij leert ons immers dat liefde van het type "ik kan niet zonder jou" de beste manier is. Hoewel we beter zijn in het overwinnen van deze trend dan vorige generaties, het is nog steeds een gedachte-plaag in onze cultuur, en ik weet niet over u, maar mijn moeder totaal model co-dependent relaties voor mij.

Het tegengif voor co-dependentie is zelfredzaamheid en eigenliefde. Dit betekent niet dat je geen andere mensen nodig hebt of ze niet wilt in je leven, maar het betekent wel dat je het goed vindt om alleen te zijn, tijd weg te nemen van relaties, en het instellen van gezonde grenzen. Zoveel mensen willen zich te snel binden omdat ze onzeker zijn. Als je een vrouw bent die dat heeft gedaan (en laten we eerlijk zijn, de meesten van ons hebben dat gedaan), zal dat de meeste mannen doen vluchten. Maar op een gegeven moment is het gepast om over een verbintenis te praten. Als je een diep gevoel van liefde in en over jezelf hebt, zul je dit gesprek minder snel overhaasten en zul je er eerder volwassen mee omgaan als het onderwerp ter sprake komt.

Communicatie-ook-sleutel

Om bindingsangst onder de knie te krijgen, moet je echt communiceren met zelfbewustzijn en volwassenheid. Door meer over jezelf, je angsten en onbewuste obsessies te weten te komen en je jeugdproblemen te verwerken, word je bewuster en kun je beter communiceren. Als je te lui of te bang bent om aan jezelf te werken (luister goed, mannen), dan kan het zijn dat je altijd wegloopt - zelfs als je met iemand bent van wie je echt houdt. Klassiek gezien hebben vrouwen meer werk te verzetten op het gebied van eigenliefde/vertrouwen en jongens op het gebied van zelfbewustzijn - beide zijn nodig om een toegewijde relatie aan te kunnen en de volwassenheid die daarbij hoort. Monogamie - of polyamorie, nog meer - samenwonen, financiën delen of een gezin stichten vereist allemaal goede communicatie om ook maar enigszins goed te werken.

Levenservaring

Laten we eerlijk zijn, sommigen van ons hadden betere rolmodellen dan anderen als het op relaties aankomt. Ik noemde mijn moeder al; zij en mijn vader scheidden toen ik een jaar of tien was, en daarna kreeg ze de ene na de andere langdurige man. Ik leed er niet onder, maar de boodschap die ze me gaf was dat alleen zijn niet oké was. Ze heeft me zelfs een keer verteld dat het belangrijkste wat ik moest doen was "een man vinden." Ik kon het ook niet geloven, maar haar moeder vertelde haar dat, en haar moeder voor haar... dus ze stelde het niet eens in vraag. Ik geloof dat niet bewust, maar mijn problemen met afspraakjes en relaties zijn nog steeds gevormd door mijn ouders, leeftijdsgenoten en mijn cultuur. Je moet kijken naar waar jij vandaan komt - en waar je partner vandaan komt - in termen van levenservaring om bindingspatronen, angsten en obstakels te ontrafelen.

Als puntje bij paaltje komt is elke relatie zo uniek dat het onmogelijk is om algemeen advies te geven over wanneer je je kunt binden of waarom jij/hij/zij dat niet kan. Hier kan een spiritueel adviseur, counselor of andere mentor helpen. Maar ik wil wel zeggen dat beide mensen bereid moeten zijn om het gesprek aan te gaan, ook al voelt men zich op dat moment nog niet klaar om daadwerkelijk iets te doen. Is het gepast op de eerste date? Uh-waarschijnlijk niet. Is het cool op de vierde date? De tiende? De honderdste? Nogmaals, het hangt af van het stel.

Als je genoeg zelfliefde en zelfbewustzijn hebt om te weten wat je wilt en wat je inbrengt - zowel positief als negatief - dan zul je weten wanneer je er klaar voor bent om na te denken over een verbintenis met iemand. Het enige wat je kunt doen is de discussie benaderen met eerlijkheid, openheid, en kwetsbaarheid. Als je jezelf kent, kun je je losmaken van je angsten, zodat je er niet door geregeerd hoeft te worden. Als je van jezelf houdt, kun je grenzen te stellen als je niet klaar bent om je te binden of om te gaan met afwijzing als de andere partij dat niet is. In tegenstelling tot vroeger, hebben we zoveel vrijheid rond hoe en wanneer te trouwen of kinderen te krijgen - of om deze stappen te nemen op alle - dus het loont om de tijd te nemen om eerst zelfkennis te ontwikkelen. Toewijding aan jezelf en je eigen is wat er echt nodig is om klaar te zijn om zich te binden aan een andere ziel.

Nieuwsgierig over hoe astrologie bijdraagt aan uw verbintenis problemen? Wil je ondersteuning bij het meer zelfbewust worden en het opbouwen van eigenwaarde? Een adviseur op Keen kan Help!