Informatie nodig of uw partner of relatie?

De blind date overleven

Wanneer je vrienden besluiten dat het tijd is om met iemand af te spreken, zal je gevraagd worden of je op een blind date wilt gaan. Dit is een ritueel dat zo oud is als de beschaving zelf. Voordat je je tegen het idee verzet, moet je begrijpen dat in sommige culturen de blind date de bruiloft zelf is. Er zijn veel succesverhalen en liefhebbende koppels die elkaar voor het eerst ontmoet hebben op een blind date, geregeld door vrienden, klasgenoten, collega's of familie. Als je alleen thuis zit en zwelgt in zelfmedelijden, dan is het afwijzen van een blind date een signaal naar iedereen dat je meer geïnteresseerd bent in het klagen over je eigen drama dan in het toewerken naar een bevredigend partnerschap. Als je actief aan het daten bent of denkt dat iets zich aan het ontwikkelen is tot een serieuze relatie, kan het veel gemakkelijker zijn om een blind date af te slaan. Hoewel er een stigma kleeft aan dit ritueel, is er ook een reden waarom het nog steeds bestaat en zo populair is als altijd.

De meeste relaties zijn met mensen die we ontmoeten in een sociale of professionele omgeving. Blind dates zijn de wild card, de kans dat een wederzijdse vriend of familielid echt de mogelijkheden ziet die inherent zijn aan de ontmoeting tussen twee personen.

De eenvoudigste manier om te reageren op het aanbod van een vriend om je te koppelen aan een blind date is door voor te stellen dat deze persoon een bijeenkomst organiseert die alleen voor koppels is. Het feest kan zo worden opgezet dat jij de voorgestelde date krijgt. De druk om een hele avond uit te gaan met een vreemde kan verminderd worden door alleen te arriveren en te vertrekken, en ook door in de comfortabele omgeving te zijn van bekende gezichten. U Je kunt observeren hoe je date op mensen en de omgeving reageert, wat zijn algemene manieren zijn en hoeveel aandacht hij je geeft.

Als een bijeenkomst met vrienden er echter niet in zit, wijs dan een blind date niet af. Verzamel eerst zoveel mogelijk informatie over deze man. Je zult toegang willen krijgen tot zijn sociale netwerkprofiel via je wederzijdse vriend en je zult veel vragen beantwoord willen zien. Wijs de date af als een van de vier rode vlaggen voor de relatie verschijnt. Als het antwoord op een van de volgende vier vragen 'ja' is, zou deze rode vlag alleen al moeten voorkomen dat je akkoord gaat met de date:

  • Is hij getrouwd of heeft hij een relatie?
  • Is hij momenteel werkloos?
  • Is hij een player?
  • Feest hij te hard?

Als het antwoord op al deze vragen "nee" is (en u moet begrijpen dat "ja, maar..." een "ja" is, zonder maar), en uw wederzijdse contactpersoon is niet in staat om een ontmoeting te organiseren, dan moet uw vriend u en uw toekomstige date een e-mail sturen met als onderwerp "een afspraakje maken". De persoon die jullie probeert te koppelen, stuurt deze e-mail aan jullie beiden, legt uit dat de interesse in een ontmoeting wederzijds is, en nu jullie elkaars e-mailadres hebben, kunnen jullie het vanaf daar verder regelen.

Vroeger speelde de vriendin van je moeder koppelaarster. Ze liet je moeder langskomen, belde de man en gaf je moeder de telefoon om een gesprek op gang te brengen. Dit kan tegenwoordig allemaal via mobiele telefoons, maar als je een tweede e-mailadres hebt, is het misschien veiliger om langzaam aan al je contactinformatie. Als u eenmaal een paar e-mails hebt uitgewisseld en u bent geïnteresseerd, vraag hem dan om zijn telefoonnummer en een goed tijdstip om te bellen.

Als uw uitwisselingen via e-mail of gesprekken aan de telefoon niet goed verlopen, bent u niet verplicht om de date voort te zetten. Als uw vriend iets stoms heeft gezegd in de trant van: "Als ik je via e-mail aan hem koppel, moet je wel met hem uitgaan", is dat een onrealistische verwachting. Je bent je vriend wel een follow-up verschuldigd met op zijn minst een uitleg waarom je niet verder gaat met het nastreven van een date. Je hoeft je niet te verontschuldigen voor iets dat niet goed voelt, en je moet deze man niet afkraken tenzij er echt iets schandelijks is gebeurd.

Als het klikt tussen jullie twee op internet en via de telefoon, is een persoonlijke ontmoeting de volgende stap. Alle klassieke adviezen voor een eerste afspraakje zijn van toepassing:

  • Rijd apart naar een afgesproken locatie.
  • Neem niet meer dan één drankje.
  • Luister evenveel als je praat.
  • Bied aan om jouw deel te betalen, maar accepteer zijn aanbod om alles te betalen als hij het haalt.
  • Vertrek als en wanneer iets u ongemakkelijk laat voelen en betaal uw deel als u vertrekt.

Als u elkaar dan eindelijk ontmoet, valt de gebruikelijke nervositeit te verwachten. U hebt wel iets om over te praten, want u kent allebei de persoon die u heeft gekoppeld, dus alleen al die ijsbreker kan geweldig. Als er eenmaal een gesprek op gang is gekomen, is dit net als elke andere normale date die paait van het maken van een connectie op het internet.

Daarnaast legt de blind date je wel bepaalde sociale verplichtingen op. Als je geïnteresseerd bent in deze jongen en hij heeft niet per se zin om verder te gaan, kun je wat vijandigheid ontwikkelen tegenover de vriend of vrienden die jullie bij elkaar hebben gebracht. Probeer te begrijpen dat je gevoelens van afwijzing niet moeten zijn tegenover de persoon of mensen die je hebben geprobeerd te helpen iets tot stand te brengen.

Of je nu hebt besloten dat hij niet deugde of dat hij afstand heeft gehouden, laat de persoon die je heeft gekoppeld weten dat je de hulp waardeert en dat je misschien op een dag in de toekomst weer zoiets zou willen. Als hij of zij je meteen weer aan iemand anders wil koppelen, moet je één vraag stellen: Waarom heeft je vriend de eerste de beste man voor je uitgekozen en niet degene die je nu wordt aanbevolen?

Als het klikt tussen jou en je blind date en je begint met daten, merk je misschien dat de vrienden die je gekoppeld hebben een grote belangstelling hebben voor jullie relatie. Misschien merk je dat iets waarvan je dacht dat het privé was tussen jou en je nieuwe partner, wordt gedeeld met je sociale kring. Je moet dit op twee manieren benaderen. Ten eerste moet u uw eigen tempo bepalen om uit te vinden wat u met een gerust hart aan uw nieuwe partner kunt onthullen en wat u niet noodzakelijk aan vrienden en familie wilt laten weten. Ten tweede moet je duidelijk maken wat privé moet blijven tussen jullie twee en wat niet.

Veel mensen ontmoeten hun soulmate op een blind date. Anderen genieten van leuke relaties en leren een beetje over zichzelf en wat ze echt uit het leven willen halen. Zelfs in dit tijdperk van intense technologie is de blind date nog niet verdwenen. Het advies van vrienden en familie is misschien niet het laatste woord, maar het is van onschatbare waarde als we de liefde najagen.

Gerelateerde artikelen