Informatie nodig of uw partner of relatie?

De do's en don'ts van kantoorverleidingen

De cijfers liegen er niet om: veel mensen ontmoeten de liefde van hun leven op het werk. Wie je vertelt dat kantoorromantiek verboden terrein is, is gewoon niet realistisch. Voor elke waarschuwing om "je pen niet in de bedrijfsinkt te dopen", is er wel ergens een gelukkig stel dat elkaar heeft ontmoet terwijl ze allebei aan het werk waren.

Er zijn legitieme redenen, oude en nieuwe, waarom dit type relatie een hobbeliger weg is dan de meeste partnerschappen. De ene partner is misschien verliefd en de andere werkt misschien alleen maar aan zijn carrière. De prioriteit van een verleiding kan zijn om onder het werk uit te komen, liefde heeft geen enkele plaats in het motief. Je collega's kunnen zich verraden voelen door een baas die een relatie heeft met een collega. Iedereen in het bedrijf zal gevallen van vriendjespolitiek vinden, echt of vermeend, en in deze omstandigheden is perceptie alles. Een leuke werknemer die flirt met een meerdere wekt de woede op van iedereen; stel je voor dat die twee daadwerkelijk iets met elkaar krijgen en jij een deel van de werklast van die knappe dame moet dragen omdat zij het kantoor vroegtijdig verlaat voor het weekend. En kantoorpolitiek is niet voor de zwakkeren - werknemers kunnen een relatie proberen te saboteren om zo hogerop te komen in het bedrijf. Als alles eerlijk is in liefde en oorlog, is het kantoor vaak een web van allianties en haat dat wedijvert met een internationale top - reken er maar niet op dat een oorlog de liefde in de weg staat.

En toch, ondanks al deze obstakels, ontmoeten collega's elkaar en paren ze uiteindelijk met regelmaat over de hele wereld en op elk werk milieu en cultuur. Een bezorger in Venezuela slaat een vrouw aan de haak die een boerderijtje runt ver van de stad, terwijl de eigenares van een kleine modeketen in New York een van haar winkelmanagers uitnodigt voor een drankje nadat hij een gedurfde verkoopdoelstelling heeft gehaald. De soorten werkplekken zijn ontelbaar, maar er is maar één menselijk hart, en er zijn een paar manieren waarop het op het werk verleid kan worden. Hier zijn enkele verleidingen die je moet vermijden en andere die het proberen waard zijn:

Office Romance Don'ts

    • Geen kantoorrelatieNeem geen relatie met een getrouwde collega of een collega die een serieuze, toegewijde relatie heeft. Hoewel veel goede relaties op het werk beginnen, beginnen veel, zo niet de meeste affaires daar ook. En ze eindigen bijna nooit goed voor beide partijen. Betrokken zijn bij een affaire op het werk is in de eerste plaats een zelfvernietigende daad. De meeste affaires op het werk zijn gebaseerd op regelrechte leugens. Als hij zegt dat hij zijn vrouw voor jou zal verlaten, liegt hij. Als hij zegt dat je in de rij staat voor een promotie, liegt hij. Als jij zegt dat je zult wachten tot hij een beslissing heeft genomen, lieg je tegen jezelf over hoe je ervoor kunt zorgen dat je beschikbaar bent om de best mogelijke man voor een relatie te ontmoeten.
  • Negeer bedrijfsbeleid dat relaties tussen werknemers verbiedt nietAls uw kantoor relaties tussen werknemers verbiedt, moet u zich daaraan houden ... of u moet Wees in ieder geval bereid om ontslag te nemen. Als u in een vergadering met een meerdere wordt gevraagd naar uw relatie met een andere werknemer, ga er dan van uit dat degenen boven u in het bedrijf uw e-mails hebben gelezen. Aangezien het meestal legaal is om dit te doen, kunnen bedrijven op allerlei manieren informatie over u vinden. Op een gegeven moment kan de relatie ernstig genoeg zijn voor u om hem niet langer te verbergen. Maar als je je baan niet op het spel kunt zetten, moet je niet zo stom zijn om te denken dat hij wel eens op zoek zou kunnen gaan naar een andere werkgever.
  • Verwikkel je niet in een hoogdrama-relatieVermijd het nastreven van een verleiding als de passie tussen jullie twee niet onder de lakens kan worden bedwongen. Een kantoorrelatie moet er een zijn waarbij je nooit je emotionele leven naar buiten toe uitdrijft, zodat al je collega's ervan op de hoogte zijn. Kantoorroddel gaat met de snelheid van het geluid en elk intiem detail dat in het heetst van de strijd in het bijzijn van collega's wordt geventileerd, zal bovenaan ieders roddelroute komen te staan. Het omgekeerde is ook waar ... een gepassioneerde samenwerking waarbij de lunchpauze elke dag een beetje langer duurt, zorgt onmiddellijk voor problemen op kantoor, ongeacht hoeveel werk je gedaan krijgt.
  • Ga niet naar bed met iemand die met je concurreert voor een promotieLiefde is een slagveld en sommige mensen gebruiken het nog steeds voor snode doeleinden. Een speler die in aanmerking komt voor dezelfde promotie als jij, moet worden vermeden. Hij kan hard flirten, gewoon om je zwakheden uit te buiten. Val nooit halsoverkop voor een flirterige versierpoging van iemand die de Naast het feit dat dit je op het werk in een situatie brengt waarin je niet kunt winnen als de relatie ups en downs kent, brengt dit je ook in een situatie waarin je niet kunt winnen met alle andere mensen op het werk.

Office Romance Do's

  • Ga voor die knappe vrijgezel op het werkIls hij beschikbaar en geïnteresseerd is en jullie passen bij elkaar, dan geeft de gedeelde carrière jullie relatie een ingebouwde compatibiliteit. Als zijn positie binnen het bedrijf belangrijker is dan het partnerschap, moet je op zijn minst het risico nemen om meer over zijn karakter te weten te komen.
  • Verleid hem als jullie allebei werkzekerheid hebbenAls jullie allebei werkzekerheid hebben, en allebei onvervangbaar zijn, kan een geweldige romantische samenwerking jullie wederzijdse werkprestaties zelfs verbeteren. Als je allebei gelukkiger bent en begrijpt wat de ander doormaakt, zul je zoveel dingen hebben om over te praten en betrekking op te hebben, het zal de liefdesrelatie tussen jullie twee alleen maar verdiepen. Of het nu gaat om een vaste aanstelling aan een universiteit, een sterke vakbond die je arbeidsrechten beschermt of een specifiek talent dat je bedrijf nodig heeft en dat alleen jij en hij voor hen kunnen uitvoeren, baanzekerheid kan de wortel zijn van een bloeiende liefde.
  • Streef naar liefde op kantoor als je baan niet belangrijk voor je isVeel mensen houden van hun werk en zijn loyaal aan hun bedrijf, en dat is een groot goed. Maar als je je hart moet volgen en het leidt je naar de man in het volgende hokje, is je positie het dan waard om op te offeren voor een soulmate? Als je hier ja op hebt geantwoord, zorg er dan in ieder geval voor dat je baas weet hoe je je voelt. Ga het hem nu vertellen ... tenzij je hem stoort bij het zoenen met zijn secretaresse.

Gerelateerde artikelen