Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Fitness en gewichtsverlies door de tekenen

Of het nu 1 januari is en je je goede voornemens voor het nieuwe jaar maakt, het lente is en je je klaar wilt maken voor het zwempakkenseizoen, of je je gewoon realiseert dat de tijd is gekomen om je fitheid en algehele welzijn onder controle te krijgen, nu is de perfecte tijd om een gloednieuw gezondheidsregime te lanceren. Maar iedereen die ooit geprobeerd heeft om af te vallen, fit te worden of op een andere manier zijn gezondheid te verbeteren, weet dat wilskracht alleen niet genoeg is. De eerlijkste en snelste weg naar succes is informatie - in het bijzonder, de kennis en het inzicht dat je kunt krijgen door je sterrenbeeld te bestuderen. Op basis van je sterrenbeeld heb je unieke sterke punten die je kunt benutten en uitdagingen die je moet vermijden op je reis naar een nieuwe, gezondere en betere jij. Lees verder en ontdek hoe je de wijsheid van de astrologie kunt gebruiken om fit en gezond te worden en te blijven.

ArieDe energieke Ram beschikt over twee grote gaven die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van je gezondheid en fitness: je aangeboren enthousiasme en je competitieve aard. Je bent op je best als je je bezighoudt met snelle, intense lichaamsbeweging - denk aan kickboksen, hardlopen, wedstrijden en teamsporten. Maar voorkom dat je in een sleur blijft hangen; het is belangrijk voor de Ram om af te wisselen en vaak wat anders te doen, zodat uw interesse op zijn hoogtepunt blijft. Activiteiten als CrossFit en circuittraining zijn echt iets voor u; door snelle, explosieve uitbarstingen van weerstandstraining af te wisselen met aerobe oefeningen, zijn ze allesbehalve routineus. Wat dieet en gewichtsverlies betreft, probeer stapsgewijs doelen te stellen - eerst vijf kilo afvallen, dan tien, of een kledingmaat kleiner en dan nog een - om u te motiveren naar het volgende doel te blijven streven. Als je van nature competitief bent, vind je het misschien leuk om vrienden, collega's of familieleden uit te dagen om met je mee te doen aan een dieetpoule, een 5K-race of een andere wedstrijd.

StierHardwerkende Stieren hebben het mentale uithoudingsvermogen dat nodig is om zware fysieke inspanning te leveren - behalve dan dat je zelfingenomenheid je focus kan verstoren, om nog maar te zwijgen van je dieet. Dus, voor jou hangt het verbeteren van je gezondheid af van het bewegen van je lichaam en het genieten van gezonde maaltijden met veel smaak. U bent een natuurtalent als het gaat om duursporten, zoals zwemmen, hardlopen en fietsen. Je bent misschien niet de snelste op het parcours of de winnaar van de race, maar je haalt wel elke keer de eindstreep; het gaat jou erom dat je in beweging blijft tot de klus geklaard is. Sportschool Een bril als Spinning zou bijzonder plezierig voor je kunnen zijn, omdat je je eigen tempo kunt bepalen terwijl je geniet van de kameraadschap van de groep. Wat het dieet betreft, is het moeilijk om vetrijke, calorierijke traktaties te vermijden als je van nature aangetrokken bent tot rijke smaken. Prikkel uw smaakpapillen dus met caloriearme maaltijden met veel kruiden. En goed nieuws: af en toe iets lekkers zoals rode wijn of pure chocolade heeft ook voordelen voor de gezondheid!

TweelingenDe gezelligste en daarom effectiefste trainingen van de Tweelingen zijn die met een vriend(in). Met een partner aan je zijde blijf je beter bezig, want samen kletsen en lachen leidt je af van de inspanning die je lichaam levert. Bovendien kunnen u en een vriend elkaar stimuleren op momenten dat u alleen maar wilt stoppen. Op dezelfde manier zijn teamsporten en groepslessen in de sportschool een geweldige manier om in beweging te komen en gemotiveerd te blijven. Hetzelfde principe geldt voor gezond eten: Doe nieuwe ideeën op voor gezonde diners tijdens een kookcursus of door mee te doen aan een eetgroep met mensen uit je buurt die ook hun eetgewoonten willen verbeteren en tegelijkertijd minder tijd in de keuken willen doorbrengen. Wat u ook probeert, maak Zorg ervoor dat je verse smaken en nieuwe activiteiten blijft ontdekken die je opwinden. Dat is de sleutel voor Tweelingen om van gezond leven een langdurige gewoonte te maken.

kreeftAls je zoals veel Kreeften bent, ben je een emotionele eter - iemand die stress of verdriet bestrijdt met vertrouwde, troostende smaken. De meeste mensen die aan kreeft lijden, voeden ook hun geliefden met dezelfde hartige, stevige recepten die favoriet zijn bij de familie. Het probleem is natuurlijk dat deze voedingsmiddelen niet goed zijn voor uw gezondheid, ook al voelt het eten ervan op dat moment goed. Het verbeteren van uw eetgewoonten is dus een groot onderdeel van uw algehele welzijn. Misschien wil je zelfs je levenslange relatie met voedsel onderzoeken met een therapeut, of op zijn minst met een ondersteunende vriend. In ieder geval, als u besluit iets te veranderen, vraag dan uw dierbaren om hulp en aanmoediging, want dat kan het verschil maken voor uw succes op de lange termijn. Hetzelfde geldt voor lichaamsbeweging: Softbal spelen met uw kinderen kan een leuk familiegebeuren worden, terwijl pick-up games met collega's of naar de sportschool gaan met een vriend het bewegen van uw lichaam zo veel leuker maakt. Al snel zult u zin krijgen in uw trainingssessies, want lichaamsbeweging is geweldig om uw stemming te reguleren

LeeuwMet leeuw's passie en energie is het voor jou gemakkelijk om je te verliezen in een nieuw dieet of bewegingsregime. Je uitstekende focus en uithoudingsvermogen komen ook goed van pas als je begint met wat je hoopt dat een levenslange gewoonte zal worden. De uitdaging komt als je niet gek bent op het voedsel dat je eet of de oefeningen die je doet; het is moeilijk om jezelf te storten in iets waar je niet gepassioneerd over bent. Daarom is het voor jou belangrijk om een dieet en een trainingsschema te vinden die jouw interesse wekken en vasthouden - namelijk voedingsmiddelen en fysieke activiteiten die puur plezierig zijn. En als u daarbij uw stijl kunt laten zien en kunt stralen als de ster die u bent, des te beter. Denk aan kook-, dans- of rotsklimlessen, een softbalwedstrijd met je collega's, of een etentje met vrienden met veel verse ingrediënten en pittige kruiden. En wees niet bang om af en toe te genieten van een lekkere traktatie, zoals een beetje rode wijn of pure chocolade (hint: beide hebben voordelen voor je gezondheid).

MaagdDe meeste Maagden voelen zich veel beter als ze een gezonde levensstijl volgen. Je neigt naar angst en stress, maar beide aandoeningen kunnen onder controle worden gehouden door goed te eten en regelmatig te bewegen. U hebt waarschijnlijk gemerkt dat als deze elementen uit de hand lopen, andere gebieden van uw leven dat ook doen - en dat is helemaal niet leuk. Daarom zou het bewegen van je lichaam en het volgen van een gezond dieet levenslange gewoontes moeten zijn die je gemakkelijk in je dag kunt inpassen. Voor Maagd, betekent dit georganiseerd blijven: het plannen van trainingen en uitstapjes naar de supermarkt - wat betekent, ze daadwerkelijk vastleggen in uw agenda, en het instellen van herinneringen, zodat u zich eraan zult houden - en het bijhouden van een lijst van go-to maaltijden en snacks om honger en junk food verlangens te voorkomen. Inschrijven voor gymlessen of een wedstrijd is een goed idee, zowel voor de verantwoordelijkheid en het sociale aspect als voor de financiële motivatie; de zuinige Maagd kan er niet tegen geld te verspillen door te betalen voor iets wat je uiteindelijk niet doet. Tot slot, profiteer van het feit dat je gedijt op routine door het uitstippelen van een plan en dan vasthouden aan het, week in, week uit. Dat is voor Maagd de sleutel tot succes op het gebied van wellness.

WeegschaalZo sociaal als je bent, Weegschaal, zou jouw weg naar wellness wel eens kunnen afhangen van een beetje hulp van je vrienden - en het beste van alles is dat je hen onderweg een handje kunt helpen. Tenslotte zijn zij waarschijnlijk dezelfde gezondheidseffecten ondervinden als jij als gevolg van te veel late avonden, dure drankjes en ongezonde restaurantmaaltijden. Waarom zou je van wellness geen groepsinspanning maken? Als jullie samen willen komen, kook dan een gezonde maaltijd bij een van jullie thuis in plaats van de stad in te gaan. Of, als u naar een bar of een club gaat, vertel een vriend(in) dan dat u van plan bent twee bruiswater te bestellen voor elke alcoholische drank, en vraag hun hulp om zich aan het plan te houden. Als het op lichaamsbeweging aankomt, neem dan een voorbeeld aan het symbool van je sterrenbeeld: de weegschaal: Probeer workouts met kernversterkende bewegingen, yoga of Tai Chi om je algehele balans en conditie te verbeteren.

SchorpioenAangezien Schorpioen intensiteit, kracht en controle hoog in het vaandel heeft staan, ben je het meest in je element als dit een centraal onderdeel van je fitnessschema is. Als je aan lichaamsbeweging doet, denk dan aan disciplines die niet alleen je spieren, maar ook je evenwicht en controle opbouwen, zoals Pilates, moderne dans, Tai Chi of andere vechtsporten. En wees niet verbaasd als je een beetje geobsedeerd raakt door je nieuwe routine! Natuurlijk is het maar al te gemakkelijk voor je teken om obsessie een beetje te ver te laten gaan; bestrijd dit door drie of vier trainingen in te plannen per week, en je daartoe beperken. Uw benadering van gezond eten moet dezelfde zijn: profiteer van uw uitzonderlijke uithoudingsvermogen en zelfbeheersing, maar overdrijf het niet. Het kan zelfs een goed idee zijn om uw arts of een voedingsdeskundige te raadplegen die u een verstandig dieetplan kan adviseren. Zorg er wel voor dat er krachtige, dynamische kruiden en andere smaken in zitten waar u van geniet, want flauw voedsel zal u op zoek sturen naar iets spannenders. ZagschutterAangezien jouw openhartige, ruimdenkende geest draait om spontaan avontuur, is het voor de Boogschutter waarschijnlijk moeilijk om zich te schikken in een wellness routine. Het woord "routine" alleen al stuurt je gillend naar de heuvels! Daarom is het jouw uitdaging om een manier te vinden om een gezonde levensstijl aan te nemen, zodat je het kunt zien als een avontuur in plaats van een onwelkome beperking. Een manier om dit te doen is om je innerlijke geleerde aan te spreken: Volg een vegetarische kookcursus of bestudeer een Aziatisch kookboek voor nieuwe, gezonde receptideeën, of volg een cursus rotsklimmen, paardrijden of een andere fysieke activiteit die je altijd al hebt willen leren, maar nog nooit hebt geprobeerd. CrossFit en circuit training workouts zijn ook gevarieerd - en uitdagend - genoeg om je interesse vast te houden. Je zou je zelfs kunnen inschrijven voor een cursus tot instructeur, met als doel je nieuwe passie aan anderen te leren.

KaprilVoor de Steenbok zijn hard werken en streven naar verbetering een manier van leven. Dit, samen met je ambitieuze, doelgerichte aard, zijn dus je gaven om in te zetten als je je gezondheid en welzijn wilt verbeteren. Of u nu wilt afvallen, uw cholesterol verlagen of uw racetijd verbeteren, stel meetbare, specifieke doelen - tien kilo afvallen, een 5K-race voltooien, een mijl van acht minuten lopen - en houd uw vorderingen bij. En vergeet uzelf niet te belonen wanneer u die mijlpalen van succes hebt bereikt! Aangezien u zich zelden laat verwennen, kunt u een doel-en-beloningssysteem opzetten dat dat integreert, zoals het verdienen van een bubbelbad of een middagdutje voor het bereiken van uw doel. Je hebt ook een competitieve inslag, dus lid worden van een voetbal- of basketbalteam kan een goede motivator zijn om lichamelijk fit te worden. Wat betreft dieetveranderingen, stel een aantal regels voor jezelf en je gezin, zoals geen chips of snoep in huis, of het vullen van driekwart van je bord met fruit en groenten bij elke

Waterman Zo vooruitstrevend en innovatief als je bent, Waterman, ben je waarschijnlijk goed op de hoogte van het laatste onderzoek op het gebied van gezondheid en fitness. Je weet al dat een gezonde levensstijl bestaat uit gematigde hoeveelheden gezond voedsel, aerobe oefening en krachttraining. De truc is om gemotiveerd te raken om deze kennis in daden om te zetten, bij voorkeur op een manier die je interesse wekt. Voor jou betekent dat waarschijnlijk het verkennen van wegen naar welzijn die anderen misschien als een beetje "out there" zien - sap reinigingskuren, bijvoorbeeld, of acupunctuur, of "yogilates" (een trainingssysteem dat yoga combineert met Pilates bewegingen). Probeer gewoon niet in de val te lopen van het najagen van wellness-grillen in plaats van te kiezen voor een regime dat op de lange termijn voor uw levensstijl zal werken. Hier is het goede nieuws: uw sterrenbeeld heeft een uitzonderlijk uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen, en u bent goed met routine. Het zou niet al te moeilijk moeten zijn om een koers te bepalen en je daaraan te houden, zolang je je interesses maar volgt.

VissenDromerige Vissen kunnen het moeilijk hebben om een wellnessroutine op te zetten, want het is veel gemakkelijker om te fantaseren over gezond worden dan om je ideeën in daden om te zetten. Als wilskracht een probleem is voor u, vraag om hulp: Neem bijvoorbeeld fitnesslessen met een vriend, of huur een personal trainer in die u kan helpen zich te concentreren op specifieke, belangrijke oefeningen die zijn afgestemd op uw lichaam en fitnessdoelen. Hetzelfde geldt voor het verbeteren van uw dieet: het is gemakkelijk om overweldigd te raken als u weet wat u moet doen, maar het lijkt een immense en onmogelijke onderneming om er te komen. Daarom is het belangrijk om het op te delen in kleine, meetbare en beheersbare stappen. Schrijf een wekelijks maaltijdplan - eventueel met de hulp van een voedingsdeskundige - en maak vervolgens een boodschappenlijstje zodat je precies weet wat je in de supermarkt moet halen. Als dierenvriend met een groot hart vind je het misschien leuk om een vegetarisch of veganistisch dieet te proberen in je zoektocht naar welzijn; je zult een reiniging in je ziel voelen, evenals in je fysieke lichaam.

Gerelateerde artikelen