Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Astrologische oorzaken van de financiële crisis

De wereldeconomie is in een recessie beland en de politieke leiders proberen er nu voor te zorgen dat het geen depressie wordt. Hoewel het leren van de geschiedenis vaak verstandig kan zijn om vandaag beslissingen te nemen, is de locatie van de planeten in de dierenriem en hun interacties misschien alles wat je moet volgen om te zien waar de krachten van de markt ons naartoe brengen.

Het begin

Economische indicatoren vertellen ons dat deze recessie begon in de herfst van 2007. De aandelenmarkt bereikte in oktober het hoogste punt ooit met de Dow Industrials die de 13.000 bereikte. Sindsdien zijn de olieprijzen door het dak gegaan en vervolgens ingestort door de verdwijnende vraag. Goud zweeft rond recordhoogten terwijl de aandelen op historische dieptepunten staan.

In september 2007 kwam Saturnus, de planeet van de beperkingen, Maagd binnen, het dierenriemteken dat zich het meest bezighoudt met de kleine details. Op dat moment kon worden vastgesteld dat contractuele afspraken over derivaten en andere financiële overeenkomsten met een hoge hefboomwerking en veel aandacht voor details, een directe hemelse bedreiging vormden. Er waren al waarschuwingen geweest over de vastgoedcrisis omdat te veel huiseigenaren het vooruitzicht hadden hun huis te verliezen na het afsluiten van subprime leningen. Als er waarschuwingen waren geweest directe actie in deze zaken vóór augustus 2007 zou de wereldeconomie niet lijden. Saturnus is de taakmeester en eist betaling. Als u voorbereid bent, zal een Saturnus-aspect in uw horoscoop uw bereidheid belonen.

De dingen erger maken

De eerste slachtoffers van Saturnus' intocht in Maagd vielen in januari 2008 met de ontbinding van Bear Stearns, een grootmacht op Wall Street met een waarde van vele miljarden dollars. Voor het grootste deel van de rest van 2008 leek het erop dat de economie de kogel had ontweken, dat de andere spelers in de grote bedrijven zelfpolitie zouden voeren en hun zaken op orde zouden krijgen en dat een waakzame Federal Reserve klaar stond om zwakke financiële instellingen te ondersteunen. Maar toen de olieprijs in de zomer van 2008 omhoogschoot, bevonden de gevestigde machten zich niet langer op terra firma. Nu de structuur van de financiële wereld wankel was, weigerde de Federal Reserve een reddingslijn uit te gooien naar Wall Street steunpilaar Lehman Brothers. Het rimpeleffect dat dit veroorzaakte was enorm. De aandelenmarkt kreeg een klap en het idee van een stimuleringspakket van de overheid werd de hoogste binnenlandse prioriteit van de federale regering. Amerikaanse presidentskandidaten moesten hun goed voorbereide

Liquiditeitspaniek

Terwijl Saturnus op dit moment dieper Virgo in trok, kwamen Venus en Mars samen. Dit zijn twee planeten die totaal verschillende doelen dienen. Venus is de planeet van liefde, kunst en schoonheid. Mars is de planeet van actie en oorlog. Wanneer deze twee planeten samen in je geboortehoroscoop verschijnen, veroorzaken ze een vlaag van onweerstaanbare charme, maar vaker wel dan niet, wanneer ze samen aan de hemel staan, inspireren ze mensen om liquiditeit na te streven. Toen Lehman Brothers federale steun werd geweigerd, werden deze twee planeten opgesloten in een zeldzame twee weken durende fusie (een onevenredig lange bezetting van dezelfde hemelse ruimte voor Venus en Mars). Dit veroorzaakte het eerste gerommel van een grote aandelenverkoop. De dominostenen vielen al snel op elkaar.

Er vormde zich op hetzelfde moment nog meer hemelse spanning - in feite een van de meest gespannen planetaire patronen in de hele astrologie. Het zou de jarenlange lakse regulering van de financiële wereld terugbetalen. Saturnus kwam langzaam in een oppositie met de planeet Uranus. Dit is de planeet van plotselinge schokken en verrassingen. Harmonie met deze verre planeet brengt onverwacht goed nieuws. Spanning tegenover de planeet Uranus levert het slechte nieuws op dat vaak een slechter scenario is. Toen Saturnus voor het laatst tegenover de planeet Uranus stond, was dat in het midden van de jaren zestig. In plaats van een economische ineenstorting was er toen een sociale revolutie in het Westen en een culturele revolutie in China. We voelen nog steeds de gevolgen van die oppositie. Deze keer is de oppositie in onze portemonnee terechtgekomen.

Met zulke planetaire spanning in de lucht lijkt de geringste interactie tussen kosmische lichamen een haar-trigger-reactie teweeg te brengen. Het meest waarachtige teken van een bearmarkt op Wall Street is het verschijnen van wilde rally's die drie of vier dagen lang omhoog gaan, om vervolgens in de loop van de volgende weken langzaam naar beneden te zakken als een hoogvliegende ballon die zonder helium komt te zitten. Begin 2009 leidde de harmonie tussen Venus en Mars tot een nieuw groot verlies op de aandelenmarkt. Normaal gesproken zou dit een kleine kosmische gebeurtenis zijn, maar in gespannen tijden zoals deze, heeft de kleinste planetaire druk een diepere impact hier op aarde als angst en maffia sentiment de dag regeren. Terwijl Saturnus en Uranus in een oppositie verwikkeld zijn, zullen de zaken tot ver in 2010 beperkt blijven.

Weegschaal: Het licht aan het einde van de tunnel

Er zijn veel vragen over de toekomst nu regeringen over de hele wereld financiële instellingen op te richten in de hoop de stroom van goederen, diensten, valuta en krediet weer op gangbare niveaus te brengen. Het doel is het systeem te stabiliseren om blijvende schade te voorkomen. Vele opties worden uitgeprobeerd, maar één die van investeerders zal worden verlangd is geduld. Saturnus en Uranus moeten hun gespannen interactie beëindigen. Venus en Mars hebben te dicht bij elkaar aan de hemel gestaan om beleggers het perspectief te bieden dat verschillende gebieden van de dierenriem bieden. Wanneer die twee in juni samenkomen, verwacht dan meer marktproblemen en een zomerbodemsessie van de internationale handel. De stank van de inflatie zal in de vroege herfst de consumenten beginnen te bedreigen. Net voor Halloween 2009, zal Saturnus naar het dierenriemteken Weegschaal gaan. Dit zal de spanning op de kredietmarkten sterk doen afnemen. De planeet Uranus zal rond het einde van het jaar verrassend goed nieuws beginnen te brengen. Venus en Mars zullen hun eerste gespannen aspect met elkaar maken in een lange, lange tijd, waardoor banken risico's zullen nemen met leningen, investeerders rendement zullen zoeken door middel van job-creërende investeringen en de overheid zal bemiddelen in de eerlijke handhaving van nieuwe regelgeving die ontworpen is om 's werelds financiële basis te beschermen. De zomer van 2010 zal een kleinere echo van de recessie van '08 te zien geven als Saturnus en de planeet Uranus hebben een laatste head-to-head onenigheid, maar tegen oktober 2010, een nieuw tijdperk van regelgeving, terughoudendheid en reorganisatie zal leiden tot een wervingswoede in de beroepsbevolking en een beter gevoel over de toekomst van de vrije handel als een positief aspect voor alle mensen wereldwijd.

Gerelateerde artikelen