Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Werken met de enge tarot kaarten: de toren

Het is een intens beeld: vlammen die uit een afbrokkelende toren schieten, mensen die van de top en de zijkanten springen, gekwelde gezichten op de voorgrond. In mijn traditionele kaartspel inspireert de Toren kaart zeker geen gevoelens van gemak of gelijkmoedigheid. En de traditionele betekenissen van deze kaart - vernietiging, chaos, lijden - maken mijn cliënten bang als deze kaart in een lezing opduikt.

Soms laat de Toren ons zien dat er een grote verandering op komst is, en die zal waarschijnlijk een aantal uitdagende componenten hebben. Een proactieve, positieve benadering is de sleutel tot succesvol werken met deze kaart.

De Toren als kaart van persoonlijke kracht

Hoewel we vaak denken dat rampen ons overkomen, zijn in feite veel van onze ergste levenservaringen op zijn minst een beetje door onszelf veroorzaakt. Het trekken van de Toren in een reading kan vaak aangeven dat we de kans krijgen om krachtige veranderingen door te voeren.

Lilith kwam bij me toen ze midden in een turbulente mid-life transitie zat. Ze was gescheiden van haar man en ging uit met een man die ook in een relatieovergang zat. Terwijl ze hem probeerde te helpen bij de opvoeding van zijn jonge kinderen, had ze ook te maken met haar ouder wordende moeder. Haar hele leven was een chaos. Haar echte vraag voor de kaarten was echter of ze al dan niet een werkaanbod moest aanvaarden dat nog meer verandering zou teweegbrengen door van haar te eisen dat ze

De toren kwam tevoorschijn toen we keken naar de energie van de nieuwe baan.

"O nee! Ik kan niet nog meer chaos hebben. Ik neem de baan niet aan. Het was dom van me om er zelfs maar aan te denken."

"Laten we even wachten," zei ik. "Ik denk dat de kaart je in dit geval uitnodigt om je eigen exit-strategie te creëren voordat je leven volledig implodeert."

We waren bezig met de Life Transition spread, en de Toren was verschenen op de positie van wat ze los moest laten. Toen we samen door de lay-out werkten, werd het duidelijk dat ze de chaos in haar leven moest loslaten. Het aannemen van de nieuwe baan zou haar wat ruimte geven, meer geld, en haar een boost van zelfvertrouwen geven. Ze ging ervoor en bracht een paar maanden later verslag uit.

"Ik kan je niet genoeg bedanken," zei Lilith. "Ik heb meer geld om mijn moeder bij te staan, maar ik ben er niet waar ze me elke vijf minuten kan bellen. Ik realiseerde me dat ik mijn vriend niet wilde helpen met het opvoeden van zijn kinderen, en ik had ruimte nodig van alles om de koers van mijn huwelijk te bepalen. Door die keuze te maken, voelde ik dat ik mijn macht over al die mensen terugkreeg."

De Toren als zuiveringskaart

Hoezeer we verandering ook haten, het is de enige zekerheid in het leven. Hoe meer we ons ertegen verzetten, hoe erger het is. Het trekken van de Toren geeft ons vaak het teken dat er grote veranderingen op komst zijn. Toch hoeven we er niet voor te kiezen vallen in verzet en chaos. In mijn abstract deck wordt de Toren weergegeven als een levendige, krachtige werveling van energie. Een figuur rijst op uit de top van de spiraal als een feniks uit de vlammen. Het is een prachtig beeld - met rood en geel aan de onderkant en blauw en zilver aan de bovenkant - en het laat zien dat er grote schoonheid schuilt in de overgang.

Janey had een reading over haar algemene levensrichting. Ze was 30 en had het haar Saturn return zonder problemen doorstaan.

"Ik voel me een beetje genaaid," zei ze. "Ik dacht dat ik al deze uitdagingen en doorbraken zou krijgen!"

De Toren verscheen in het Keltisch Kruis spreiding in de "nabije toekomst" positie. Hoewel ze verandering leek te willen, maakte de kaart haar nerveus. Ik bracht het terug naar de kaart die haar energie vertegenwoordigde als de kern van de situatie. Dit was de Acht van Zwaarden.

"Ik denk dat je Saturnus terugkeer niet is 'gebeurd' omdat je het niet hebt toegelaten," vertelde ik haar. "Ik denk dat je wat oogkleppen op hebt gehad, maar als je er toch klaar voor bent, dan krijg je in de komende weken de kans om grote veranderingen door te voeren."

Ze ging weg met de belofte dat ze me zou laten weten wat er was gebeurd. En inderdaad, een maand later belde ze,

"Het is zeker moeilijk geweest," zei ze. "Ik ben ontslagen, mijn huisgenoot gooit me eruit en ik realiseer me dat ik een heel ander leven wil! Het is alsof het universum een reinigende golf door mijn leven heeft gestuurd en alles eruit heeft gehaald wat niet werkte. Ik heb me aangemeld voor het vredeskorps! Ik ben zo opgewonden!"

Janey had de juiste instelling ten opzichte van de gebeurtenissen in haar leven. De Toren had inderdaad een reinigende golf vertegenwoordigd, een golf waar Janey onbewust bang voor was geweest. Toen het niet gebeurde tijdens haar Saturnus terugkeer, ontdekte ze dat haar verlangen naar verandering groter was dan de angst.

De Toren is een krachtige kaart, en het is er een waar we aandacht aan moeten besteden als hij in een reading opduikt. Maar laat angst je niet in verzet brengen. Deze kaart kan een signaal zijn dat het tijd is om te veranderen, en als je het gebouw op tijd verlaat, hoef je niet van de top te springen als het eenmaal in brand staat.

Heb jij de Toren in je readings getrokken? Wilt u meer duidelijkheid over hoe u veranderingen kunt accepteren en er gracieus doorheen kunt navigeren? Adviseurs van Keen staan klaar om u te helpen bij zelfs de meest complexe overgangen.