Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Werken met de "enge" tarot kaarten: de tien van zwaarden

Het beeld is gruwelijk: een man, op zijn buik liggend, met tien zwaarden die uit zijn rug steken. Het landschap is desolaat; een zwarte hond gromt naar het lichaam. Het enige licht komt van een opklarende hemel.

De Tien van Zwaarden is een enge kaart om naar te kijken! Hoe kan een andere interpretatie dan onheil, verraad en dood worden gesuggereerd? Toen ik Tarot leerde door elke dag een kaart te trekken en een dagboek bij te houden, kwam de Tien de hele tijd tevoorschijn. Angstig wachtte ik om te zien welke vreselijke dingen me zouden overkomen. Deze tijd was voor mij een enorme les in hoe de Tarot eigenlijk werkt, en hoewel het zenuwslopend was om zo vaak met deze kaart te maken te hebben, heb ik geleerd er niet bang voor te zijn en in plaats daarvan de boodschap ervan te omarmen - dat het loslaten van het oude soms de beste weg is naar persoonlijke groei en nieuwe mogelijkheden.

Dood

Oké, ik ga je hier niet oplichten. Deze kaart kan betekenen dat de dood in je leven zal opduiken. Niet de letterlijke dood waarschijnlijk, maar de dood van je ego, een manier van denken, of een hele hoop overtuigingen en mentale concepten (de Zwaarden hebben betrekking op de geest). In mijn geval ging ik door een uitdagende tijd in het leven, en ik was begonnen met het bestuderen van Tarot om mezelf er doorheen te helpen. Alles wat ik dacht te weten als "waar" werd opgeblazen. Het was een moeilijke tijd. Maar wat ik leerde was dat de Tien het laatste zetje is, de doodsstrijd, en daarachter ligt een nieuw begin. Dat is waar het beeld van de heldere horizon op de kaart over gaat. De Tien is het einde van de cyclus, die terugleidt naar de Aas. Deze kaart zegt:Uw pijn zal spoedig eindigen als je loslaat en een nieuwe reeks overtuigingen laat ontstaan.

Was dit gemakkelijk? Zeker niet! Maar iedereen heeft wel eens momenten in zijn leven waarop hij het oude moet loslaten om iets nieuws te laten ontstaan. Hoe meer we ons hiertegen verzetten, hoe moeilijker het zal zijn. De Tien vraagt ons om los te laten, om iets te laten sterven zodat we weer kunnen opstaan.

Verraad

Een ander thema van deze kaart is verraad. Het kan betekenen dat er letterlijk verraad op komst is, maar in mijn geval en bij de meeste van mijn cliënten suggereert het zelfverraad, wat kan leiden tot een heleboel uiterlijke onrust. In de tijd dat ik de Tien regelmatig tekende, bevond ik me ook in een vreemde woonsituatie met een oude vriend. Ik was blut en had verschillende baantjes voor andere vrienden. Angst leidde mijn leven.

Ik verraadde mijn waarden en eigenwaarde elke dag door situaties te kiezen waarvan ik wist dat ze niet goed voor me waren. De oude vriendin en ik kwamen vast te zitten in een krankzinnige machtsdynamiek die ertoe leidde dat zij mij verraadde (mij het huis uit schopte), met als argument dat ik haar had verraden. De twee verschillende vrienden voor wie ik werkte, maakten misbruik van mijn bereidheid om mijn macht weg te geven en begonnen van mij te verwachten dat ik gratis zou werken of, in één geval, een relatie zou hebben met haar. Ik verliet beide situaties, en wat denk je: beide vrouwen voelden zich verraden door mij!

Het was een ongemakkelijke tijd, en ik kreeg de kans om eens goed te kijken naar mijn aandeel in het mede-scheppen van deze situaties en uit te zoeken hoe ik opnieuw kon beginnen. Toen ik begreep hoe mijn zelfverraad werd weerspiegeld in de daden van anderen, was dat een gloeilampmoment. Mijn leven veranderde toen ik mezelf begon te eren en mijn macht begon terug te nemen. De moeilijke mensen verdwenen letterlijk en ik stopte met het trekken van de Tien.

Een einde is nabij

Het mooie van de Tien is dat als je de tijd neemt om te kijken hoe en waar hij in je leven opduikt, je je persoonlijke groei kunt versnellen door je eigen mentale patronen te herkennen die je naar beneden halen. Deze kaart kan betekenen dat het einde van een uitdagende situatie nabij is, dat de horizon zal opklaren en dat de dood van bepaalde ideeën of aspecten van je leven iets nieuws zal opleveren.

Als ik nu de Tien trek, ga ik snel na hoe het met mijn mentale constructies gesteld is op het gebied dat de kaart aangeeft. Is iets voorbij? Is het tijd om verder te gaan? Ben ik mezelf aan het verraden, mezelf aan het afmaken met een kritische stem of angst? De Tien helpt ons bewust te worden - soms, maar niet altijd, door ontberingen - van de manier waarop we ons eigen bestaan inperken. Tachtig procent van de tijd is het eerder een waarschuwing om op te letten dan een voorbode van onheil. Het is het universum dat zegt: hé, kijk eens naar je gedachten en wat je creëert. een behulpzame Tarot-gids die me door deze tijd heen helpt en me helpt de Tien te begrijpen. Het beste wat je kunt doen als je voor uitdagingen staat of kaarten trekt die je niet begrijpt, is een professionele reading. Zelfs al is het maar een korte chat sessie, kunt u zich gesteund voelen en de duidelijkheid krijgen om u te helpen verder te gaan. De "enge" kaarten hoeven niet slecht te zijn; soms zijn ze de grootste helpers in het kaartspel.

Zit u in een moeilijke levenssituatie of wordt u geconfronteerd met steeds terugkerende thema's die u niet begrijpt? Adviseurs van Keen zijn er om u te helpen! Bel vandaag nog en krijg de ondersteuning die u nodig hebt.